|
Yenıdogan gaz ve kilo alamama |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Meryemesma
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Meryemesma
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yenıdogan gaz ve kilo alamamaGönderim Zamanı: 18 Saat 59 Dakika önce Saat 17:16 |
|
Kadir bey merhaba, 22 mayıs 2026 3300 kg 51 cm dogan kızım hasteneden cıktıgımızda 3175 kg idi. Ikı gun sonra kontrole goturduk 3130 du. Sarılık var dedi doktor kılo kaybı fazla diye mama onerdi. Ben mama vermedım sık sık emzirdim. Üç gun sonra tekrar kontrole gittik sarılıgı gecmıs 90 gram almıstı. Boyle olunca sevindim. Gecen hafta salı gunu yani bebegım 18 gunlukken saglık ocagına gittik orda da kılo ya baktılar. 3300 geldi. Neredeyse hıc kılo alamamıştı. Cok uzuldum kızımın bezleri hep dolu çiş ve kakasınk hep yapıyo neden kilo almams acaba acmı kalıyo mama vermem gerekir mi lutfen yardım edin. Bu arada kadir bey aşırı gaz oluyor. Sızın gazla ılgılı videonuzu bulamadım. Nerden bulabilirım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 2 Saat 1 Dakika önce Saat 10:14 |
|
Yazılarımı okumadığınız için bunlar başınıza geldi!
Siz nasıl olurda, Türkiye'deki çocuk doktorlarına inanırsınız ki? Bunların yeni doğan hakkında hiçbir bilgileri YOKTUR! 1- Yeni doğan HER bebek, ilk günler 300-400 gram kaybederler ve ortalama 15. gün civarında doğum kilosuna erişirler (aynen sizde olduğu gibi)... 2- SAKIN o salaklara kanıp da mama filan başlamayın. Bunlar bildiğin salak! Bunlarda zerre kadar akıl olsa, bu seviyeye gelene kadar bu bilgileri öğrenirlerdi. 3- Bebekler; Hgb:16g/dL ile doğarlar ve bilhassa deniz kenarı şehirlerde yaşayanlarda bu yüksek değer, Hgb:10g/dL'ye kadar düşer. Sakın bunların "anemi" teşhislerine de kanmayın! 4- Yeni doğan bebeklerde WBC değeri de, ilk 3 gün: 20,000-30,000 ler civarında olup, 3-5 günde normal değere iner. Sakın WBC:30,000 diye, "- Sepsisi var, derhal yatırılması gerekir" dolandırıcılığına kanmayın. Yapılacaklar! 1- Yazarlar kısmındaki; - "Bebek gazı" - "Yeni Doğan özellikleri" yazılarını okuyun! Hatta çıktılarını alıp, baş ucunuza asın! 2- Bilirubin Takip Çizelgesini inceleyin ve sakın bu konuda olsun kazık yemeyin. 3- Anne sütüne devam edin ve SAKIN hiçbir Türk çocuk doktorunun bebek beslenmesi ile ilgili söylediklerine inanmayın. Bebek beslenmesinde SADECE benim yazdıklarıma itibar edin. İşin çok başındasınız. Makale listemi inceleyin ve bilhassa sizi ilgilendiren konuları öncelikle okuyun. Sonra: - "Sabit Forum" yazılarını okuyun. - Her sabah, gazete okur gibi günlük soru- cevapları da okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 1 saat 54 Dakika önce Saat 10:21 |
|
![]() |
|
Meryemesma
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Meryemesma
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 1 saat 10 Dakika önce Saat 11:05 |
|
Hocam cevabınız ıcın tesekkur ederım. Ben sizi 9 yıldır takıp ediyorum. Ikı cocugumu hep sızın makale ve formdakı cevaplarınızı okuyarak buyuttum. Cocuklarım hastalandığında etrafımdakı bir cok anne bu cocuk cok hasta antıbıyotık hava kullanması lazım derken ben sizin yontemleınızle ılacsız bir sekılde atlatmayı basardım. Sızı ilk keşfettigımde buyuk kızım 1 yasındaydı. Dogdugu zaman ilk kontrolunde bu cocuk ac kalmıs deyıp sarıldıktan hastaneye yatırdılar hemen mama baslattılar. Bilinçsiz ve çaresiz bir sekılde kabul ettim. Sonra kızım memeyi bıraktı mamaya alışınca. Cok pısman oldum ama gerıye donus yoktu. Cok sukur sonra sizi kesfettım. Hep sizin yazılarınızı okudum. Ikıncı kızım dogduktan sonrakı kontrolde de aynı seylerı yaşadım. Sarılıgı yuksek deyip hasteneye yatiş yaptılar. Ama ben kabul etmedim
Düzenleyen Meryemesma - 1 saat 5 Dakika önce Saat 11:10 |
|
![]() |
|
Meryemesma
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Meryemesma
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 55 Dakika önce Saat 11:20 |
|
Sızın sarılıkla ılgılı tum yazılarınızı okumustum. Bıllurıbın cızelgesınıde incelemıstım. Icım rahattı ve artık daha bilinclıydım ve o tuzaga dusmedım. İmza atıp hastadenen cıkmıstık. Evde gunese tuttuk iki gune gecmıstı sarılıgı. Eger onların dedıgını yapsaydım onada mama vereceklerdi ve o da memeyi bırakacaktı. Hep size dua ettim ıyı kı sızı kesfettım diye.
Kadir bey her cocuk farklı tecrübe oluyomus bunu anladım. Bu kızımda da mama ver dediler ama ben vermedim. Dıger kızlarım ilk bir ayda 1 kılo almıslardı. Bu suan 21 gunluk dogum kılosun uzerıne 100 yada 200 gram anca almıstır. Bunun alt sınırı ne olmalı. Dogum kilosu 3300. 1 aylıkken em az kac kilo olmalı?Bana az kılo aliyo gıbı geldıgı ıcın bıraz endişelendım. Ara ara oksuruk oluyo yatınca bunun bir etkisi olabilir mi? Cok yese uc haftada iyi kilo alirdi. Hocam kafam cok karısık cocugu ac bırakıcam diye vicdanen rahtsızım. Kızmayın hocam suankı psikolojiyle ne dusuncegımı bilemiyorum
Düzenleyen Meryemesma - 45 Dakika önce Saat 11:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Dakika önce Saat 12:01 |
|
Çok basiT! Mutlaka okumuş olmanız gerekir!
Normal bebek kakası; sarı renkte ve hardal kıvamında olur. (Anne sütü alanlarda, altın sarısı, süt/mama alanlarda saman sarısı rekte olur9 Aç kalanlarda, sert ve top-top kakalar çıkarır. Çok yediğinde, sarı renk yeşile döner. Yazılarımı tekrar tekrar okuyun, moraliniz düzelir. Günümüzde Sağlık durumu, 9 sene evvelinden daha kötü.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|