Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Sevgi ve aşka adanmış bir hafta!

(23 Mayıs-31 Mayıs 2011)

“Adanmışlık”, sevdiğimiz kişiyle birlikte geçireceğimiz bir hafta olmaktan öte, kime veya neye derin duygular besliyorsak onu yaşamak durumunda olduğumuz bir sürece girdiğimiz anlamını taşıyor! Az bir çabanın bile büyük işler başarmaya yeteceğini görebileceğiz. Yeter ki yaptığımız işe gönlümüzü koyalım. Dışımızda gelişen olaylar sonucu engelleyemediğimiz koşullara kabul gösterip deneyime teslim olalım!


Mayıs; sakin mi, hareketli mi, huzurlu mu, irkilten sürprizlerle mi dolu olduğunun henüz tam olarak ayırdına varamadan yavaş yavaş geride bırakmakta olduğumuz bir ay… Ben doğum günümü de içinde barındıran bu ayda hem telaşlar, üzüntüler, tatsızlık ve sıkıntılar, hem de mutluluk, tatmin ve güzellikler yaşadım. “Yin ve Yang” gibi karşıt enerjilerin birbirini tamamladığı, gece olmazsa gündüzün ayırdına varılmadığı bir sistemi harmanladım içimde. Canım annemi kolunda serumlar, acı çekerken görmek varmış doğum günüme denk gelen Anneler Günü’nde! Oysa neler neler planlamıştım bu özel gün için… Olmadı, olamadı. Ama onun aynı gün içinde üstüste iki kez geçirmek durumunda kaldığı ameliyatlar sonrası sağlığına kavuşması bana en güzel armağan oldu! Anneler Günü, doğum günümde bana en güzel hediyeyi “annemi” verdi!

Bu ay yaşadığım bir başka güzellik ise içimi zenginleştiren, engin bir mutluluk ve hazla dolduran birkaç günlük Mardin gezisi oldu. Çok güzel insanlar tanıdım ve uçsuz bucaksız Mezopotamya ovasının alçakgönüllü sakinliğinde son dönemde yaşadığım yorgunlukların uğultularını dindirdim. Yeri geldi bir bakırcı ustasının bilgeliğiyle sarsıldım, yeri geldi yıllarca bir çok kültürü ve uygarlığı içinde barındırmış bu topraklardaki yaşanmışlık gürül gürül akarak esinler doldurdu içime; dağlar, yollar, saray, kilise, cami ve anıtlardan… Her şeyden önce, bu ülkenin yetiştirdiği ve bence özenle desteklenmesi gereken değerlerden, arkeolog sevgili Mesut kardeşimizin bize rehberlik etmesi büyük bir ayrıcalıktı gerçekten.

Gördüğümüz her yer, anlattığı her öyküye gönül tellerimizi titreten ayrı bir lezzet kattı. Son taş ustalarından “Hasan Usta”ya ilişkin kendisinin yazıp yönettiği kısa metrajlı filmini izleme şansına sahip olmaktan hem mutluluk hem de gurur duyduk, ayakta alkışladık hepimiz. Umarım bir şekilde herkesin izlemesini mümkün kılacak bir sisteme oturtabilir bu özenli ve özgün çalışmasını.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
23 Mayıs Pazartesi: Haftaya arkadaşlık etme, ortak amaçlar ve ilişkilerde mesafe ve özgürlük ihtiyacı içinde başlıyoruz.  Kendimizi herhangi bir şeye zorlanmış, baskı altında hissettiğimiz anda huzursuzlaşıp aksileşebilir, beklenmedik tepkiler verebiliriz. Öte yandan arkadaş ve dostlarımız sorunlarımızı çözmekte bize yardımcı olabilirler. Ay hafta sonundan beri Kova’da ilerlemesini sürdürüyor. Dolaşım sistemimizi destekleyen elma, kuşburnu, portakal, enginar, brokoli, sarımsak, yeşilbiber, pırasa gibi gıdalarla beslenmemizde yarar var.

Aynı gün sabah saatlerinde dışarıdan keskin bir şekilde hissedilmese de, otorite figürleriyle iletişimde zorlanmamıza, hatta karamsarlığa düşmemize neden olacak, görev ve sorumluluk bilincine çağıran baskılayıcı bir enerji bizi zorlamaya başlayacak. Boğa burcundaki Merkür ile Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn yüzellilik açı içinde olacaklar. Boğa ve Terazi’de 10 derecelerde önemli noktaları olanlar bu konumdan bir hayli etkilenecekler. İletişim, ulaşım, ticaret, eğitim ile ilgili konulardaki korkularımızla yüzleşip aşmaya gönüllü olacağımız, zihinsel konsantrasyonumuzun artacağı bir sürece giriyoruz. Özellikle öğrenciler açısından disiplinli çalışmayı motive edici bir etki bu. Öte yandan, yakın akraba, kardeş, komşu ya da birlikte çalıştığımız kişilerle iletişim ve otorite sorunları, ayrıntıların eksik kalması yüzünden planlarda ortaya çıkabilecek aksaklık, gecikme gibi zorluklar da yaşanabilir.

