Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Konu: yine boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 11 May 2013 Saat 23:47
merhaba kadir hocam..oğluşum yine hasta..15 nisan kızıl oldu.sayenizde deposilini öğrendik ve rahatladık.oh iyi derken 
24 nisan da da su çiçeğine yakalandı.sadece atarax kullandık o da bitti..iki gündür yine ateşi var.37.5-38.5 arası değişiyo.
boğazı beyazlaşıyo,iltihaplı.ağzındada küçük yaralar çıkıyo.hiç birşey kullanmadım..bu sene okula başladğı için böyle 
hastalanıyor ama biraz fazla mı oldu bizimki arka arkaya..kan sayımı yaptırdım..normal dışı değerler:

(4.5 yaşında erkek,17 kilo,103 cm)

BİRİM         

WBC   14.72
     RDW   15.4      %
     MPV   7.9       fL
     LYM%  20.8      %
     NEUT  10.10    
     NEUT% 68.7      %
     MON   1.49 
     MON%  10.1
     EO    0.02
     EO%   0.1               
 WBC en yükseğe çok yakın,bakteriyel enfeksiyon mu diye düşündüm ama size sormadan bişey yapmak
 istemedim.bide deposilin üzerinden 1 ay geçti,bu enfeksiyona strepA testi yaptırmam gerekir mi?
size çoook teşekkür ediyorum.sağlıklı günler dilerim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2013 Saat 05:58
Monosit(MON) biraz yuksek, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir, bir evvelki maili okuyun. WBC; yasina uygun. Atesi 1 hafta; cok yuksek seyredebilir, hayaller gorebilir, Antibiyotik kullanirsaniz, dokuntu olabilir. Tedavisi yoktur, sadece; atesden cok rahatsiz olursa, ates dusurucu kullanin.
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2013 Saat 23:35
HOCAM YARDIM EDİN NOLUR..BURNUNDA AKINTI OLMADIĞI HALDE HİÇ NEFES ALAMIYOR..BOĞAZLARI ÇOK KÖTÜ,SARI SARI İLTİHAP GÖRÜNÜYOR.37.5-38.5 ATEŞİ VAR.ARA ARA BALGAM VAR GİBİ ÖKSÜRÜYOR.SANKİ BOĞULACAK GİBİ UYURKEN.GENİZ ETİ Mİ BÖYLE TIKIYOR YOKSA BOĞAZINDAN AŞAĞILARDA DA ENFEKSİYON DURUMU MU VAR.NEDEN BÖYLE OLDU,NE YAPICAM HİÇ BİLEMİYORUM..ETRAFIMDAKİLER BANA TEPKİ GÖSTERİYOR,İLAÇ VERMİYOSUN SENİN YÜZÜNDEN ÇOCUK DAHA KÖTÜ OLDU DİYE..SANKİ GİTGİDE KÖTÜLEŞİYOR NE OLUR Bİ YOL GÖSTERİN HOCAM.BOĞULACAK GİBİYİMCry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2013 Saat 00:09
4 gununuz daha kaldi. Sikin disinizi. Emin olunki, etrafinizdakilerin hicbir seyden haberleri yok.
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 20:28
öncelikle hayırlı kandiller hocam..bugün ateşin 7. günü..hala 38-39..eşim dayanamadı ve doktora gittik.hala neyi bekliyorsunuz deyip 3 tane unicefin 1gr yazdı.yine eşimin ısrarıyla 2 gündür klamoks 4oo veriyordum.hiçbir değişiklik olmadı.doktora da söyledim,bakteriyel olsa cevap verirdi bunlar çok olmaz mı dedim.demekki klamoks az gelmiş dedi..tam kan asayımı, crp istedi.sonuçlar çıkmadan yazdı ilaçları..kullanmıyorum,kullanmıycam...ama 7 günden sonra bu ateş ne olacak korkuyorum.geniz eti de iyice büyümüş olacak ki hiç nefes alamıyor,tıkanıyor geceleri..ne tavsiye edersiniz hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 20:44
MONO degerine dikkat edin. Yuksek olmasi Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir. WBC sayisi ve Mono DEGERLERINI BANA YAZIN.
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 21:24
mesai bitiminde gittiğimiz için yarın alırsınız sonuçları dendi.yani 1000 mg lik ilaçları yazmak için sonuçları bile beklemedi.alır almaz yazarım ama inşallah kendilerini haklı çıkarmak için bi sahtekarlık yapmazlar..
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 17:45
SONUÇLARIMIZI ALDIK HOCAM.
WBC  12.9
MONOSİT%  12.6  (3-9)
CRP       85.27 (0-8)
BU CRP DEĞERİNE 3 TANE UNECEFİN 1g YAPACAKSINIZ.ÇOK YÜKSEK MİKROP DEĞERİ DEDİ.TAMAM DEYİP KAÇTIK
HOCAM.WBC VİRAL GÖSTERİYO AMA BU CRP NE OLUYO?
ATEŞİMİZ DÜN 18:30 İTİBARI İLE EN ÇOK 37.5 OLDU.İNŞALLAH BİTECEK.BİRDE GENZİ,BURNU ÖYLE TIKALI Kİ
DİLİ BOĞAZINA KAÇACAK GİBİ OLUYO.HİÇ UYUAMIYOR.BİZDE KORKUDAN UYUYAMIYORUZ.İLİADİNDEN BAŞKA YAPACAĞIMIZ
 BİŞEY VAR MI?
ÇOOOK TEŞEKKÜR EDİYOR,CEVABINIZI BEKLİYORUM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.