Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür'ü uğurlarken...

(18 Nisan-24 Nisan 2011 Haftası)

Geçmiş hatalarımızdan ders alıp almadığımızı sorgulamamız gereken bir haftadayız. Aynı sorunlarla tekrar karşılaşacak, ancak bu kez meselelere daha farklı yaklaşarak onlardan özgürleşme fırsatını yakalayabileceğiz.

Hepimizin daha mutlu, doyumlu ve başarılı olabilmek için hayatımızda değişmesini istediğimiz konular var. İşe kendimizden başlamaya ne dersiniz?

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
18 Nisan Pazartesi: Haftaya sevgi, ilişkiler ile ilgili zorlu ve yoğun bir günle merhaba diyoruz. 05:45’te  27 derecedeTerazi’deki Ay, Koç burcundaki Güneş’e karşıt açı yaparak Dolunay fazını oluşturuyorlar. Bu seferki Dolunay’ın teması hayatımızdaki dengeleri tutturmak üzerine. İçimizdeki eril ve dişil enerjinin dengelenmesi tüm ilişkilerimizde en önemli unsurlardan.

Eril (Yang) ve dişil (Yin) enerji, birbirine zıtmış gibi gözükmesine karşın, gerçekte birbirini tamamlayan ve tanımlayan kutuplar. Eril enerji aktif, dışa dönük ve başlatma özelliklerine sahipken, dişil enerji içe dönük, kabullenici, alıcı şekilde çalışır. Koç-Terazi aksındaki Dolunay, bu özeliklerimizi nasıl harmanlayıp nerede ne şekilde ortaya koyacağımızın önemine ve  kendi ihtiyaçlarımızı dile getirirken karşımızdaki insanın ihtiyaçlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Birbirimize uymayan, bizi zorlayan yönlerimize rağmen, bir noktada buluşabilmeyi ve birbirimizin içinde yok olmadan bir arada var olabilmeyi  ne kadar becerdiğimizi düşünmemiz gerekiyor.

Dolunay’ın ardından Ay boşluğa düşüyor ve 08:20’de daha da yoğunlaşan, keskin bir duygu dünyasına savuruyor bizi. Artık Ay Akrep’te. Elde edip edemediklerimizin, başarı ya da başarısızlık diye gördüklerimizin faturasını başkalarına kesmemeye dikkat edelim. Kavurucu kıskançlıklar, affedememe, intikam duyguları ve ödetme  dürtüsüyle başa çıkmak gerekiyor. Enerji düzeyimizi düşüren bizi depresif ve melankolik yapabilecek, yıkıcı bir ruh haline girmekten uzak durmayı becermeliyiz.

Akşam saatlerine doğru otorite konumundaki kişilerle güç savaşlarına girmemize neden olacak gerilimli bir açı ile karşı karşıyayız; Koç’taki Mars ile Terazi’deki Satürn birbirlerine meydan okuyorlar! Ateş ve havanın yaratacağı girdap, bizi kazananın olmayacağı bir tartışma veya savaşın içine çekebilir. Savaşçı ruhumuzu ateşleyebilecek durumlarla karşılaşabiliriz. Bu noktada kendimizi, istek ve arzularımızı nasıl dile getireceğimiz, nereye kadar esneyip, nerede “Dur! “ diyeceğimiz büyük önem taşıyor. Kendimizin ve karşımızdakinin sınırlarını, saygınlığını  koruyacak bir duruş sergilemek durumundayız. Şu andaki sıkıntılarımızın kaynağı olabilecek geçmiş hatalarımızı dürüstçe değerlendirip gereken dersleri alabilmiş miyiz, yoksa hala aynı yaklaşımda ısrar ederek farklı sonuçlar alabilmeyi umacak kadar aymaz bir durumda mıyız? Bu soruların yanıtlarını alacağımız türden karmik olaylarla karşılaşmamız söz konusu.

ÖFKENİZE YENİLMEYİN!
19 Nisan Salı: Akrep burcunun karanlık ve gizemli, uç noktalarda duygular yaşatabilecek çarpıcı dünyasındayız  bugün de. 17:58’de geri gidişini sürdüren Merkür ile Mars 13 dereceyle Koç’ta kavuşum yapacaklar. Rekabete yönelik, iddiacı tartışmaların içine çekilebilir, öfkemize yenilip ağzımızdan çıkacak sözlere engel olamayabiliriz. Aslına bakacak olursak, bugün her konuşma ya da tartışmayı bir tehdit gibi algılama eğilimindeyiz. Gergin ve huzursuz olabiliriz, ama aynı ölçüde sezgilerimizin de güçlü olduğunu görüyoruz.

GÜNEŞ ARTIK BOĞA’DA…
20 Nisan Çarşamba: 07:54’de Ay boşluğa düştükten sonra 08:52 itibariyle üzerimizdeki ağır ve kasvetli hava, iyimser enerjisi, coşkusu ve  güler yüzüyle içimizi ferahlatan Yay’ın coşkulu ve iyimser dünyasına bırakacak yerini.