Ancak hemen ardından Boğa’da enerjilerini birleştiren Venüs ile Mars ilişkilerde ve ortaklıklarda ikilem yaratan konularda “uzlaşmak üzere çatışmayı göze almayı” getiren yapısıyla bizi olumlu sonuçlara götürebilecek bir zemini hazırlıyorlar. Ay sonuna kadar Venüs ile Mars’ın yakın tangosu devam edecek. Bu kavuşum kişisel doğum haritalarımızda hangi alanı tetikliyorsa orada gerçekleşip etkisini göstereceğini bilmemiz gerekiyor. Örneğin sahip olduklarımızı gösteren ikinci evimize düşüyorsa gelir kaynaklarımızda bir artış olmasını bekleyebiliriz. 

24 Mayıs Salı: 10.42 itibariyle, 15.25’e kadar Ay boşluğa düşüyor.  Aradaki zaman dilimini sakince, geldiği gibi yaşamak akıllıca olacaktır. Akşam üstünden itibaren duygusal ihtiyacımız Balık’ın büyülü dünyasının içine çekiverecek bizi. İyimser, romantik, duyarlı, yaratıcı, daha sezgisel ve empatik olabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Spiritüel konularla ilgilenebilir, bir bütünün parçası olmak, bütünün hayrına davranmak arzusuyla hareket edebiliriz. Balık burcu bedenimizde ayakları ve ayak parmaklarını yönetir. Muz, ahududu, erik, üzüm, rezene, sarımsak, pırasa, pazı, melisa, yeşilbiber, kuşkonmaz, soya, kereviz ve soğan bu süreçte tüketmemiz uygun olan meyve ve sebzelerden…

21.47’de Venüs ile geri giden Satürn’ün 150’lik açıları, ilişkilerde ve ortaklıklarda gerçekçi ve olgun, kendimize uygun sistemler içinde olmaya çağırıyor bizi. Yaşadıklarımız ve hissettiklerimizden sağlam sentezler çıkararak, yaşamın bu alanında yeniden yapılanmamıza neden olacak deneyimlerle karşılaşabiliriz.

DÜŞÜNCELERİMİZİ EYLEME DÖKMEKTE ZORLANABİLİRİZ
25 Mayıs Çarşamba: İdealist yaklaşımlarımızın bizi gücümüzü zorlayacak olaylara taşıması söz konusu olabilir. Düşüncelerimizi eyleme dökmekte zorlanabiliriz.

Ancak bugünün Koç ve İkizler burcu insanlarının yanı sıra, Koç ve İkizler’de 3 veya 4 derecede gezegenleri veya önemli noktaları (yükselen, gökyüzü tepe noktası vb ) olanlar için çok özel ve olumlu bir anlam taşıdığını söylemek gerekiyor. 09.47 itibariyle İkizler’deki Güneş’in, Koç burcundaki Uranüs ile altmışlık açı içerisine girmesi bu kişilerin potansiyellerini ortaya koyabilecekleri beklenmedik ve parlak fırsatlarla karşılaşmalarına işaret ediyor. Bir kaç gün boyunca devam edecek bu heyecan verici gelişmeler, kişisel gelişimimiz adına önemli çıkışlarda bulnabileceğimize de dikkat çekiyor. Özellikle öncü burçlarda ( Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ) 3-8 derecelerde kişisel gezegenleri olan kişiler için atılım zamanı. Olumsuz zannettiğimiz meselelerin bile gerçekte bizi harekete geçemediğimiz konularda yüreklendirmek adına başımıza geldiğini ve yararımıza olduğunu ileride anlayacağız.

21.17’de Ay tekrar boşluğa düşüyor. Akşamı dinlenerek, sevdiklerimizle veya keyif alacağımız herhangi bir şekilde geçirmek ruhumuza iyi gelecektir. 

26 Mayıs Perşembe: Bugünü sakin, akışta veya yaratıcı işlerde, sevdiğimiz bir hobimizin içinde kaybolarak yaşamak ideal olur.

