Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine öksürük.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine öksürük.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: yine öksürük.
    Gönderim Zamanı: 03 May 2013 Saat 12:19
merhaba hocam .oğlum 28 aylık.kreşe gitmiyor.aylardan beri geçmeyen ökrüsük.kış başından beri öksürük kesilmezmi hocam.ilk burun akıntısıyla başladı .4 hafta hiç aksatmadan bal limon verdim.geçmedi gitmedi lanet şey.sonra ateş eklendi.solunum tuhaflaştı nefes verirken karnı çok içine çöküyo kaburgalar çıkıyo meydana.mecbur dr a götürdüm.dayadı tabiiki bricalyn ve ant.10 kullandık.iyi öksürük geçti burun akıntısı devam halaa.6 gün oldu ilaçlar biteli.öksürük yeniden geldi.2 hafta yine bal limon.öksürük gittikçe azdı.balgam var sökmeye çalışıyo gibi.bricalyn verdim bende kendi kafama göre.ilacı kestikten 6 gün sonra yine öksürük.hocam ben artık alerjik bişeylerin olduğuna inanıyorum.tıbbide olsa ev yapımı bal -limon (soğan suyu balda denedim bir dönem) yok kesilmiyo kesemiyorum ben bu öksürüğü.bu dönemde burun kaşıntısı göz kaşıntısı ve haşşuruk ve öksürük devam ediyo.zyrtec vermeye başladım bende.onu kullanınca öksürük kesiliyor.bir akşam vermeyi unuttum.sabah yine öksürükle güne başladı çocuk.bronşit ilacı diye adlandırmadığınız bir balgam sökücü öksürtücü şurup adi isteyeceğim sizden.zyrtec hakkındaki yorumlarınızda yazarsanız sevinirim.alerjik bişiyler olabilirmi?

Düzenleyen 2yengec - 03 May 2013 Saat 12:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120461
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2013 Saat 19:29
2 seneyi boyle gecireceksiniz.. Yoksa, diger doktorlarin uydurmalarina kanarda, Astim tedavilerini, kortizonlu ilaclarini, cocugunuza verirseniz, bir daha doktorlardan cikamazsiniz. Bu sahtekarlarda zaten sizin en caresiz oldugunuz bu ilk 2 senelik; "Kres/yuva/okul" doneminde sizi kazikliyorlar. Ya Astim ilaclari ve gereksiz Bademcik-Geniz eti ameliyatlari hep bu devreye rast gelir. Siz bunun bir tesaduf oldugunumu saniyorsunuz? Niye bu devredeki ASTIMLI hasta sayisi ile; 2.sinif ve ustu siniflardaki Astimli hasta sayilari paralel gitmiyor?
Yoksa; butun dunya Aptal ve cahilde; sadece;Turk doktorlari Astim'in tedavisini buldular da bizim mi haberimiz yok!!...
Sakin hicbir marka; oksuruk surubu, balgam sokucu, balgam inceltici ilaci kullanmayin..Zyrtec de Allerji surubudur, ilk 3-5 gun, "sahte bir iyilik hali" yaratir, ondan sonra atilamayan ve koyulasan balgamin akcigerlerde birikmesi ile caniniza okunur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 May 2013 Saat 19:30
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2013 Saat 16:58
hocam teşekkürederim engin bilgileriniz bizimle paylaştığınız için.zyrtec i vermiyorum.sabahları kalktığında tek tük öküsürüyo şimdilik.deniz,kum ve güneş sezonunuda açtık bu  iyi gelecekdiye umud ediyorum.geçen yazda bu mevsimler geçmemiştiği öksürük.tavsiyeniz üzerine denize batırdık çıkardık 3 gün sonra öksürük tamammen kesilmişti.ben yine bişey sormak istiyorum.geceleri ilk yattığında inanılmaz terliyor.baş ve omuz ve sırt kısmı.sırıldıklam .uykusunu bölüp üstt değiştirmek zorunda kalıyoruz.bu nedendir.uzun saçlı benim oğlum.lüle lüle saçları saçları.kestirmeye kıyamıyorum.saçlar etkenmidir terlemeye.bide büyüklerimizden çok sık saçlarını kestir emri alıyoruz.çocuğun vücudundaki vitamini alırmış.o yüzden çelimsiz çocuk diyorlar.doğrumudur hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2013 Saat 18:57
"- bide büyüklerimizden çok sık saçlarını kestir emri alıyoruz.çocuğun vücudundaki vitamini alırmış.o yüzden çelimsiz çocuk diyorlar.doğrumudur hocam.-"
Aziz Nesin; bu millet icin soylenmesi gerekeni soyledi zaten, benim bir sey ilave etmeme gerek yok. Bu beyan sadece onlarin "zeka seviyelerini" gosterir..

