3-4 tane enginar içi
1 küçük kase bezelye ( ben dolaptan kullandım konservede olur )
2 tane küçük boy havuç
Arpacık soğan
1 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı un
Limon
Zeytinyağı
Dereotu
Patates havuç ve enginarı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz
Tencereye zeytinyağı ayıkladığımız arpacık soğanları koyup yüksek ateşte sürekli karıştırarak soteliyoruz sonra enginarı ilave ediyoruz daha sonra 1 yemek kaşığı un soteliyoruz ardından havuç bezelye patates ilave edip bir müddet daha sürekli karıştırarak soteliyoruz 1 tane limon suyunu sıkıyoruz tuz ve az su koyuyoruz ben 1 tanede küp şeker atıyorumenginarlar pişene kadar az su ilaveleriyle pişiriyoruz pişince dereotunu ilave edip soğutuyoruz
Afiyet olsun