Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zona
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzona

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Konu: zona
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 11:11
 hocam merhaba eşim de ve ben de ne yazık ki zona çıktı bebeğim 7 aylık su çiçeği geçirmemiş kişiler zonalı kişlerle temas ederse su çiçeği geçirirmiş ben çok korkuyorum bebeğimi emziriyorumve sık sık onunla temes halindeyim ne yapmamız nasıl davranmamız lazım bebeğim su çiçeğini bu kadar küçük yaşta geçirirse onun için ne gibi sakıncaları olur? uzun oldu kusura bakmayın Embarrassed 
 hocam size bizlere gösterdiğiniz ilgi ve sabırdan dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız

Düzenleyen yeliz - 22 Ara 2008 Saat 11:23
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 11:21
Sizin çocuklukta geçirdiğiniz "Suçiçeği" antikoru bebeği korur. 1 sene sizin antikorlarınız sayesinde çocuk suçiçeği almayacaktır. O dedikleri bulaşma hadisesi, suçiçeği geçirmemiş erişkinler için geçerlidir. Bebeklerde öyle olmuyor.
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 11:23
hocam bir de oğlum çok sık kendini geriyor bacaklarını kollarını kaskatı uzatıyor acaba bu neden kaynaklanıyor? bir şey gördüğünde ya da sinrlendiğinde bunu daha çok yapıyor bunun ona bir zararı olur mu? hocam bir de şu anda 8kilo300 gram ve 73 cm gelişimi nasıl?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 12:31
Bazı çocuklar da bu gerinme hareketi görülebiliyor, önemli değil,,
Gelişimi: 4cm. boy ve 100g. ağırlık fazlası var, biraz daha kilo alsa iyi olur.
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 12:06
hocam dün cildiye doktorun a gittik bende ki zona değimliş alerjik bir durummuş ama eşimdeki zona bu durumda bebeğime geçer mi yoksa benim antikorlarım korur mu onu dün gittiğimiz cildiye doktoru bebeğe geçebileceğini söyledi  bu durumda ne yapalım hocam tekrar çok teşekkürler....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 12:52
Tam anlatamamışım...Siz hamile iken sizin antikorlarınız bebeğe geçti.Çocuklukta "suçiçeği" geçirdi iseniz, onunla ilgili antikorlarıda bebeğe verdiğiniz için çocuk ilk 1 sene ne suçiçeği, nede zona olmaz. Eğer siz suçiçeği geçirmedi iseniz, o başka. Bu durumdada çocuk suçiçeği olur, zona olmaz. Su çiçeği geçirenlerde zona olur.
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 13:00
Embarrassed hocam çok teşekkür ederim ben su çiçeği geçirdim bu arada siz analatamdınız değil estağfirullah ben anlamadımEmbarrassed tekrar çok teşekkür ederim vaktinizi aldım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.