13:17’de ise, doğuştan sahip olduğumuz kaynakları güçlendirip sağlamlaştırma ve bunlarla kendimizi yeterli ve değerli hissederek şükretmenin ön plana geçeceği 1 aylık bir döneme giriyoruz; Güneş artık toprak gruplarından, sabit nitelikli Boğa’da!

21 Nisan Perşembe: Dün yükselen enerjimizle bugüne moralli başlıyoruz. Ancak, Merkür’ün hafta sonunda direkt harekete geçmesiyle birlikte gölgelerini şiddetle hissettireceğini aklımızdan çıkarmayalım. Ay sonuna dek iletişim kazaları, ulaşımda, plan ve projelerde aksaklıklar artabilir. Sabah saatlerinde zararlı diye nitelenen bir konuma geçecek olan Venüs, bizi yakın ilişkilerimizde, evlilik ya da ortaklıklarda ve maddi konularda dikkatsizce hareket etmeye yöneltebilecektir. Kendimizi mutlu edecek şekilde davranmakla, diğerlerini mutlu etmeye uğraşmak arasındaki hassas dengeyi bulabilirsek mesele yok.

22 Nisan Cuma: Dün Koç’ta ilerlemeye başlayan Venüs, 16 Mayıs’a kadar sürecek yolculuğunda, aktif enerjisiyle ani ve dürtüsel başlayan, ancak çabuk bozulup dağılabilecek birlikteliklere taşıyabilir bizi.

12:25 itibariyle iç dünyamız çalışkan, organize, azimli, sorumlu ve güvenilir Oğlak’a ayarlı çalışacak. Hafta sonuna elimizdeki işleri tamamlayarak girme imkanımız var.

BİZİM DIŞIMIZDA GELİŞEN OLAYLAR
23 Nisan Cumartesi: Bugün sabahın erken saatlerinde Venüs’ün Uranüs ile yapacağı kavuşum, dünkü “Venüs Koç’ta” temalarını kuvvetlendirecek. Venüs ile Uranüs kavuşumu öncü burçlarda gerilim yaratacak bir T-Kare açı oluşumunu yaratacak. (Koç’ta Uranüs-Venüs, Terazi’de geri giden Satürn ve Oğlak’ta geri giden Plüto arasında.) Bu durumda kontrolümüz dışında gelişen olaylarla tüm dünyada maddi ve manevi anlamda bizi zorlayabilecek, özellikle  ekonomi, para piyasaları açısından oldukça sıkıntılı bir döneme girmiş oluyoruz. Kişisel boyutta ise, anlaşılamadığımızı, kendimizi tam olarak ifade edemediğimizi, dışımızda gelişen olaylar karşısında elimizin kolumuzun bağlı kaldığını hissetmemiz mümkün.

30 Mart’tan bu yana geri gidişini sürdüren Merkür bugün 13:04 itibariyle ileri gitmeye başlıyor. Geri gitme sürecinde fikir değişiklikleri, planlarımızın aniden değişmesi, durumların bir şekilde farklılaşarak yeni fırsatlara yol açması gibi durumlar yaşadık . Ya da güvenip üzerine bir şeyler inşa etmeyi düşündüğümüz heyecan veren vaatler, kumdan kaleler gibi bir bir eriyip yok oldu belki.  Kendimizin bile an’dan an’a değişen durumları belirsizlikler içinde yaşattı bizi. Sürekli değişen durumlar, kontrol dışı olaylar yüzünden inişler çıkışlarla bir sisteme oturtamadık istediklerimizi. Tam olarak hakim olamadığımız durumlar yüzünden sağlıklı kararlar alamadık; beklemede kaldık. Artık yavaş yavaş eksik noktalar tamamlanmaya, bilgiler akmaya, bazı şeyler de su yüzüne çıkmaya başlayacak. Gizli, saklı konuların, sırların, yalanların bir şekilde ortaya çıkıp gündemi meşgul etmesi de söz konusu olabilir.

24 Nisan Pazar: Ay son açısını Jüpiter ile yaptıktan sonra 03:14’te boşluğa düşecek. Bütün gün açısız kalan Ay, duygu dünyamızı olduğu kadar, programlarımızı da havada bırakabilir. Niyet edip giriştiğimiz işlerden bir sonuç alamayacağımız gibi, yönsüz de kalabiliriz. Bu durumda yapılabilecek en doğru şey akışta olmak, günü getirdikleriyle veya dinlenerek geçirmek olabilir.

Hepinize sağlıklı, mutlu, neşe dolu günler diliyor ve başta yavrularımız olmak üzere, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı yürekten kutluyorum. Esen kalın!

