Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan yatış şekli ve emzik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYenidoğan yatış şekli ve emzik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan yatış şekli ve emzik
    Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 00:59
Merhabalar hocam.

Size iki soru sormak istiyorum.
1 - 25 günlük bebeğim hep yüzüstü yatmak istiyor sırtüstü kıyametleri koparıyor yatmıyor ve Antalya'dan Ayvalık'a gelirken hiç yatmadı oto koltuğunda bir de bunun dönüşü var çok zorlanacağız... Normal sert yatakta bebeğimiz yüzünü sağdan sola çevirebiliyor ama sizce hep böyle yatması doğru mu? İlk kızım hiç öyle yatmadı bu modelimiz hep böyle yatıyor gazlı malesef ve gazını rahat çıkartıyor ama korkmuyor da değilim aslında siz ne dersiniz?

2- Sütüm maşallah güzel ama doysa bile hep memede kalmak istiyor. Uyuyana kadar emmek istiyor ben de çok sevmese de emzik vermeye başladım istemesem de ama sürekli beni emzik gibi kullanması da yoruyor. Vazgeçmeli miyim emzikten yoksa devam etmemde bir sakınca var mı? Kilo alımına göre mi hareket edeyim? Doğum kilosu 3.710 gr şimdi de doğum kilosunu yakaladı. Ne dersiniz?
Teşekkür ederim.Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 10:30
1- Aslında hiçbir canlı yaratık, sırtüstü uyumaz... Ani bebek ölümleri; daha ziyade sıcak tutma ile ilgilidir. Korkmayın, sadece üstünü çok örtmeyin.
2-Haklısınız, aksi taktirde, meme uçlarınız mahvolacak, hiç anne sütü veremeyeceksiniz.. Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayın. Bebekler, doğduktan sonra 200-300 gram kadar verirler, ve 20 günde doğum kilolarına yetişirler, normaldir..
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 15:42
Çok teşekkürler hocam.
Bir de karnına bacaklarını bastırarak gaz çıkartma hareketi bebeğin gazı için iyi oluyor ve kaka da çıkıyor doğal olarak ama sizce bu hareket zararlı mıdır yoksa günde gazlandığında 2 -3 kez yapsam sakıncası var mı?

(Bu arada gaz için benim en güzel yöntemim duş aldırmak. Gerçekten çok işe yarıyor. Banyo sonrası sütünü de verip gazını çıkartınca garanti 3-4 saat kesintisiz uyuyor. Hatta 5 saat bile uyuduğu olduSmile)
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 16:17

Düzenleyen yasemin - 13 Ağu 2010 Saat 14:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 12:53
1- Masajın bir zararı yok,
2- Duş aldırmanında bir zararı yok... Neticede bunlar çocuğu hareket ettiren davranışlardır... Gazın sebebi; hareketsizliktir.. Bu sebepten Sezaryen sonrası anneleri kaldırıp yürütüyorlar.
3- Resimdeki yatış şekli harika, bu sistemle kafa şekli düzgün olacak, arkası yassı,  "Törkish" kafa olmayacak..
4- o siteyi gördüm..;o)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.