Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine yeni yeniden gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine yeni yeniden gaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yine yeni yeniden gaz
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 13:15
merhaba hocam,
45 günlük bir erkek bebeğim var yaklaşık 4-5 haftadır yoğun bir gaz problemi yaşıyoruz. ağırlıklı olarak anne sütü ile beslemeye çalışmama rağmen özellikle sol göğsümde süt iyice azaldı ve bende mama ile takviye ediyorum. geceleri daha çok sütüm oluyor sağ memeden emzirerek geceleri mama vermiyorum. dün gündüz yine meme teklif ettim fakat ağlamaya devam edince mama verdim ama daha sonra ağlaması iyice arttı ve kıvranarak 5-6 saat ağlayınca soluğu acilde aldık. acilde lağman ile kakasını yaptırdılar ve bol miktarda gaz çıktı sonrasında başka bir problemi olup olmadığını kontrol etmek için röntgen çektiler ve hala gazlı olduğunu söylediler.  spazmo panalgine fitil ve  izotonik NacL verdiler . çok zorda kalırsan durduramadığında şırınga ile NaCl  ile lağman yapabileceğimi  gaz içinde fitil kullanmamı söylediler. 
sizce sorun kaka yapamaması mı yoksa sadece gaz sancısımı verilen ilaçları kullanmalımıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 19:21
1- Eger; problem GAZ ise: Beraberinde; hickirik ve yellenme de artar. Bu konu ile ilgili yailari okuyun.
2- Boyle; zirt-pirt her bir halt(!) icin Rontgen cektirirseniz, ilerde basiniza isler alirsiniz...
3- Kaka rengi; altin sarisinda, yesil'e dondu ise, fazla beslediginizden sanci oluyordur, bilhassa ek gidalari azaltin, hatta ilk gun hepsini kesin, sonra azar azar ilave edersiniz.
4- BU YASTA bebkler; 7-8 gunde bir bile kaka yapabilirler, normaldir. O APTALLARIN SACMALIKLARINA KANIP, HER 2-3 GUNDE BIR LAVMAN YAPTIRACAK ISENIZ, basiniz ciddi bir sekilde belada demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.