Sizin o: "-lanet sey-" dediginiz virus sayesinde, oglunuz,butun bir kis, baska ve daha kuvvetli bir Grip veya "virus" almadi..
Virusler vucuda girdikleri anda, hucreler; INTERFERON denilen bir madde salarlar. Bu madde diger hucrelerin savunmaya gecmelerini ve kapilarini; "BUTUN VIRUSLERE" karsi kapamalarina sebep olur. Bu sebeple; Kizamik geciren bir hastada; Sucicegi gormeniz son derecede zordur ( her iki virusun ayni anda vucuda girmesi gerekir)..
Vucudumuz bunu bildiginden; boyle basit hastalik yapan bir virus geldiginde, bu viruse karsi atesi cikarmaz, bagisiklik sistemi calismaz ve bu basit virus aylarca vucutta kalir. Yaptigi "enayi bir oksuruk" den baska bir zararida olmaz.    

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2013 Saat 19:00
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2013 Saat 15:57
hocam yine merhaba.benim oğul kuzeninden heves etti.biz hiç üstüne düşmeden çiş, kaka olayını kendi çözdü.(geceleri altına bez bağlıyoruz ama.) kuzeni ayakta çiş yaptığı için oğlumda ayakta çiş yapıyo.ayakta çiş yapmak prostata sebep oluyormuş.kulaktan dolma bilgilere göre.doğrumudur ?birde balık ve tavuk yemek istemiyor.canlılarını gördüğü için.yemek istemiyo.beni ısırır diyo.kırmızı etide kıyma olarak çok iyi tüketiyo.günde 400ml de süt ve 1 kasede yoğurt tüketiyo.balık ve tavuk şartmıdır şu beslenme şeklinin içinde.çaktırmadan çorba içine atmama gerek varmı balık ve tavuğu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2013 Saat 19:33
Ayakta cis yapmak, zararli ise; PISUARLAR niye yapilmis?? Boyle aptal insanlarin uydurmalarina kanmayin. Mesane; kasilabilen bir organdir, hareketsiz bir "kese" degildir. Ancak cok ileri yaslarda, mesane atonisi olanlarda veya zaten Prostati olanlarda, son idrar atilamadigindan, bu gibi "hastalikli" kimselerin comelerek idrar yapmalari uygun olabilir. Diger saglam kimselerde, hele cocuklarda boyle bir tehlike yoktur.Prostat buyuk oldugundan, idrarin tamami atilamiyor, idrar atilmadigi icin Prostat olmuyor. Bu geri zekalilar herzaman; sebep-sonuc iliskilerini hep ki..indan anlarlar.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 May 2013 Saat 19:34
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 14:19
Hocam merhaba.oğlum 28aylık.2hafta kadar önce 2 gün üst üste 2 kirazı çekirdeğiyle yuttu.kaka yapmadan hemen öncede karnının ağrıdığını söylüyor.bugünde ne yediyse kustu çıkardı.içinde hiç bir şey kalmadı.apandist olmasından korkuyorum.fikrinizi alabilirmiyim.

Düzenleyen 2yengec - 22 May 2013 Saat 14:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 19:02
Cekirdek yutmakla; Apandisit olmaz. Barsak tikanikligi( son derecede nadirdir) olabilir. Bu durumda, cocuk yellenemez, kaka cikaramaz.
Gerek Apandisitte, gerek Barsak tikanmasi(dugumlenmesi)nde, agri devamlidir, ASLA; geldi-gecti agri olmaz, agri siddeti devamli artar. Boyle bir durum olursa gostermeniz gereklidir.
Cekirdekler; meyvali agaclar tarafindan kasten yutulmalari icin meyva icine konulmus ve ozel sekil verilmistir. Meyva agaclari, soylarinin devami icin bu sekilde tuzaklar kurarlar. Bu sebeple, meyva cekirdeklerinin, barsakta takilmalari son derecede nadirdir.
( NOT: Seftali cekirdegi: SEFTALI MEYVASI; asirlar once "genetigi ile oynanarak",(asilama yontemleri ile) Elma'dan turetilmis, insan yapimi bir meyvadir. Bu sebeple, cekirdegi, yutulmaya uygun degildir.)
LUTFEN: Konudan sapan sualler sormayin. Burada baslik: OKSURUK, ve biz "Kiraz cekirdegi" konusuyoruz. Bana gore bir sey yokta, sonra bu bilgiyi arayan uye, benim bu hususta yazilmis yazimi bulamiyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2013 Saat 04:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.