Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre mi şimdi bu çocuk!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZatürre mi şimdi bu çocuk!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre mi şimdi bu çocuk!!!
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 00:01
Kadir bey saygılarımı sunarım;

Anneyim ve çaresizim ,eğitimli bir cahilim!!! zira doktorların oyuncağı mıyım teslim mi olayım bilemez durumdayım.Sizin kadar olmasa da çok kıymetli bir meslektaşınız oğlumun ilk doktoruydu herşey harikaydı ancak İstanbul' gitti ve bizi Ankara'da bıraktı.Kısa kesyim oğlum 10 yaşında ve 37 kilo aslan gibi bir delikanlı.Amma bebeklikten alerjik rinit ve o burunu temizletmezse hep çektiğimiz boğaz vs enf. ile uğraşmakta...Düzenli serum fiz.veya evde tuzlu su ,karbonatlı su hazırdır ancak yaptırmam için çok zorlandığım doğrudur.
Kreşle beraber bu yaşa kadar 2 beta 3 zatürre ve sayısız bademcik veya boğaz enf. geçirdik.Bu sene başından beri ise bir toparlanamadık,önce kusmalar başladı az ishal ,hiçbrşey bulunamadı değerler normal mide giribi dendi ,kusmaktan öyle sıkıştı ki nefes alamamaya başlayınca acilde seru ile zofran enjekte edildi ;o çok rahatlattı.1 ay bıyunca diyet verdiler bitti derken tekrar aynı şeyler başladı ve yeniden hastaneler sadece serum verildi ardından da Beta dendi kültür yapılmadı,ben de başka hekime gittim o da bildiğim güvendiğim hekimdi o da bet deyince vardır bildiği dedim ve augmentin bıd tablet başlandı 3.gün kabardı tüm vücudu ama genel hali iyileşmişti,ilaç alerjiisi diye acile koştum orada da kültrsüz beta mı olur diye ir güzel azarı işittim hadi bari kesmeyelim öyleyse hastalığı deyip macrola çevirdiler (hepsi tabletti bu arada) .ilaçların bitiminden 10 gün sonra kültür verdik temiz çıktı.Eyvallah derken 1 ay kadar geçmedi önce sesi kısıldı önemsemedim çünkü gündüz iyi akşam hafif kısılmaydı ama 10 günü geçip öksürmeye başlayınca bugün hekime gittik göpsünü dinlerken ses var dedi ve akciğer röntgeni istedi ;sonuç ile ilgili de zatürre dedi;bu arada oğlum çok iyi iştah iyi ağzı iyi ateş uok .Macrol 250 ,serum fiz. mometixAQ nazal sprey  a-ferin verdi.a-ferini almadım bile serum fiz.yaptım ama antibiyotiğin karşısında eşimle birbirimize bakarken aklıma nasıl olduysa forumlar geldi baka baka burayı buldum.

yardım ve ilgi rica ediyoruz başlasak mı dursak mı

iyi işler ve kolaylıklar dileriz...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 00:17
O kadar cok hatalar yapmissiniz ve o kadar cok bilgi kirlenmesi varki, hepsini burada sil bastan anlatmam
en az 2 saatimi alir..
Once; ilk sayfadaki; "Yazarlar' kismindan, bu konu ile ilgili makalelerimi okuyun...
Sonra; Forum sayfasindaki soru-cevaplardan, "gelismis aramadan", ilgili konulari okuyun, ondan sonra gene anlamadiginiz olursa, konusuruz. 

Yukarı Dön
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 01:17
öncelikle hızlı dönüşünüz için teşekkürler saatlerdir okuyorum yazdıklarınızı.bu çocuk zatürre değil demek için kan mı verelim wbc için der eşim ben ona da gerek yok çocuğumuz iyi sadece öksürüyor ve sesi hafif kısılıyor bence buhar serum fiz ve coldmix yapalım dedim,umarım doğru yoldayımdır.
Yukarı Dön
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 01:38
halen okumaya devam ediyorum,akciğer röntgeninde lekelenme vardı gördüm.ben en iyisi yarın kan sayımı yaptırıp wbc ye bakayım,bu arada okula göndermemde sakınca yok değil mi zaten yapışık virüsler var yenisini almaz heralde;bildiğiniz mal gibiyiz okuyorum tabi ki bana mı vakit ayıracaksınız ama rinit de mi hkaye ve bahar ayında verdiğimiz 1 ölçek zyrtec de mi yalan oldu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2017 Saat 20:07
Zaturre olsa; kafasini yastiktan kaldiramaz, konusmaya mecali olmaz!!! 
Okula gidecek kadar keyfi yerinde olan bir cocukta, Zaturre OLMAZ!!

Siz; Akcigerdeki "lekeyi" nasil anlayacaksiniz??  Zaturre olarak onemli olan, 1/3 dis kisimdaki lekelerdir..
2/3 ic kisimdaki lekelerin, HICBIR ONEMI YOKTUR... 
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 

Yukarı Dön
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 00:31
aynen öyle hocam;serum fizyolojik ,bol sıvı takviyesi ile devam edeceğiz.bu arada röntgeni de aldık size yolluyorum,çok teşekkür ediyoruz.

https://i.hizliresim.com/ERnZav.jpg
https://i.hizliresim.com/jWPok9.jpg
Yukarı Dön
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 00:36
Yukarı Dön
ilamazl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilamazl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2017 Saat 00:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.