Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Zeytinyağlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zeytin yağlı enginar dolması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuzeytin yağlı enginar dolması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
botag Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 17:01
Bizim aile de de çok yapılır.Bayılırım enginara.Ama yapması bana zor gelir.Ellerine sağlık canımClap
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:02
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

işte biz enginarı böyle doldururzThumbs%20Upegede yani böyle yapıyoduk genelde..ben garnitürlü dolmasını sevmiyom yavan geliyo bana ama bu şekilde seviyomBig%20smile
ellerine sağlık canımApprove

de mi ya eminecim enginar dediğn böyle yenirLOLLOL bide yapraklarını yapraklarını kemire kemire yicenki tadı çıkcak dimiLOLWink
eveeetttttBig%20smile
şööle yapraklarını sıyıra sıyıraLOLLOLLOLohhh mayhoş mayhoşLOL

ayy kesinlikle eminecim yaa canım çekti yineDisapprove
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:04
Orjinalini yazan: duru duru Yazdı:

Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

enginarları dış yapraklarını alıp kalan yapraklarının dikenli kısımlarını üsten kesiyoruz.kestiğimiz yerlere limon sürüp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. haşladıktan sonra içinin çiçeğini temizleyip içii istediğimiz dolma harcıyla dolduruyoruz. afiyett olsunnClown
Enginar : Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterrler.ki bunlar enginarın faydalarından bazıları.

Oy oy oy bayılırım enginar dolmasına,en sevdiğim yemektir hatta sen egelimisin canım çoğu kişi bilmez dolmasını yalnızca göbeğini iç kısmını yerler,ama şöyle yapraklarını sıyırıp yemesi pek keyifli biraz da zahmetlidir.
ben dolmanın içine yalnızca pirinç,taze soğan,dereotu,tuz,karabiberden oluşan harcı koyuyorum nefis oluyor eline sağlık.
yarın enginar dolması yapıcam bugün geç kaldım artıkThumbs%20Up

afiyet olsun durucum kesinlikle katılıyorum sıyıra sıyıra yicen yemesi ve yapması zahmetli ama bence değiyor.yok canım egeli değilim ama antalyalıyım sende bilirsin ua oralarda da çok yaparlarClown
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:08
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

hımmm en sevdiğim yemekThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
biz yaprak aralarınada doldururuz iç harcından bol dereotu taze soğan koyarız iç harcına ay canım çekti vallaLOL

Gefllte_artischocke4_1
şekildeki gibi olurWink
afiyet olsun canım seninkide harika gözüküyorClown
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:10
Orjinalini yazan: botag botag Yazdı:

Bizim aile de de çok yapılır.Bayılırım enginara.Ama yapması bana zor gelir.Ellerine sağlık canımClap

afiyet olsun canım biraz uğraştırıyor ama değiyor ben çok severim enginarı o yüzden pek üşenmiyom sende yap kız üşenmeClown
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:18
Orjinalini yazan: oğuzkağan oğuzkağan Yazdı:

ellerine sağlık canımClown

afiyet olsun canımClown
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:19
Orjinalini yazan: hiloş hiloş Yazdı:

ellerine sağlık canımClapClapben hiç enginarda yemedimLOLClown

duymamış olayım hiloş şimdi tam mevsimi canım al bi pişir çok faydalı belki hoşuna giderWink
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 12:06
aaa burası ne böylee yaaa..

yapmayı bırakın hiç yemedim yiyine ve yapanada raslamadım bu şekilde ama canım nasıl istedi anlatamam .oyyyy ooyyy . ay yapabilirmiyim acaba ?kolaymı zormu ?püf noktaları varmı ?ben hiç enginar almadım ConfusedConfusedalırken neye diakkat edeyim LOLne çok soru sordum dimi . yada kolay yoladan biriniz beni davet edin gelim sizzde yerim LOLgüzel yerim sıyıra sıyıra merak etmeyin yani LOLLOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.