Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni bebek ve hurafeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYeni bebek ve hurafeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1186
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 09:38

4.şıkı yaparım ben daha kırkı çıkmadan annemde kaldım sonra 40çıkmadan memlekete getirdim bebişimi akşamda çıktım yazdı inanmam öyle şeylere

Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:07
Orjinalini yazan: nilufereren nilufereren Yazdı:

benım annemde yastıgın altına supurge çöpu koydurmuştuLOLbı de kucuk kuran..40 banyosunda da kaynanam tuz koydu bıraz suyuna oyle oluyomuşş..

Bana da tuz koyun dediler... işte buna karşı çıktım çocuğun vücunun yakar felan diye
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
nilufer Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:11
valla ben o zaman kaynanamla yaşıyodum koycaz dedı ve koyduLOLbi çimdik attı suyun içine..
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:11
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

LOLanladım cnmda,yani nasıl bunlara inanılır ya valla ilginçLOLizinkiler için demiyorum genel konuşuyorum ya burda da bu yazdıklarına benzer bi sürü şey varLOLLOLLOLbi kere yavrularımız zaten melek birileri neden onlara dadansınLOLLOLo üç harflilerin işleri güçleri yokta bu masumlarlamı uğraşacaklarLOLLOLhayır bide bi kere şahit olsam görsem bende yapacam öyle bişeyde yokLOLLOL
bi kere gitmiştim bi doğuma burda,offf oda nasıl kokuyor ,arada diyoruz valla ağır bi koku var bu nedir bişey varLOLbebek kaka yapmıştır dediler değiştirdiler ama o bebeğin kakasıda kokmaz daha iki günlük,neyse sonra kadının kaynanası çıkınca kadın üzgün üzgün dediki kaynanam halının altına kedi çişi sürdü üç harfliler gelmesin diyeTongueLOLLOLgülsemmi kızsammı ağlasammı ne denir,dedim cnm bu üz harflileri değil insanları kaçırma sanatı zannımcaLOLLOLLOLboğazım yanıyordu kokunun keskinliğindenTongueLOLLOL

güldüm buna valla..Hayır kediyi nasıl işettiler onuda merak ettim...
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:13
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

hafiz sen az durLOLbende yazamLOLbebek dogdugunda disaru cikarken kaynanam annem olsun söyle yaparlar kulagin arkadasina is sürerler yani sigaranin külü sobanin külü nazar olmasin diyeeeeeee:))cörek otu giysinin uszerine nazara karsi iyi imissssss.....kevsen takarlar icinde dua var diye.......göbek bagini alirlar uzaga bir yere gömerler ki hastane önune gömerlerki ilerde doktor ciksin derler:)))öyle yani

İs olayını bilmiyorum da çörek otunu duydum....
Göbeğide atarlar ama ben attırmadım sakladım
gülme yasmin ben pipisinin ucunu da saklıyom valla...
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:16
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Orjinalini yazan: nilufereren nilufereren Yazdı:

LOLya bı de mecbur yapıyosun yanı zaten dermanı olmuyo insanın laf anlatmaya yanı en azından benım yokdu..LOLbı de 40 gun odada yalnız bırakmayın uc harflıler gelır falan dıyolardı insan ister istemez tedırgın oluyodu he bı 40 gun camasırları dışarı asılmazmışş
evet bu bizim orada da var ustelik aksam olmadan  topluyorsun:)))disari göturulmezdi dedigin gibi ister istemez inaniyorsun ya tutarsa diye:))

Bu çamaşır olayınıda giresun dereli den bir arkadaşım var yasemin o söylemişti bunuda yaptım valla
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:17
Orjinalini yazan: Şehnaz Şehnaz Yazdı:

bende senin yazdığın maddelerden bazılarını yaptım. 
birde sarı bir tülbent örtülür dedi kayınvalide sarılık olmasın diye. Örttüde ama biz 4 gün hastanede kalmak zorunda kaldık sarılıktan dolayı. LOLLOL
Gerçekten yer gök duayla yaa bunlar hurafedan başka birşey değil eskilere anlatamıyoruz işte. 

Sarı tülbenti ben de yaptım abla..inandığımdan değilde işteee
Yukarı Dön
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:18
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

Arkadaşlar tam benim konummuş burası LOL LOL eveettt ben hurafelerden değil de uygulayıp sonuç aldıklarımdan bahsedeyem.efeniimmm başlıyorum LOL LOL 1 - hastene çantanızda toz şeker bulundurun (bebek doğar doğmaz anne sütü almadan ağzının içine toz şeker sürülürse bebekte pamukçuk olmazmış. ben şevvalde de reyyanda da denedim, sonuç pozitif Thumbs Up ) ama sakın hemşireye göstermeyin fırça yersiniz LOL 2 - bebeğin sarılık olmaması için yapılacaklar LOL bebeğin yatağına bıçak koymak, üzerine sarı tülbent örtmek, bebeğin üstüne yeni pişmiş sıcak ekmek koymak, çoooookkkça emzirmek, mümkünse ışıklı güneşli yerde yatırmak (valla bunların hepsini yaptım sarılığımız çabucak geçti ama hangi yaptığımdan geçti orası meçhul LOL )3 - bebeği sürekli okumak (bunu zaten çoğumuz yapıyoruzdur)4 - ben doğum yaptıktan sonra üç harflilerle birkaç buluşma yaşadım Confused ama üzerimde dua taşıyorum artık buluşmaları iptal ettim, tek taraflı LOL karşı tarafın görüşünü almadım, kusuruma bakmazlar inşallah LOL

Şeker olayını hiç duymamıştım..Ben sık sık karbonatlı su ile silerdim olmadı şükür...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.