Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni bebek ve hurafeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYeni bebek ve hurafeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 15:01
Orjinalini yazan: nilufereren nilufereren Yazdı:

LOLya bı de mecbur yapıyosun yanı zaten dermanı olmuyo insanın laf anlatmaya yanı en azından benım yokdu..LOLbı de 40 gun odada yalnız bırakmayın uc harflıler gelır falan dıyolardı insan ister istemez tedırgın oluyodu he bı 40 gun camasırları dışarı asılmazmışş
evet bu bizim orada da var ustelik aksam olmadan  topluyorsun:)))disari göturulmezdi dedigin gibi ister istemez inaniyorsun ya tutarsa diye:))

Düzenleyen yasemin - 12 Oca 2011 Saat 15:02

Yukarı Dön
nilufer Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 15:04
evet akşam ezanı okunmadan toplanıyo..halının altına çiş surmede harbı komık ya valla ne guldumLOLo kadarını yapmazlardı canım evde namaz kılınıyo çarpılcazLOL
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 15:23
bende senin yazdığın maddelerden bazılarını yaptım. 
birde sarı bir tülbent örtülür dedi kayınvalide sarılık olmasın diye. Örttüde ama biz 4 gün hastanede kalmak zorunda kaldık sarılıktan dolayı. LOLLOL

Gerçekten yer gök duayla yaa bunlar hurafedan başka birşey değil eskilere anlatamıyoruz işte. 
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 00:12
Arkadaşlar tam benim konummuş burası LOL LOL
eveettt ben hurafelerden değil de uygulayıp sonuç aldıklarımdan bahsedeyem.
efeniimmm başlıyorum LOL LOL
1 - hastene çantanızda toz şeker bulundurun (bebek doğar doğmaz anne sütü almadan ağzının içine toz şeker sürülürse bebekte pamukçuk olmazmış. ben şevvalde de reyyanda da denedim, sonuç pozitif Thumbs Up ) ama sakın hemşireye göstermeyin fırça yersiniz LOL
2 - bebeğin sarılık olmaması için yapılacaklar LOL bebeğin yatağına bıçak koymak, üzerine sarı tülbent örtmek, bebeğin üstüne yeni pişmiş sıcak ekmek koymak, çoooookkkça emzirmek, mümkünse ışıklı güneşli yerde yatırmak (valla bunların hepsini yaptım sarılığımız çabucak geçti ama hangi yaptığımdan geçti orası meçhul LOL )
3 - bebeği sürekli okumak (bunu zaten çoğumuz yapıyoruzdur)
4 - ben doğum yaptıktan sonra üç harflilerle birkaç buluşma yaşadım Confused ama üzerimde dua taşıyorum artık buluşmaları iptal ettim, tek taraflı LOL karşı tarafın görüşünü almadım, kusuruma bakmazlar inşallah LOL

Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Puanlar: 4966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 00:14
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Orjinalini yazan: nilufereren nilufereren Yazdı:

LOLya bı de mecbur yapıyosun yanı zaten dermanı olmuyo insanın laf anlatmaya yanı en azından benım yokdu..LOLbı de 40 gun odada yalnız bırakmayın uc harflıler gelır falan dıyolardı insan ister istemez tedırgın oluyodu he bı 40 gun camasırları dışarı asılmazmışş
evet bu bizim orada da var ustelik aksam olmadan  topluyorsun:)))disari göturulmezdi dedigin gibi ister istemez inaniyorsun ya tutarsa diye:))

ay yasemin kayınvalidem bana astırmadı çocuğun çamaiırlarını bilmem duydunmu bide banyo suyunu akşam yaptırdıysan sabah dökücen ben hep sabah dökerdim bir kere unuttum çamaşırları da ışarda kayınvalidem koşa koşa geldi topladı bırakma bi daha diye LOLLOLLOLLOLodada kırkgün yanlız bırakmadık bıraktırmadılar bide eşin yoksa yanıda şayet eşinin bluzunu falan üzerine örtecekmişsin bir kere eşim evde yoktuda tuğşata da kendimede örtmüştüm eşimim kıyafetlerinden korku başa bela LOLLOLLOLLOL

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 00:16
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

1 - hastene çantanızda toz şeker bulundurun (bebek doğar doğmaz anne sütü almadan ağzının içine toz şeker sürülürse bebekte pamukçuk olmazmış. ben şevvalde de reyyanda da denedim, sonuç pozitif Thumbs Up ) ama sakın hemşireye göstermeyin fırça yersiniz LOL
2 - bebeğin sarılık olmaması için yapılacaklar LOL bebeğin yatağına bıçak koymak, üzerine sarı tülbent örtmek, bebeğin üstüne yeni pişmiş sıcak ekmek koymak, çoooookkkça emzirmek, mümkünse ışıklı güneşli yerde yatırmak (valla bunların hepsini yaptım sarılığımız çabucak geçti ama hangi yaptığımdan geçti orası meçhul LOL )
4 - ben doğum yaptıktan sonra üç harflilerle birkaç buluşma yaşadım Confused ama üzerimde dua taşıyorum artık buluşmaları iptal ettim, tek taraflı LOL karşı tarafın görüşünü almadım, kusuruma bakmazlar inşallah LOL

Tam çıkıyordum okudum LOLLOLLOLLOL
İyi etmişsin buluşmaları iptal etmekle Kevser güldürdün beni gece gece LOLLOLLOLLOL
Ben hiç bişi yapmadım böyle şeylerden sadece hep okudum yavrularımın ikisinide birde Dua astım beşiklerine o kadar Smile
Yukarı Dön
nilufer Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 00:17
bızımkılerde caktırmadan hurma yalatmışlardı bebişe..sarılık içinde beyaz ışıgın altına tutuyolar cocugu bızımkı olur sarılık olur gıbı olmuştu beyaz ışıga tuttular 1-2 gun gectiSmile
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Puanlar: 4966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 00:18
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

kevserrr kız bende yaptım unları zorunlu olarak bacım ama benim bildiğim ilk emzirirken kahverenli sütün varya bebeğin ağzına bir şey değmeden verilecekmiş o çok vitaminliymiş o yüzden tuğşata şeker verilmedi ama pamukçuk az oldu onuda karbonatla sildik bi daha çıkmadı Big smiletuğşatında sarılığı çabuk geçti şükür bende hep ışık altında yatırdım sarı yazma örttüm bıçak koyduk yatağın altına bir tek ekmek duymadım onuda öğrenmiş oldum sayendeLOLLOLLOLçok şükür ben yaşamadım öyle bir buluşma Allahım korusun bende üzerime eşimin bluzunu attım hep o yokken tuğşatada oda fayda ediyormuş bide baş ucuna küçük kuran koymuştuk o yüzden hiç yaşamadım böyle durum şükür Big smile

Düzenleyen Ayşegül - 13 Oca 2011 Saat 00:20

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.