Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatürre teşhisi ile hastanede yatıyoruz:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatürre teşhisi ile hastanede yatıyoruz:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: zatürre teşhisi ile hastanede yatıyoruz:((
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 09:28

İYİ günler dr. bey,Soruyu bir arkadaşım için ben iletiyorum size.

Kendisi ikiz annesi ve malesef ikizlerden birisi ile şu anda hastanede yatıyor beş altı gündür.siteye ulaşamadığından ve çaresiz durumda olduğundan ben ileticem izninizle.Siteyi kısa süredir takip ediyorum.Eski yeni soruları takip etmeye çalışıyorum.Aynı soruların sorulmasını da istemiyorsunuz biliyorum.Bronşit astım zatürre gibi teşhislerle ilgili yorumlarınızı okuyorum. Büyük çoğunluğunun gribal enfeksiyon olduğunu ve tavsiyelerinizi de  biliyorum.Eğer zahmet olmazsa aşağıda arkadaşımın hastaneden yazmış olduğu soruyu ileticem cevabınızı özellikle bekliyoruz hocam.Kendisi de şaşırmış durumda eşi de.Durumun aciliyeti sebebi ile detaylı yazabilirseniz zor durumdaki bu arkadaşlarıma benim de size iletmiş olmaktan ötürü küçükte olsa bir faydam olucak.Ben her ne kadar buradaki mailleri okuyup aktarsam da sizin buradaki cevabınızı direk iletmemin daha faydalı olacağı kesin hocam.

Merhaba dr. Bey

9 aylık ikiz erkek bebeklerim var.iki kilo olarak doğdular ve şuan 9 kilodalar.İlk olarak 6 aylıkken soğuk algınlığı diye düşündüğüm öksürük hafif burun akıntısı ve birinde 38 derece ateş oldu.ilaç kullanmayıp evde geçirdik.İkinci olarak 8 aylıkken bir tanesinde yoğun bir öksürük başladı.Nefes alışverişi sıkıntılı olunca dr. a götürdüm.Zaturre teşhisi konuldu ve bir sürü ilaç verildi.İlaçları kullanmadım.Kendi dr.umuz  izinli olduğu için arkadaşı muayene etti ve bronşit teşhisi koydu.iki gün hasdtanede yattık. Macrol ve 4-6 saat ara ile oksijen ve ventolin verildi.Solunum sayısı 70 lerde idi.2. gün dr.umuz geldiğinde bronşit olmadığını bronşiolit olduğunu eğer USYE için antibiyotik verilseydi kesebileceğini ama ASYE için MACROL  ü kesemeyeceğini söyledi ve evde 5 günü tamamladık.İyileştik diye düşündükten 3 hafta sonra  yine benzer şikayetler tekrarladı.Bu sefer dr. a götürmek istemesem de solunum hızlandığı için götürmek zorunda kaldım.her zamanki gibi prednoller ventolinler ve macrol verildi.Ekstra atrovent verildi.Dr. umuz sık tekrar ettiği için alerjik bronşit olduğunu ve immunolojiye gitmemiz gerektiği söylendi.

Alerji uzmanı bize tonla flixotide ve ventolin ve singulair verdi. 1 ay kullanmamızı söyledi.Kanda alerji testinde süt ve yumurta alerjisine bakıldı.Alerjiye yatkın olduğu ve ev tozu akarına alerjisi olduğu söylendi.Ancak ilaçlar içime sinmediği için kullanmayıp başka bir dr. A daha gittik.Yapılan tahlillere ve ilaçlara gülünce doğru dr. u bulduğumu düşünmüştüm ancak o da sekrol ve ventolin şurup verdi.Bir de otrivine serum fizyolojik karışımı bir burun spreyi yaptırttı eczanede.Sekrolü kullanma konusundaki tereddütlerimi söylediğimde ise gerekli olduğunu önce yoğun geniz akıntısı ve sinüziti tedavi etmemiz gerektiğini söyledi.Kullanmaya başladığımızın 4. Günü hiç yaşamadığımız şekilde tıkandık.Hemen aynı dr. a kontrole götürdük ama hala sekrol yerine bir öksürük şurubu vermeye kalktı.Birşeyin oğlumu tıkadığını söyleyerek spazm geçirdiğini  acilen hastaneye götürmemiz gerektiğini söyledi.Şu an hala hastanede yatıyoruz.Uygulanan tedavi 4 saatte bir ventolin nebul,günde 4 kez ampisid.

ÇOk uzun yazdım kusura bakmayın.Bu yaşadıklarımız dışında çocuğun durumunda son sıkışması dışında hiçbir zaman ateş olmadı genel hali iyi ve eğlenceli idi..Beslenmesinde sorun olmuyordu.Sadece solunum sayısının yükselmesi ve hastalığın başlangıç veya bitişlerinde ötme şeklinde hışırtılı solunumu beni korkutuyordu.Sanki boğazına kum kaçmış gibi.Bu şekilde tıkandığı zamanlarda solunumu 60 larda oluyordu.Boynundan ve karnından nefes alışverişinin kötü olduğu anlaşılıyordu.En son bu hafta yaşadığımız tıkanmasında ise ciddi anlamda ağlama iştahsızlık ve huzursuzluğu vardı.

Şu an halen hastanedeyiz.Ne doğru dürüst bir bilgi alabiliyorum ne de yapılan tedavi içime siniyor.Ne yapmalıyız hocam.Doğru bildiğim her şey tepetaklak oldu.Acil dr. Larına bile laf anlatamadım.Çocuğun ateşi daha yeni 38 olmuşken ateş düşürücü vermeye kalktılar.Beni korkutarak ya ciğerleri su toplamışsa vs diyerek her ne kadar bronşit tanısıyla bizi tutuyorsunuz bronşiti mi röntgende göreceksiniz dediysem de maalesef röntgen de çektirttiler.Röntgenin iyi olduğunu söylediler.Şu an yatıyoruz ve çizilen rota ile ilgili bir bilgim yok.bu arada teşhisimize de zatürre yazmışlar dosyasına yeni gördüm.

