Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Toplumsal konular ön planda!

(1 Şubat-6 Şubat Haftası)

Karışık, çalkantılı, keskin dönemeçlerle dolu bir haftadayız. Özgürlük, kişisel bağımsızlığımız ve  farklılığımıza sahip çıkma ihtiyacımız çok yüksek. Yüksek voltaj bir enerjiye yakalanmış gibiyiz hepimiz. Aman, bu gerilim bizi kül etmesin!


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
1 Şubat Salı: Haftamızı programlamak, işlerimizi yoluna koymak için uygun bir ruh hali içinde güne başlıyoruz. Toparladığımız her iş, bitirip kenara koyduğumuz her mesele bize kendimizi daha iyi hisssettirecek. Ay Oğlak’ta ilerlemesini sürdürüyor.

Öte yandan, Güneş ile Mars’ın Kova’da birlikte ilerleyişleri, dünyada olup biten ve  insanlığı ilgilendiren toplumsal konulara ayarlıyor farkındalığımızı. Yerleşik düzenlere başkaldırı, eşitlik, özgürlük, hakça düzen söylemleri bütün bir haftaya yayılan ortak tema olarak dikkat çekiyor. Bu durumdan en çok sabit burçların (Boğa, Aslan, Akrep, Kova ) veya sabit burçlarda 9-12 derecelerde gezegenleri olanların etkilenecekleri görülüyor. Bu bağlamda kendilerini kısıtlanmış, özgürlükleri sınırlanmış ve engellenmiş hissedebilirler.

21:33’de Ay boşluğa düşüyor. Zorlu bir günün ardından geceyi sakin ve bizi rahatlatacak şekilde geçirmek için ideal zemin var.

2 Şubat Çarşamba: 01:22’de Ay da Kova burcuna girerek Kova temalarını iyice içselleştirmemize neden olacak. Düşünsel konular, toplumsal farkındalık, özgürlük ihtiyacı, arkadaşlık aktif olan temalar yine. Bizden beklenenlerle kendi özgürlüğümüz ve gelişimimiz için yapmak istediklerimiz arasında bir kutuplaşma yaşamamız mümkün. Biraz mesafe koymak, kendimize alan yaratmak ihtiyacımız yakın ilişkilerimizde, duygusal bağlantılarımızda sorun yaratabilir. Öte yandan, yaratıcı yönlerimizi daha rahat kullanabileceğimiz, arkadaşlarla birlikte olup konuşup paylaşabilceğimiz bir dönemdeyiz. Grup bilinci, birlikte birşeyler yapabilmek söz konusu.

Bugün gökyüzünün hareketli bir günü aslında. Güneş ile Mars kavuşumunun gerilimine şimdi de Yay’daki Venüs’ün yaptığı açılar ekleniyor. Huzursuzluk, çalkantı yaratabilecek veya kişisel düzeyde hatalar yapmaya yatkın bir gün. Sabah Venüs önce Neptün ile etkileşim içinde, 14:48’de ise Kova’nın yönetici gezegeni Uranüs ile zorlayıcı bir açıda olacak. Meselelere yeni bir bakış açısıyla yaklaşmak ya da tümüyle konudan vazgeçmek durumunda kalabiliriz. 

YENİ BAŞLANGIÇLAR…
3 Şubat Perşembe: 04:32’de 13 derecede Kova burcunda Güneş ile Ay kavuşum yaparak YENİAY fazını oluşturacaklar. Mars da halen sürdürdüğü kavuşum ile bu oluşumun bir parçası olarak gözüküyor. Dolayısıyla yeni başlangıçlar, yeni düşünce şekilleriyle yapılacak atılımlar var önümüzde. Kova temaları bir ay boyunca herkesin hayatlarında kendini kuvvetle hissettirecek. Kova burcunda hatırı sayılır bir gezegen yığılımı var. Artık durup düşünmek yerine bir an evvel harekete geçmek isteyeceğiz.

4 Şubat Cuma: Enerjilerin yön değiştirdiği, bir başka hareketli gün daha başlıyor yine! 00:20’de Merkür Kova burcuna giriyor. Ardından Venüs 07:59’da Oğlak’a geçiş yapıyor. 08:12’de boşluğa düşen Ay ise 12:25’de Balık burcunun sakin sularına kendini bırakıp bunca telaş ve koşuşturmanın ardından biraz soluk aldırıyor. Ancak Kova’daki Güneş’in Mars ile kolkola ilerleyişinin getirebileceği huzursuzluk, ani tepkiler, türbülanslar hep pusuda…

Mantık, muhakeme ve algılamayı temsil eden Merkür, düşünsel konularla haşır neşir Kova’da rahat eder, güçlüdür. Şimdi konulara daha önce hiç düşünülmemiş şekilde bakabilme, sıradanlığı aşan yaklaşımlar, tarafsız akıl hakim.

Duygular dünyasında ise daha ciddi bir dönem başlıyor. İlişkiler konusunda önemli, sorumluluk getiren adımlar atılabilir. Emek vererek bir birlikteliği inşa etmek, kendimize hedefler koyup bu yolda ne olursa olsun ilerlemek söz konusu. Önümüze çıkan engellere kızmak yerine, onlarla neyi anlamak üzere karşılaştığımızı düşünmek, kişisel gelişimiz açısından en doğru şey. Her aştığımız mesele, her başardığımız konu bize kendimizi daha güvende ve iyi hissettirecek, kendimize olan sevgi ve saygımızı artıracaktır.

GÖNÜLLÜ EYLEMLER İÇİNDEYİZ…
5 Şubat Cumartesi: Hafta sonu Ay’ın Balık’taki yolculuğu bizi daha yumuşak enerjilere taşıyor. Görsellik, yaratıcılık, sinema, dans, sanatla ilgili konular için müthiş bir zemin var. Hayal ve ideallerimizi gözden geçirip, kendimizi daha mutlu ve doyumlu hissettirecek konulara yönelebiliriz. Birilerine yardım etmek, gönüllü olarak birşeyler yapmak istiyorsak, bu hafta sonu bu işler için de çok uygun.

6 Şubat Pazar: Bugünü akışta, sakin bir şekilde geçirmemiz söz konusu. Güzel bir müzik doldursun odamızı, kendimizi en rahat ettiğimiz koltuğa bırakalım. Biraz dinlendirelim aklımızı, bedenimizi. Çünkü akşam saatlerinden itibaren tekrar enerjiler yükselecek ve gelecek haftaya dinamik ve hareketli, biraz da tartışmaya müsait bir ruh hali içinde başlayacağız.

21:40’da Venüs ile Jüpiter gerilimli açıda olacaklar. Herşeyi fazla fazla yapma eğilimimiz olabilir. Zevki, eğlenceyi, keyfi abartabiliriz. Hatta sahip olmadığmız kaynaklarımızı bile ziyan etme ihtimalimiz var (enerjimiz, paramız, pulumuz vb.). Yargılarımızda, ihtiyaç ve zevklerimiz etkin olabilir.   

BİTİRİRKEN…
Gelecek hafta bu dünyada bizden başkalarının da olduğunu hatırlatacak Kova konuları tekrar baskın çıkacak. Dışarıda yolumuza çıkan her ne varsa aldırış etmeden yürümemizi gerektirecek durumlarla karşılaşacağız. Bu dönemi duygulara kapılarak değil, mantıkla, tarafsızlıkla aşmamız gerekiyor.

Hepinize iyi haftalar. Esen kalın.


 

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.