Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeni doğan gaz sancısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeni doğan gaz sancısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cloves Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: yeni doğan gaz sancısı
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 20:35

Merhaba doktor bey forumu doğumdan önce takip de takip etmeye çalışıyordum çok bilgilendirici gerçekten. Bizim sezaryen la dünyaya gelen 38 günü nü doldurmuş bir kız bebeğimiz var. Doğduktan sonra 2 gün süt gelmediği için milupa pre aptamil verdik, bundan sonra hem anne sütü hem de mamaya devam ettik çünkü bebek doymuyor devamlı acıkıyordu.31. Günde hepatit B aşısı vuruldu ve bu zamanlarda tavsiye üzerine sma mama ya geçmiştik aşıdan sonra 4 gün boyunca bebek hiç rahat olamadı uyumak istiyor fakat omzumuzdan indirdiğimiz zaman hemen ağlayarak uyanıyor yada araba da gezdirirsek rahat ediyordu.Bugün itibari ile aynı durumu yine yaşamaya başladık biz ve doktor gaz sancısı olarak düşündük,baştan beri metsil kullanıyorduk başka bir doktora götürdük metsilden verim alamadıysanız zinco diye bitkisel bir karışım verdi.Acaba bebeğin bu huzursuzluğu gaz sancısı mı ,aşımı, mama mı .? Sma aradım sordum mamanız bebekte gaz sancısına yol açar mı diye hiçbir mama gaz sancısı yapmaz dediler, milupayı aradım bazı mamalarda gaz yapabilecek bir madde olduğunu söylediler.Sizin önerebileceğiniz bir mama var mı .? Bir de alman yada kullanılan henüz Türkiye de satışa sunulmamış gaz için bir krem var bana numunesini gönderecekler acaba siz duydunuz mu.? Kullanayım mı.? İsmi : winsalbe N

Birde sağlık ocağında devletin karşıladığı aşı ile bizim eczaneden alacağımız ithal aşılar arasında fark olur mu hangisini önerirsiniz acaba.? Sağlık ocağında devletin karşılamadığı aşılar ile ilgili doktorunuzdan aşı takvimini alarak takip etmemiz söylendi sizin de yazmış olduğunuz takvim

Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra

BCG:  2. -3. aylar arasında

Karma (Difteri, Boğmaca, Tetanos, Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda

(Difteri, Boğmaca, Tetanos, Polio) :4–6 yaşlar arasında.

(Difteri, Tetanos veya sadece Tetanos): Her 5 senede bir

Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten  6. ayda.

Kızamık(Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra.

Suçiçeği: 15. aydan sonra.

Hepatit-A: 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa.

Prevenar :(Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz

Bu şekilde mi aşı aralarında 1 gün geç veya erken olması farkedermi.? Sağlık ocağında d vitamini için dvit diye bir de damla verdiler her zaman güneşe çıkaramadığımız için bunu zaten devlet karşılıyormuş.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120459
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 20:48
Mamacıların bir halt bildikleri yok. Yeni doğan gazının sebebi; hareketsizliktir. Bu sebepten: 1) Sezaryeneden sonra kadınları kaldırıp yürütüyorlar,2) bu sebeple 4. aydan sonra çocuk dönmeye başlayınca gazı bitiyor,3) Bu sebepten, eskilerin gaz problemi yoktu, zira sabit yatak yerine "beşik ve salıncak"  kullanılırdı. 4) Bu sebepten çatlayacak hale gelen bebeği doktora koşturduğunuzda, arabanın sallantısı çocuğun sancısını yokeder, sizde doktora mahcup olurdunuz.. Benim eski mail ve makaleleri okuyun, gaz nasıl çıkarılaır öğrenin... Herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Düzenleyen Siddartha - 07 May 2010 Saat 17:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.