Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
botag
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 691
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 17:01 |
Bizim aile de de çok yapılır.Bayılırım enginara.Ama yapması bana zor gelir.Ellerine sağlık canım
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1598
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:02 |
|
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:04 |
duru Yazdı:
bengisu Yazdı:
enginarları dış yapraklarını alıp kalan yapraklarının dikenli kısımlarını üsten kesiyoruz.kestiğimiz yerlere limon sürüp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. haşladıktan sonra içinin çiçeğini temizleyip içii istediğimiz dolma harcıyla dolduruyoruz. afiyett olsunn Enginar : Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterrler.ki bunlar enginarın faydalarından bazıları. |
Oy oy oy bayılırım enginar dolmasına,en sevdiğim yemektir hatta sen egelimisin canım çoğu kişi bilmez dolmasını yalnızca göbeğini iç kısmını yerler,ama şöyle yapraklarını sıyırıp yemesi pek keyifli biraz da zahmetlidir.
ben dolmanın içine yalnızca pirinç,taze soğan,dereotu,tuz,karabiberden oluşan harcı koyuyorum nefis oluyor eline sağlık.
yarın enginar dolması yapıcam bugün geç kaldım artık |
afiyet olsun durucum kesinlikle katılıyorum sıyıra sıyıra yicen yemesi ve yapması zahmetli ama bence değiyor.yok canım egeli değilim ama antalyalıyım sende bilirsin ua oralarda da çok yaparlar
|
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:08 |
DENİZKIZI Yazdı:
hımmm en sevdiğim yemek
biz yaprak aralarınada doldururuz iç harcından bol dereotu taze soğan koyarız iç harcına ay canım çekti valla
şekildeki gibi olur |
afiyet olsun canım seninkide harika gözüküyor
|
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:10 |
|
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:18 |
|
|
|
bengisu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 22:19 |
|
|
|
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 10949
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 12:06 |
aaa burası ne böylee yaaa..
yapmayı bırakın hiç yemedim yiyine ve yapanada raslamadım bu şekilde ama canım nasıl istedi anlatamam .oyyyy ooyyy . ay yapabilirmiyim acaba ?kolaymı zormu ?püf noktaları varmı ?ben hiç enginar almadım alırken neye diakkat edeyim ne çok soru sordum dimi . yada kolay yoladan biriniz beni davet edin gelim sizzde yerim güzel yerim sıyıra sıyıra merak etmeyin yani
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
|