Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine yardımınıza ihtiyacım var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyine yardımınıza ihtiyacım var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:32
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Canım,öncelikle bebeğin iştahsız ise allah kolaylık versin diyorum...

Yumurta için çok erken derim,acele etme...Bizde 4 aylıkken başladık.Miktar,başlangıç için 3 4 kaşık(istiyorsa verebilirsin)bıktırmadan,sonra hergeçen gün miktarı artırıyorsun.Elma püresi,armut püresi,yoğurt,sütlü pirinçli mama ile başlamıştık.

Tarifler    yemek bölümünde var...
Kolay gelsinApprove

canım sanada çok teşekkür ederim. yemek bölümüne bakacağım...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:38
Orjinalini yazan: HaYaL HaYaL Yazdı:

burcucum çok çok teşekkür ederim canım. gerçekten bu topic ve yazdıkların herzaman elimin altında  olacak. umarım dediğin gibi olur ve en kısa zamanda uzmanlaşırım. mama konusunda iştahımız iyi bitirince nekadar yemiş olursa olsun arkasını istiyor. umarım ek besinlerdede öyle olur....
umarım canım... ne olursa olsun sen bebeğini zorlama.. hele de kişiliğ oluşmaya başladığı zaman istemediğini çok net belli edecektir... hemen eller havaya kalkar ve kafa sallanır.. öyle durumda ben zorlamadım.. 1-2 hafta sonra tekrar denedim kimisini yedi kimsini hala istemedi.. örneğin kervizi sebze pürelerine hep koyuyordum. bilinçlenmeye başlayınca yememeye başladı. çok az bile koysam gene yemiyordu. ben de onun zevkine saygı gösterdim.. kerevizi de yemesin varsın napalım dedim.. sonra da hiç vermedim. bir de bazı öğünlerde sevdiği birşey bile olsa yememeyebilir.. ona da şu anda canı bunu istemiyr diye kabullendim.. ben hiçbirşeyi zorlmadım... ama bunlar biraz daha büyüyünce olacak.. şimdi sen verebildiğini ver bence...
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:55
dimi yaaa bide yemek beğenmemeye başlıcaklar.ben çok yemek seçiyorum, eşimde öyle bizim evde faydalı bişey yenmez. oyüzden oğluma hepsini yedireyim alışsın istiyorum. umarım başarırım. yalnız bir sorunumuzda suyu kesinlkile içmiyor.su verdiğim zaman yutmuyor ağzında tutuyor. artık emmediği için mutlaka su içmesi gerekiyor dimi. nasıl yapsamki. rezene çayını seviyor o şekilde versem su ihtiyacını karşılamış olurmu acaba...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 22:54
valla birkaç doktordan duyduğuma göre çocuklar 1 yaşına kadar herşeyi tadarlarsa ilerde yemek seçmezlermiş... hatta o zaman içinde yediği herşeyi severmiş.. (bu durumda bebeklerimiz süt ve balı sevmeyeceklerLOL)
bir de bana doktorum (çınar 10 aylıkken) süt ve bal dışında herşeyi ver demişti.. ben de başka yerde okuduklarıma pek kulak asmadım.. gerçekten de herşeyi verdim ikisi dışında..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 00:06
Yasemin valla bu sefer Burcu yazılacak ne varsa yazmış. Yazdıklarının hepsine teşekkür verdim ben. Sen bu bilgilerle bak gör bi daha zorlanmazsın. Burcu canım ellerine sağlık canım arkadaşımmmmClapClapClap
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 01:27
evet duygucum sağolsun burcu yardımcı oldu hemde fazlasıyla. bakalım hayırlısıyla başarırım inşallah bu işi
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 01:47
Canım benim sen o kadar iyi başarılı bir annesin ki becerememek de ne demek. Allah kolaylıklar versin sana canım. ÖpüldünüzzzzApprove
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 13:34
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım benim sen o kadar iyi başarılı bir annesin ki becerememek de ne demek. Allah kolaylıklar versin sana canım. ÖpüldünüzzzzApprove

elimden geldiğince herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum bebeğim için. ama büyüklere laf anlatmak çok zor. şunu yememesi gerek, bunun için erken dediğim şeylere siz nasıl büyüdünüz deyip lafı ağzıma tıkıyorlar. defalarca söylüyorum siz bizi bilinçsiz yetiştirmiş olabilirsiniz ama ben araştırıyorum, bilenlere soruyorum bırakın çocuğuma doğru şeyler yapayım diye bana kafa sallayıp bildiklerini okuyorlar. kalplerini kırmakta istemiyorum bakalım nasıl geçireceğiz bu süreçleri.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.