Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yer tutucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYer tutucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ahmetsaid Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 389
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmetsaid Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yer tutucu
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2019 Saat 17:35
Hocam oğlum 8 yaşında iki tane yan yana azi disi çekildi yer tutucu taktırmadim ama bugün dişçiye gittik film çekildi ve gelen bir azi dişin diğer azi nin yerine kaydığı ı söyledi filme bakınca şimdi tekrar yee tutucu yapılıyor o dişi kayacakmis vidali olacakmış ne yapacağım ben bütün dış ve yer tutucu ile ilgili soru cevaplari okudum ama kaymış bu disi bana yol gösterir misiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2019 Saat 18:54
Palavra!!  Kaziklandiniz.. 
Kalici disler cikmadan evvel, ZATEN ust uste dururlar.. Yuzbinlerce seneden beri olan, dogal bir hadise!! 

Yukarı Dön
Ahmetsaid Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 389
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmetsaid Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2019 Saat 10:45
Doktor bey bir azi disi çıktı ve o çekilmiş olan iki diş boşluğunun tam ortasından çıkmış öbür dişe yer yok gözüküyor bakınca ağzına yine de siz o dişi oradan tekrar çıkar kendine yer acar diyorsanız yer tutucu yaptirmayacagim sadece cevabınızı bekliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2019 Saat 18:54
Tabiiki, kendine yer acarak cikar..
Yanliz dikkat edin!!! Kalici disler,  kucuk cikip, sonra buyumezler… Eriskin cesametinde cikarlar.. Bu sirada
cocugun yuzu ve cene yapisi KUCUK oldugundan, bu disler ya "kazma gibi" veya "Ic ice gecmis" halde
 olabilirler.. Cene buyuyunce, hepsi yerlerine oturur..
Ergenlikten once, cene daha gelismesi TAMAMLAMADAN once yapilan dis telleri ve yer tutucular, gereksizdir.
ZATEN; kendiliginden yerlerine oturacaklar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.