27 Mayıs Cuma: Bir kaç gündür süregelen rehavet ve tembellik yerini canlı ve hareketli bir zemine bırakıyor. 03:37 itibariyle duygusal olarak tetikte, inatçı, cesur, aceleci, öfkeli ve sabırsız tepkiler vermeyi getiren Koç’un yakıcı enerjisi ile dolacağız. Hayat istediğimiz şekilde yürümediğinde hemen sinirlenip aksilenmek yerine daha akılcı ve serin kanlı davranmamız yerinde olur.


28 Mayıs Cumartesi: Tempolu ve hareketli bir hafta sonu başlıyor. Yapmak istediklerimizi hemen eyleme dökmekte zorlanmayacağız. Spontan, canlı ve enerji doluyuz. Bu etkiyle kendimizi yakmamak adına fiziksel aktivitelere yönelmemiz akıllıca olur. Sulu gıdalarla beslenmek, bol su içmek, cildimizi nemlendirmek, Koç’un vücutta temsil ettiği baş bölgesini ( ağız, dil, alın, beyin, kulaklar ve gözler ) korumak gerekir. Kendi isteklerimizi dile getirememek, kendimize ait programlar yapamamak veya bunların sekteye uğraması bastırılmış öfke yaratırken baş ağrıları ve migreni tetikleyebilir. O nedenle çikolata ve kahveden sakınmamız iyi olur. Protein içeren gıdalarla beslenmek, bol bol meyve ve sebze yemek gerekiyor. Bu dönemde özellikle elma, portakal, bezelye, salatalık, marul, biber, kereviz, mercimek, ıspanak ve kabak yemeliyiz. 

MADDİ VE MANEVİ GÜVENCE İHTİYACINDAYIZ

29 Mayıs Pazar: Güzel bir bahar sabahına enerjik bir şekilde başlıyoruz. Öğleye kadar her türlü aktivite için uygun bir gündeyiz. Ancak 16.04 itibariyle biraz yayılıp pazar tembelliği yapma isteğimiz ağır basabilir. Beş duyuya yönelik ihtiyaçlarımız öncelik kazanmaya başlayabilir. Keyifli bir yemek, güzel bir müzik, bizi konforda ve iyi hissettirecek ortamlarda olma eğilimimiz yoğun. Ay artık Boğa’nın sakin ve durgun, huzurlu enerjilerini içselleştirmemize yönelik çalışacak. Maddi ve manevi güvence ihtiyacımız ağır basacak.


30 Mayıs Pazartesi: Yeni bir haftaya Boğa’nın sükuneti ve dinginliği içinde başlıyoruz. Uzun uzun düşünmeden herhangi bir işe kalkışmayabiliriz.

AY BOŞLUKTA

31 Mayıs Salı: Ay 18.38’de son açısını Merkür ile oluşturduktan sonra boşluğa düşüyor.  O nedenle gün boyunca plan ve programlarımızı gerçekleştirmek için çaba göstermemiz gerekiyor.  Zira 1 Haziran 02.58’e dek Ay boşlukta kalarak işleri sonuçsuz veya havada bırakmayı getirecek bir konumda gözüküyor.

 

BİTİRİRKEN...

Ayı bitirken beslemek, büyütmek, fedakarlık etmek ve iyileştirmek, kısacası anne olmak gibi temaları temsil eden Ceres Merkür ile açı içine girerek  gelecek ayın ipuçlarını veren yumuşak enerjileri taşıyacak hayatımıza. Annelik ne demektir, kendi kendimize ve diğerlerine büyütücü anne olmak nasıl başarılır? En derinlerdeki ihtiyaçlarımızı bize duyurmaya çalışan içimizdeki çocuğu acaba duyuyor ve dikkate alıyor muyuz? Kendimizden başlayarak, annemiz, çocuklarımız ile iletişimimizi gözden geçirip iyileştireceğimiz bir sürece giriyoruz. Çoktandır üzerinde çalıştığımız bir projeyi bitirmek yani doğurmak, ona annelik etmek de bu bağlamda annelik olarak düşünülebilir.

Son olarak bir başka konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Ocak ayından bu yana Terazi burcunda geri harekette olan Satürn, Haziran’ın 13’ü itibariyle direkt harekete geçecek. Şimdiden Satürn durağanlaştı ve Ocak başındaki temaları tekrar ve son bir kez daha gözden geçirmemize neden olacak olayları yaratmaya başladı! İlişkiler, ortaklıklıklar ve para ile ilgili konulardaki yaklaşım tarzımızı yeniden ve daha gerçekçi, dürüst bir şekilde değerlendirme fırsatına sahibiz.  

 

Hepinize sağlıklı, mutlu, anne olmanın ve bir anneye sahip olmanın sevinci ve mutluluğu ile dolu, güzel bir hafta, keyifli günler diliyorum. Esen kalın!

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.