Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3414
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:32 |
sunacumen Yazdı:
Canım,öncelikle bebeğin iştahsız ise allah kolaylık versin diyorum...
Yumurta için çok erken derim,acele etme...Bizde 4 aylıkken başladık.Miktar,başlangıç için 3 4 kaşık(istiyorsa verebilirsin)bıktırmadan,sonra hergeçen gün miktarı artırıyorsun.Elma püresi,armut püresi,yoğurt,sütlü pirinçli mama ile başlamıştık.
Tarifler yemek bölümünde var...
Kolay gelsin  |
canım sanada çok teşekkür ederim. yemek bölümüne bakacağım...
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:38 |
HaYaL Yazdı:
burcucum çok çok teşekkür ederim canım. gerçekten bu topic ve yazdıkların herzaman elimin altında olacak. umarım dediğin gibi olur ve en kısa zamanda uzmanlaşırım. mama konusunda iştahımız iyi bitirince nekadar yemiş olursa olsun arkasını istiyor. umarım ek besinlerdede öyle olur.... |
umarım canım... ne olursa olsun sen bebeğini zorlama.. hele de kişiliğ oluşmaya başladığı zaman istemediğini çok net belli edecektir... hemen eller havaya kalkar ve kafa sallanır.. öyle durumda ben zorlamadım.. 1-2 hafta sonra tekrar denedim kimisini yedi kimsini hala istemedi.. örneğin kervizi sebze pürelerine hep koyuyordum. bilinçlenmeye başlayınca yememeye başladı. çok az bile koysam gene yemiyordu. ben de onun zevkine saygı gösterdim.. kerevizi de yemesin varsın napalım dedim.. sonra da hiç vermedim. bir de bazı öğünlerde sevdiği birşey bile olsa yememeyebilir.. ona da şu anda canı bunu istemiyr diye kabullendim.. ben hiçbirşeyi zorlmadım... ama bunlar biraz daha büyüyünce olacak.. şimdi sen verebildiğini ver bence...
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:55 |
dimi yaaa bide yemek beğenmemeye başlıcaklar.ben çok yemek seçiyorum, eşimde öyle bizim evde faydalı bişey yenmez. oyüzden oğluma hepsini yedireyim alışsın istiyorum. umarım başarırım. yalnız bir sorunumuzda suyu kesinlkile içmiyor.su verdiğim zaman yutmuyor ağzında tutuyor. artık emmediği için mutlaka su içmesi gerekiyor dimi. nasıl yapsamki. rezene çayını seviyor o şekilde versem su ihtiyacını karşılamış olurmu acaba...
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 22:54 |
valla birkaç doktordan duyduğuma göre çocuklar 1 yaşına kadar herşeyi tadarlarsa ilerde yemek seçmezlermiş... hatta o zaman içinde yediği herşeyi severmiş.. (bu durumda bebeklerimiz süt ve balı sevmeyecekler  )
bir de bana doktorum (çınar 10 aylıkken) süt ve bal dışında herşeyi ver demişti.. ben de başka yerde okuduklarıma pek kulak asmadım.. gerçekten de herşeyi verdim ikisi dışında..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 00:06 |
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 01:27 |
evet duygucum sağolsun burcu yardımcı oldu hemde fazlasıyla. bakalım hayırlısıyla başarırım inşallah bu işi
|
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 01:47 |
Canım benim sen o kadar iyi başarılı bir annesin ki becerememek de ne demek. Allah kolaylıklar versin sana canım. Öpüldünüzzzz
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 13:34 |
duygu07 Yazdı:
Canım benim sen o kadar iyi başarılı bir annesin ki becerememek de ne demek. Allah kolaylıklar versin sana canım. Öpüldünüzzzz |
elimden geldiğince herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum bebeğim için. ama büyüklere laf anlatmak çok zor. şunu yememesi gerek, bunun için erken dediğim şeylere siz nasıl büyüdünüz deyip lafı ağzıma tıkıyorlar. defalarca söylüyorum siz bizi bilinçsiz yetiştirmiş olabilirsiniz ama ben araştırıyorum, bilenlere soruyorum bırakın çocuğuma doğru şeyler yapayım diye bana kafa sallayıp bildiklerini okuyorlar. kalplerini kırmakta istemiyorum bakalım nasıl geçireceğiz bu süreçleri.
|
|
 |