Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
beyazcam
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
|
Konu: yüz üstü yatma.. Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 14:45 |
merhaba kızlar benim bir sorum olacaktı.bebeğimin sabahları gaz ve kaka problemi oluyor ve saat sabah 5 gibi bunu yüzüstü yatırıyorum öyle 2 saat kalıyor ama çok rahat ediyor.pıt pıtta çıkarıyor.birde öğlenleri 3 saat uyuyor ve sırt üstü yatırdığımda hemen uyanıyor.kucağıma alıyorum uyumaya devam ediyor tekrar sırt üstü yatırıyorum gene uyanıyor.ama yüzüstü yatırdığımda tık yok uyuyor.dediğim gibi bir sabah birde öğlen öyle uyumayı tercih ediyor.benimde içim rahat etmiyor..sizinde öyle oluyor mu,bebeğim 3,5 aylık...öğlenleri birde sabah denedim sırt üstü yatmayı ama bir türlü istemiyor...inat etsem başarabilir miyim.bildiğiniz bir yöntem var mı..sizin bebecikler nası yatıyor..
|
|
haticeirmak
Katılımcı Üye
Puanlar: 512
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 14:50 |
canım benim benimki 13 aylık oldu hala yüz üstü yatar bizim de ilk 4 ay feci derecede gaz problemimiz olunca öyle yatmaya alıştı ,şimdi arada bir yan ya da sırt üstü de yatıyor ama genelde yüz üstü yatıyor ama bizimki ilk zamanlarda bile olsa kafasını kaldırabiliyor ve rahat hareket ettirebiliyordu, ilk zamanlarda gündüzleri ve geceleri kontrol ettik, baktık başını çevirebiliyor nefessiz kalma riski yok bıraktık nası rahat ederse öyle yatıyor.
uzmanların yüz üstü yatırmayın demelerindeki en önemli sebep nefessiz kalabilme riski eğer o konu da çocuk rahatsa ve başını kaldırıp hareket ettirebiliyorsa bırak bence öyle yatsın.
|
|
|
gülce
Kıdemli Üye
Puanlar: 1606
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 15:05 |
benim kızım da 4 aylık ve yüzüstü yatmaya bayılıyor.çocuklar da haklı sırtarı ağrıyo belki de yüzüstü yatması akciğerlerini açıyormuş bebeklerin o yüzden doktorlar tavsiye ediyor tabi gözetimindeyken.hatta yurtdışındakiler bebekarabasında gezdirirken bile bu şekli tercih ediyorlar.
bir de küvezde kalan bebekleri beslenmeden sonra öyle yatırıp gazlarının çıkmasını sağlıyorlar.tek tek sırtlarını sıvazlayamazlar ya...
sevgiler
|
|
|
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5319
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 15:08 |
başını kaldırmasında problem yoksa hiç korkma bırak yatsın iki oğlumda yüzüstü uyudular hala da aynılar, dalmaya yakın yüzüstü yatıp öyle de kalırlar gaz sorunu da olmaz yastıksız yatır ,çarşafını da gergin ser iyice, arada da denetlersin
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 15:14 |
Benim kızım da çok gazlı bir bebek olduğu için, hep o şekilde yatarken rahat etti, ilk 6 ay zaten bizim oda da yattı, sürekli kontrol ediyordum, odasını ayırınca da, bebefon koydum ve sık sık kontrol ettim, bebefonla her nefes alışını duyuyordum ama 1 yaşını geçtiyse bence çok endişe etme, demek ki en çok o pozisyonda rahat ediyor
|
|
|
ceylinsu
Kıdemli Üye
Puanlar: 834
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 15:19 |
benim komşumun kızının bebeği yüzüstü yatıyordu hep.45 günlükken vefat etti.süt burnunu tıkamış ( galiba gaz çıkaramamış ) nefes alamadığı için vefatetti.
bence yüzüstü yatırmayın yada siz uyanıkken yatırın.ve mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkarın.
|
|
|
defne1
Üye
Puanlar: 15
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 18:50 |
Yatağının yumuşak olmamasına dikkat et. Yani baş kısmı yatakta çukurluk oluşturmasın bence önemli olan bu ben kızımı ilk dört ay hep yan yatırdım dördüncü aydan sonra sırt üstü yatırdım. son bir aydır ben sırt üstü yatırsamda o yüzüstü ya da yanlara dönerek uyuyor. Sık sık kontrol ediyorum.
|
|
şeniz
Katılımcı Üye
Puanlar: 593
|
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2008 Saat 21:28 |
benim oğlumda 13 aylık.1 aylıkken yüzüstü yatmaya başladı.sırt üstü yatırdığım falan ağlıyor uyanıyordu canım.daha yeni yan ve sırt üstü yatıyo.
|
|
|