Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yorumlarmisiniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyorumlarmisiniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 271
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yorumlarmisiniz
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 17:46
    -UIBC Sonuç normalden yüksek 382 ug/dL 110-370
   Demir   114 ug/dL 22-136
   Demir Bağlama Kapasitesi Sonuç normalden yüksek 496 ug/dl 250-400
   Tam Kan Sayımı     
    -Lökosit (WBC)   9,85 x10³/µL 4-11
    -Nötrofil oranı (NEUT%) Sonuç normalden düşük 44,0 % 50-80
    -Lenfosit oranı (LYMPH%)   47,2 % 25-50
    -Monosit oranı (MONO%)   7,9 % 3-12
    -Eozinofil oranı (EO%)   0,7 % 0-7
    -Bazofil oranı (BASO%)   0,2 % 0-1
    -Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#)   4,33 10*3/uL 1.27-7.18
    -Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#)   4,65 x10³/µL 1-5
    -Monosit mutlak sayısı (MONO#)   0,78 10*3/uL 0.26-1.08
    -Eozinofil mutlak sayısı (EO#)   0,07 x10³/µL 0-0.4
    -Bazofil mutlak sayısı (BASO#)   0,02 x10³/µL 0.01-0.08
    -Eritrosit (RBC)   4,46 x10^6µL 
    -Hemoglobin (HGB)   11,7 g/dl 11-18
    -Hematokrit (HCT)   35,5 % 35-55
    -Ortalama eritrosit hacmi (MCV) Sonuç normalden düşük 79,6 fL 80-100
    -Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH)   26,2 pg 26-34
    -Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC)   33,0 g/dL 31-37
    -Trombosit (PLT)   265 x10³/µL 150-400
    -Ortalama trombosit hacmi (MPV)   9,0 fL 8-12
    -Trombosit dağılım genişliği (PDW)   10,1 fL 8-18
    -Plateletkrit (PCT)   0,24 % 0.2-0.5
    -Trombosit büyük hücre oranı ( P-LCR)   17,7  
    -Eritrosit dağılım genişliği(RDW-CV)   12,7 % 
    -Eritrosit dağılım genişliği(RDW-SD)   36,2 fL 35-46.3
 Copyright © 2011 Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi.
Tüm hakları saklıdır.

NSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119616
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 19:18
?????????????????????????????

Kim???? Niye istendi??? Yas kac?? Cinsiyet???
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 20:24
Hocam kizim 2yasinda kimse istemedi dogdu dogali tahlil yapilmadi kanina vs bakilmadi ben istedim birazda saclari seyrek ve demir yaliyor diye sonucu yorumlarsaniz sevinirimSmile
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2015 Saat 21:52
Hocam birde 6 yasindaki kizimin hbsag negatif cikti anti hbsde negatif cikti ama doktor hbv dna istedi virus varsa saklanmis olabilir kanda dedi oyuzden aşı tutmamistir dedi bir baska doktora sonucu gosterdigimdede oyle şey olmaz hbv dnaya gerek yok sadece o cok dusuk bir ihtimal dedi.ve yarin bir doz hepatit asisi koldan yaptir dedi hocam hbv dna baktirmalimi aklim karisti baba yillardir hepatit tasiyicisi kardesinde antikor olustu ablada olusmadi aklim karisti
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2015 Saat 11:31
Hocam yorumlarsaniz sevinirim ikisinideayri ayri kizima bu sabah hepatit tekrar vurdurdum koldan bakalim tutacakmi tahlil sinuclarini yorumlarmisiniz birde bu hbv dna yapilmalimi baba tasiyici diye istedi benden ikiside negatif ona bakalim dedi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2015 Saat 19:14
1- Tahlil sonuclarinin yanindaki, "Referans araliklari" Eriskinlere aittir. Yasa gore baktigimizda, Demir eksikligi anemisi YOKTUR. Sakin Turk Cocuk doktorlarina sormayin, onlar Eriskin/cocuk degerlerinin farkli oldugundan dahi haberi olmayan zavallilardir.
2- Yapilan Hepatit-B asilari tutmamis.. Benim asilar hakkindaki yazilarimi okursaniz gorursunuz. Turk Doktorlari Hepatit asilarinin "Kromozomal Asi" oldugunu BILMEZLER.. Degil Universiteler, Saglik bakanligi bile BILMEZ.. Onlar adece: Canli-cansiz asilari bilirler, o kadar.
Bu sebeple, Hepatit-B asisinin kucuk adeleye ve adele icine yapilacagini bilmezler, Bacaktan ve deri altina asiyi yaptiklarindan, Turkiye de yapilan HICBIR "HEPATIT-B ASISI" TUTMAZ...
Ayrica da, aptal olduklarindan okuyup isin aslini ogrenmekten aciz olduklarindan, boyle, sacma-sapan, "HBV-DNA" gibi salakca tahliller isterler.. Bu doktor hem cok cahil hem zeka ozurlu..

Hepatit-B asilari Deltoid (omuz) adelesinden ve adele icine yapilmalidir. Tek asi gerekli bagisikligi saglamaz, sizin; hic asi olmamis gibi 3 asi olmaniz gereklidir. 0 , 1.ay ve 6.ayda, toplam 3 doz yaptirin ve HEPSIDE ayni tarif ettigim sekilde, omuzdan adele icine yapilmalidir.
Bu konuyu; Turk doktorlari ile tartismayin bile... Onlarin bile bu konuyu sorup ogrenebilecekleri bir merkez, Turkiye'de yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Şub 2015 Saat 19:17
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2015 Saat 21:00
Cok tesekkurler hocam kardesinin bacaktan yapilmisyi ili yasindaki kizimin otutmus amti hbs pozitif ablanin tutmamis bugun sizi dinledim ve gittim bir doz koldan yaptirdim biray sonra 2.dozu yapicaklar 6.aydada 3ü anti hbs 2.asidan sonra baktiralimmi az birazda olsa artış olmazmi titrede tutucak aşısı dimi hocam cok tedirginim bazilari diyorki aşi bagisiklik kazanmadiysa ikinci kez olduginda daha tutmaz nekadar dogru baba tasiyici evde kollamaktan yoruldum aksi gibo babanin evde yuzu kanadi ufak bir kazadan kollamaktan yildim artik
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2015 Saat 03:11
Siz benim dediklerimi uygulayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.