Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine tuvalet eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine tuvalet eğitimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 12:47
Özlem Hn.

Bu konuda çok soruyorum size kusura bakmayın ama gerçekten çocuğun tuvalet eğitimi işine müdahale etmek şartmı?Son mesajımda yazdığım gibi nasıl yapılacağını öğret kendi haline bırak söyler diyenler çok bu ara bana...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2009 Saat 16:19
tuvalet eğitimi müdahele gerektiren bie durumdur. ancak çocuğun yaşı eğitim için küçükse müdahele etmemmek gerekir. sizin çocuğunuz 33 aylık sanırım, bu aylarda eğitim vermek uygun. ayrıca mesanesinin azır olduğunu daha önceki denemelerinizden anlamıştık. kaygı duymadan, sakin ve bir sorun olacağını düşünmeden tekrar denemnizi öneririm. bu arada gece de bağlamayın. sadece deneme külodu giydirin ve 2-3 saatte bir sorun. yapmamak için çok direnise zorlamyaın. işi inada bindirmeden oyun alinde yapabiliyorsanız yapın. bir afta 10 gün sonunda gerilyorsanız bırakıj. geç kalmış durumda değlsiniz
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2009 Saat 09:25
Çok teşekkürler Özlem Hn.

Çok rahatlatıyorsunuz beni, fakat yinede hala çok kaygılıyım.Bi de ara ara büyükler oğluma artık bezini takma dediğinde bakıyorum aklında yer ediyor.Altını değiştirmeye gidince bana anne ben çişimi tuvalete yapmıycam diyor.Ben de tamam oğlum şimdi yapmıycam abi olunca yapıcaksın diyorum ikna oluyor.Hala inatlaşması tekrar altını açmak için beni korkutuyor.Yine kapatmak zorunda kalırsam çocuk kötü etkilenir diye düşünüyorum.Bikaç günden yine altını açıcam ama inanın hiç böyle kaygılı olmamıştım:(
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2009 Saat 15:32
tuvalet eğitiminden önce sizin kaygılarınızı yenmeniz çok daha önemli. siz kaygı duyduğunuz sürece bu kaygı tamamen çocuğunuza yansıyor ve konu tuvalt ya da başka bir şey olsun çocuk çok zorlanıyor. tuvalet konusunda ise kaygı olayın bir takıntı haline gelmesine yol açabilir. kaygınız azalmadan bu işe tekrar başlamayın. kaygılarnızla kendiniz baş edemiyorsanız bir uzamandan yardım istemekten kaçınmayın
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 10:31
Özlem Hn. yardımınız için çok çok teşekkür ederim.1 ayda tuvalet eğitimin hallettik.Sayenizde kendime güvendim ve olacağına inandım.

Çok teşekkürler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.