Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yuksek ve dusmeyen ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYuksek ve dusmeyen ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yuksek ve dusmeyen ates
    Gönderim Zamanı: 30 May 2017 Saat 10:29
Hocam, merhaba.
   3 yasindaki kizim, bugun 3. Gun olacak sekilde 39.6-40.1 arasi atesli. Cok Rahatsiz oldugunda ibufen veriyorum, 38.6 ya dusuyor anca ve bir  saate tekrar 40'a cikiyor. Agzinda koku ve pas yok..hafif burun  akintisu var ve Bademcikte beyazlik gordum gibi.
   Konu ile ilgili cevaplarinizi okumaya calisiyorum.bazi orneklerde bu belirtiler olmadigi halde wbc yuksek cikmis. Canini yaktirmak istemedigimden gitmiyorum ama ,Kan tahlili yaptirmali miyim daha fazla beklemeden bilemedim. Eger bakteriyel bir durum varsa boyle surekli atesli beklemek zarar verir mi ?Cocuk surekli yaniyor. Ne dersiniz hocam?

Düzenleyen Halek - 30 May 2017 Saat 11:31
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2017 Saat 23:48
Agiz kokusu ve Dil pasi yoksa, zaten antibiyotik gerekmez.. 
Sakin Antibiyotik veya baska turlu ilac vermeyin, atesini bile dusurmeyin. 
Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 15:20
Hocam, 4. Gun de ates 40.3 olunca , anne baskisiyla doktora goturdum. Hemen serum baglamak istedi, istemedigimi soyleyince cok bozuldu. hatta benden havale gecırme rıskını aldıgım ıcın ımza ıstedıler. Kan sayimi yapalim dedim. 
Sonuclar su sekilde:

https://i.hizliresim.com/RPL6gG.jpg

crp (turbıdımetrık): 191,5     <6
wbc : 16,67                            4-12
neu% :77,3                           50-70
lym% :11,4                            20-60
eos %:0,3                               0,5-5
mon #:1,78                             012-1,2

Bu sonuclara gore hemen antibiyotik klamoks yazdi hocam. 
Sizin degerlendirmenizi bekleyecegim sabirsizlikla.

agzında cok hafıf bır ılacımsı koku dısında bır koku yok. oyle pis bir koku degıl yani.Dilinin ustunde beyazlik olustu ama dogru durust birsey yemiyor. Onun da reamini yollamaya calisacagim.

Düzenleyen Halek - 31 May 2017 Saat 15:49
Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 15:27

Insallah olmustur.
Sabirsizlikla degerlendirmenizi bekliyorum hocam.
Iyi ki varsiniz. Allah razi olsun.

Düzenleyen Gamze - 31 May 2017 Saat 19:11
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 20:04
Dil temiz, SAKIN Antibiyotik vermeyin. 
Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 20:17
hocam crp ve wbc degerıne cok kotu bır durumdaymıs gıbı baktı. cocuk cok agır gecırıyor. hemen kullanmaya baslayın haftaya da tekrar kan tahlili yapalım dedi.
bu degerlerde sorun gormedınız o zaman degıl mi hocam?testı tekrarlamaya gerek yok degıl mi? affedin aynı seyleı soruyorsam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 23:51
tahlil degerleri, bu yas icin NORMAL... 
Bu sahtekarligi HERGUN anlatiyorum... Baska nasil anlatsam acaba!!!!

Tahlillerde kullandiklari "referans Araliklari" eriskinler icin.... 
Bunu anlamak cokmu zor!!
Niye; "Yeni Doganin Kan Degerlerine" bakmiyorsunuz??? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.