BOĞA BURCU
Koç’un gürültülü patırtılı, kavgalı tartışmalı döneminden sonra Boğa’nın sakin dünyasında huzur içinde sessizce oturup, hayatın 5 duyuya ait bütün keyiflerinin tadını çıkarmaya çekiliriz. Boğa dinginliğin, sadeliğin, doğayla, toprakla haşır neşir olmanın temsilcisidir. Sabit ve güvenilir koşullarda olmayı, dokunmayı, hissetmeyi, koklamayı, müzik dinlemeyi sever. Sahip olmakla, maddeyle, değerle, parayla ilgili, pratik, gerçekçi ve ayakları yere sağlam basan bir burçtur. İçsel güvenceden doğan huzuru aramak yerine dış dünyada kendisini huzurlu ve güvende hissettirecek maddi kaynakların peşine düşebilir ve kendisini sahip olduklarına endeksleyerek değerli ya da değersiz bulabilir. Aslında bu dünyaya, doğuştan sahip olduğu kaynaklarını geliştirip sağlam ve dayanıklı kılarak üretken bir şekilde hayata katmaya ve bunlarla kendini yeterli ve değerli hissederek şükran duymaya gelmiş bir insandır. Yavaştır, sakindir, kolay kolay öfkelenmez. Ancak güvenlik yapılarını tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığında inanılmaz bir öfke patlaması sergilemesi kaçınılmazdır. Kalıcı ve bildik yapılarda rahat eden, dolayısıyla pek de sürprizlere açık olmayan, değişime tepkili, rahatına düşkün, konfor seven insanlardır Boğa’lar. Müzik, sanat, güzellik, estetikle bir hayli ilgilidirler.

Boğa’nın her şeyi yavaştan alma eğilimi ve yerleşik düzenlerde rahat etmesi kendisini fazla oturmaya, hareketsizliğe götürdüğünde vücudundaki asit dengelerinin bozulma olasılığı vardır. O nedenle bedenlerini çalıştıracak, fizik enerjilerini akıtacak bir şeyler yapmaları gerekir. Boğa, fizik beden olarak güçlüdür. Ancak rahatlıktan, serbest zamandan da hoşlanır. O nedenle kesintisiz ağır işler yapmak yerine, molalarla çalışması iyi olur. Güzel, şık bir çalışma ortamında, konforlu ve ergenomik bir koltukta oturup en iyi işleri çıkabilir. Düzenli ve tatminkar, kendini emniyette hissedeceği bir iş, acıktığında yiyebileceği güzel yemekler, bol bol sevgi ve yakınlık ona yeter. Bunları bulamadığında gerilim, kızgınlıklar, öfke patlamaları başlar.

VENÜS:
Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs, Güneş’ten 60 derece öteye gidemez. O nedenle de Güneş’in keskin ışınlarına en iyi tepki o verir; gökyüzündeki en parlak gezegendir.

VENÜS’ÜN YÖNETİMİNDEKİ GÜN:
Cuma. Dolayısıyla, Venüsyen diyebileceğimiz sevgi, ilişkiler, işbirliği, sosyallik, güzellik, estetik ile ilgili işleri bugünlere ayırmak daha yararlı ve uygun olabilir.

VENÜS’ÜN TEMSİL ETTİĞİ TAT VE SAĞLIĞINA ETKİLERİ:
Tüm şekerli şeyler. Haritasında Jüpiter vurgusu da güçlü olan Boğalar’ın sağlık açısından en çok dikkat etmeleri gereken konu kilo alma eğilimleri olmalıdır. Hipoglisemiye yatkın bir bünyeleri olabilir. Krom eksikliğini kontrol ettirmeleri tavsiye edilir.

Venüs vücuttaki nişasta dengesini de temsil eder. O nedenle nişastayı nasıl metabolize ettiğine de baktırmaları yerinde olur.

RAKAMI:
Astrolojide Venüs 6 rakamı ile ifade edilir. İçinde 6 olan her numara Venüsyen özellikler taşıyan bir insana iyi gelebilir.

VÜCUTTA YÖNETTİĞİ BÖLGELER:
Ense, boğaz, boyun, beynin arka kısmı.

RENKLERİ:
Pastel renkler. Uçuk mavi, uçuk yeşil ve pembe, krem beyaz.

METALLERİ:
Bronz, bakır ve çelik.

ŞEKİLLERİ:
Yuvarlak hatlı, yumuşak şekiller.

YİYECEKLERİ:
Başta  meyveler; Elma, kayısı, muz, üzüm, şeftali, armut, hurma, erik, nar, çilek, kiraz, böğürtlen, kivi, vişne.

Sebze, ot ve baharatlardan; kuşkonmaz, pırasa, fesleğen, lahana, sarımsak, pazı, mercimek, nohut, hindibağ, bezelye, mersin, maydanoz, yeşil çay, yasemin çayı, rezene, kakule, biberiye, kekik, adaçayı, kuşburnu.

ÇİÇEKLERİ:
Şık bir şekilde düzenlenmiş pembe tonlardaki buketler, pembe açelyalar, ortancalar, siklamen, frezyalar, pembe jerberalar, pembe veya beyaz güller, leylaklar…

NOTASI:
La. “La minör” ya da “la majör” tonundaki eserler.

TEMSİL ETTİĞİ TAŞLAR:
Alabaster, beyaz mercan, beyaz topaz, yeşil agat, krisokolla (barışın ve sevginin taşı diye geçer), dioptaz, zümrüt, yeşil garnet, yeşil safir, pembe kuartz, pembe turmalin.

Kendinizde Boğa’ya özgü yönleri ön plana çıkartmak ihtiyacında olduğunuzda yukarıda belirtilen renkler, cisimler, yiyeceklerden yararlanabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.