Hocam bu durumda biz nasıl hareket etmeliyiz.bu uygulanan tedaviye devam etmelimiyiz.

Oğlumun şu anki durumu solunumu 55 lerde.kan tahlili yapıldı ama sonucu bana söylemiyorlar da vermiyorlar da.

Bana bir yol gösterirseniz tedavimizi takip edebilecek İstanbul da  dr. a yönlendirebilirseniz size minnettar kalırım.Sabırla okuduğunuz için ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 18:06
Cocugunuz, agizdan gida alabiliyorsa; KACIN....
Zaturreli bir cocuk, yemek yiyemez, basini yastiktan kaldiramaz. KACIN....
Lokosit(WBC) degerini mutlaka ogrenin. WBC: 17'den dusuk ise, muhtesem bir KAZIK YEMISSINIZ
DEMEKTIR...
Butun basiniza gelenler; Macrol ve Ventolin kullandiginiz icin oldu(Sahtekarligin:1. Safhasi)
3 hafta sonra tekrarlamasi iste bu ilaclar yuzunden oldu (Sahtekarligin:2.Safhasi)
Arkasindan sikayetler gene tekrarlayinca, hastaneye yatirdilar (Sahtekarligin: 3.Safhasi)
Simdi, hastanede ne kadar tibbi cihaz  varsa, Rontgen, US, Tomografi, hatta MR hepsine sokacaklar,
yetmeyecek,   kitapta bulunan ve Laboratuvarlarin da yapilabilen ne kadar Test varsa onlari yapacaklar,
tekrar tekrar; bu yasta hicbir anlami olmayan Allerji Testleri yapacaklar (Sahtekarligin: 4.Safhasi)
KACIN.. Hicbir dediklerine inanmayin. Tam bir batakhane'ye dusmussunuz. Degil; 1 gun, 1 saat bile kalmayin.

Yukarı Dön
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2016 Saat 10:36
Dr. bey cevabınız için teşekkür ederim arkadaşım adına.
Bugün çocuktan tekrar kan almışlar ve ciğerlerini dinleyip bir gelişme yok demiş.
devlet hastanesindeler ve sonuçlar hakkında hiçbir bilgi vermiyorlarmış.
Hocam izninizle sormak istediğimiz bikaç ilave durum var.

1-Çocuk şiddetli öksürükten tıkandığı durumlarda kalp atımı çok hızlanıyormuş, 180,190 a çıkıyormuş)
ve kandaki oksijen miktarı düşük çıkıyormuş.
2-solunum sayısı 70 lere çıkıyormuş.
3.bu çocuğa birkaç dr tarafından hep alerjik bronşit teşhisi konuldu.zaman zaman nefes alırken tıkanması ve solunumunun hızlanması sebebi ile.
alerjik bronşit için ayırt edici belirtiler nelerdir hocam.
4.alerjik bronşit tanısının doğru olduğunu varsayarsak eğer gribal enfeksiyonlara bağlı öksürüklerde bu derece tıkanıyor olması izah edilebilir mi.
5.alerjik bronşitte izlenmesi gereken tedavi ve koruyucu yöntemler nelerdir.?

6-Öksürüğünün ıslık sesi gibi olduğunu ve daha çok nefes verirken hırıltı hışırtı olduğunu izah ediyor annesi.
Hocam bu tip bir öksürük tablosu normal bir gribal enfeksiyonu sırasındaki öksürük tablosu mudur?
kalp atımının ve solunumunun hızlanmasının sebebi nedir.?
7-şimdiye kadar kullandığı ilaçların etkisi ile hep dediğiniz gibi enfeksiyon ciğerlere inmiş durumda ise (ki dr. lar öyle demişler bugün de) dinlediklerinde)
bu durumda tedavi olarak ne yapılmalı?ventolin ve antibiyotik tedavisi aynen devam ediyor.antibiyotiğin gerekliliğinin teyidi için WBC sonucunu malesef ki öğrenemediler)
çocuk halen tıkandığında nefes almakta zorlanıyormuş.ventolin de mi kesilmeli.ventolin hangi durumda şarttır.?

hocam arkadaşım zor durumda.hastaneden çıkardığında tedaviye nasıl devam etmeli.
lütfen istanbul da bir dr. hastane tavsiyesinde bulunurmusunuz hocam.
sizin referansınızla gitsinler.lütfen acilen ve önemle rica ediyorum hocam.
ilginize sabrınıza müteşekkiriz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2016 Saat 03:21
Bilemiyorum, zira meslek hayatim boyunca, bir tane bile hastam bu duruma gelmedi..
Ben hicbir hastami;  Solunum Yolu hastaligi nedeni ile hastaneye gondermedim.. Bu kepazelikler, hep son
10 senenin olaylari.
Yani bu cocuk; 9 ay boyunca, hicmi Grip olmadi??? Hep;Bronsit, hep allerjik Bronsit, hic akliniz aliyormu??
Tamamen, Ventolin ve kullanilan kortizonlu spreylerin etkisi ile olusmus, "Sahtekarligin: 3.Safhasi"...
Agizdan beselenebiliyorsa, kacsinlar, ve  evde sadece benim gripler icin anlattiklarimi uygulasinlar.
Yukarı Dön
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2016 Saat 09:11
Yukarı Dön
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2016 Saat 09:12
Yukarı Dön
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2016 Saat 09:14
Yukarı Dön
umuts Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umuts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2016 Saat 09:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.