Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine yuksek  ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine yuksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Konu: yine yuksek ateş
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 22:29

merhaba dr.bey

oğlum emir 3 yasında dunden beri 39.5 ları goren ateşi var ayrıca bu sabah itibariyle ishali de var, ağzı kokmuyor, oksuruğu yok burun akıntısı da yok, viral olduğunu dusunuyorum ama her ihtimale karsı yarın kan sayımı yaptırmayı dusunuyorum, kusma olmadığı için henuz endişelenmiyorum ama sıvı alımı cok az hiçbirsey yediremiyorum ve içiremiyorum, surekli yazılarınızı takip ediyorum, ateşi dusurmeye calışmadım, genel hali iyiydi, ağlamıyor bilinci yerinde iştahsız halsiz olmasıı dısnda bir durum yok.
hala ateşi 38.5 larda, ayrıca koltuk altı ateşinde sol ve sağ kol farklı sonuclar veriyor sol koltuk altı 5 derece daha fazla nedense?
sizin de deiğiniz gibi sizden başka hiç bir dr.yada yazıda ateşi dusurmeye calışmayın kademeli olarak yukseliyorsa havale gelmez çıkabildiği kadar cıksın cocuk rahatsız olmuyorsa ates dusuruculere gerek yok demiyor, ateş en fazla 5 gun surer diyordunuz 5 gun boyunca bu yukseklikte mudahelesiz ve ishalle seyreden ateşi kendisinde bir araz bırakır mı? cunku emir iştahsız ve zayıf bir cocuk bunyesinin kaldırıp kaldırmayacağından endişeliyim, başkalarına gore deli cesareti olan bu tavrım kendimi bile korkutmuyor desem yalan olur, beni rahatlatmanızı ve yol gostermenizi umut ediyorum.
teşekkürler
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 10:43
dun gece ateşine hiç mudahele etmedim, sabah ateşi tamamen dustu, ishali (ishali suyla karısık kopük köpük cok enteresan bunun sebebi nedir?) devam ediyor az da olsa kahvaltısını yaptı, sanırıım mikroplarla savası kazandı dr.a goturmeyi dusunmuyorum, ister istemez her anne gibi yuksek ateş beni de korkutuyor, ama sayenizde bilinçli umursamaz olmayı başardım,
tum dr.lar ve ilgili yazılar, 39 a gelince hemen hastaneye yetiştirin diyorlar sizin dısnızdaWink
teşekkürler iyiki varsınızKizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 11:28
Mühim olan ateşin derecesi değil, çocuğun görünümüdür. Hasta görüntüsü varsa, daha düşük derecelerde bile hastaneye götürmeniz gerekebilir. Gözünüz daima çocuğun üstünde olacak. O günkü durumu ile bir gün evvelki durumunu mukayese edeceksiniz, eğer bir gün evvelinden daha kötü görünüyorsa, ateşi yoksa bile gene hastaneye gideceksiniz. İshalinin o şekilde olması  "gaz" ile birlikte çıkardığından.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 12:49
ateşi olduğu zaman dilimi içerisinde iştahsız, halsiz ve surekli uyku halindeydi yani gule oynaya oyun oynuyor değildi, bilinci açık olduğu için endişelenmemeyi yeğledim, ama sizin hasta gorunumunden kastınız bu uyku hali ise bir dahakine daha dikkatli olmalıyım. Bunlara binaen;
hasta hali cümlesini tam olarak acabilir misiniz?
eğer bir gün evvelinden daha kötü görünüyorsa cumlenizden ateşin devam ettiği gunlerde daha iyiye gitmesi gerektiğini mi anlamalıyım?bu konudaki ana denge ve ölçüler nelerdir?
teşekkürler.Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 15:04
Etrafla ilgisi, neşesi, yemeklere ilgisi, içine kapanması, sıkıntılı yüz ifadesi ve inlemesi gibi bulgular. Bunların ortaya çıkması veya artması.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.