Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YENİ BAĞLANAN NAFAKAYA TEMYİZ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYENİ BAĞLANAN NAFAKAYA TEMYİZ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: YENİ BAĞLANAN NAFAKAYA TEMYİZ
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2011 Saat 15:05

2 çocuğuma da nafaka ödenmeye başlanmıştı.fakat baba 3 ay önce emekli olmuş.dolayısı ile maaşı 3/1 e düşmüş.Kararı her 2 çocuğu içinde temyize göndermiş.maaşı çalışıyorken 2,500 tl idi.3 ayda birde ikramiyesi vardı.şimdiki maaşı 1,200 tl olmuş.ödediği nafakaların toplamı 800 tl.kira ödemiyor.elektirik,su,yakıt,pazar vb.ödemeleri de yok.çünkü ailesinin yanında yaşıyor.ben bu kişiden 8 yıl nafaka talep etmemiştim borçları çoktu diye.şimdi de verilen karara temyiz etmiş.bu arada bende emekliyim.maaşım 1,500 tl.bankaya ev kredisi ödüyorum.ayrıca 1,5 yıldır evliyim.çocuklarım yanımda.fakat biz aile olarak çocukların okduğu şehirdeyiz.yani ayriyeten kira da ödüyorum.

bu bilgiler ışığında bana nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylermisiniz.ben nafaka miktarlarının düşmesini istemiyorum.benim haklarım nelerdir.

teşekkür ederim.
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2011 Saat 10:18
Av.Begüm hanım yardımcı olursanız sevinirim
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2011 Saat 01:25
CryCryCry
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2011 Saat 11:35
begüm hanım bir soru yazdım acaba nasıl bir yol izleyebilirim bana yardımcı olurmusunuz
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 15:01
Merhabalar
Temyizden dosyanın dönmesini beklemeniz gerekiyor. Temyizden dönünce dosya yerel mahkeme tekrar karar verecek. Kendi kararında direnebilir ya da yargıtay doğrultusunda karar verebilir. Bir hakkınız daha olacak temyiz sonrası yargılamanın iadesi. Şu aşamada beklemekten yanayım.
Temyiz sonucuna göre tekrar görüşelim.
Bu arada temyiz ettiğinden emin misiniz. Nafaka ile ilgili karar kesinleştikten sonra 15 gün içinde temyiz etmesi gerekirdi. Nafakanın düşürülmesi için yeni bir dava da açmış olabilir.Temyiz de ise dosyanız temyizden dönddüğünde tekrar gelişmeleri yazın lütfen şu aşamada  beklemekten başka yapılacak bir şey yok.
Sevgiler..

Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 19:18

Merhabalar.Öncelikle bu konuma cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.doğrusu umudumu kesmiştim.Sağolun.

1)Reşit olmayan oğlumun nafaka ve velayet davası 4 şubat 2011 tarihinde karara bağlanmıştı.nafaka bedeli 400 tl tayin edildi.ödemeleri de yapıyordu.4 ay önce emekli olmuş ve 4 aydır da nafaka bedeli gelmiyor.4 Şubat da sonuçlanan mahkeme,tebligatı karşı taraf olan(baba)ya göndermiş ancak baba tebligatı emekli olmadan önce almamış.bunu araştırınca öğrendik.bu nedenle ben temyiz hakkını tebligatı geç alarak kullandığını tahmin ediyorum.
  Burada merak ettiğim şey ise tebligatı almasa bile hakimin verdiği karara bağlı olarak nafaka nasıl ödenmez ve hala velayet nasıl babada görünüyor anlayamıyorum bu nasıl bir adalet.mahkeme sonuçlanmıştır.kendisinede bildirilmiştir.

2)Kızımın mahkemesi de 12 Mayıs 2011 tarihinda sonuçlandı.mahkeme ona da 400 tl tayin etti.4 aydır onada nafaka gelmiyor.mecburiyetler kaşısında kızımın okuduğu şehre taşındak.kirada oturuyoruz.Çocuklara nafakaları gelmiyor.maddi anlamda tükendik.çok borç içindeyiz.yani yenide tekrar olacak belki ama adalet bunun neresinde.hakim karar veriyor.nafaka ödenmiyor,velayet mahkemeyi kazanan tarafta görünmüyor.8 yıldır nafaka ödemesi için dava açmadım bu da vatandaşın yanına kar kaldı.neden açmadım ona da açıklık getireyim.baba çok borç içinde olan biri.ben çocuklarımla iyi ilişkileri bozulmasın,çocuklarım bu ayrılığın üzerine darbeler almasınlar dedim.bu arada baba borçlarından kurtulur inşallah dedim.ama asla değişmedi.8 yıl bu.ben 1,5 yıl evvel evlendim.şimdiki eşimde önceki evliliğinden 2 evladına nafaka ödüyor.doğrusu da budur.mahkemel sonuçlandığı halde bizim yaşadığımız bu durumun bir açıklaması var mı Türkiye Cumhuriyetinde.Teşekkür ederim. hala bana yol göstermenize İHTİYACIM VAR.YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR OLURUZ.

Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 19:31
Begüm hanım ben bu nafaka davaları ile ilgili Yargıta ya bir yazışma yapabilirmiyim.Benim çocuklarım bu derece bir muameleyi hak etmiyorlar.kimsenin çocuğu da hak etmez elbet.ama HAK aramak istiyorum.ve o hakkı da almak istiyorum.teşekkürler
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 22:00
Merhabalar
Nafakayla ilgili gerekçeli kararı tebliğ aldığınız tarihten itibaren nafaka geçerlidir. Ödenmemiş nafakalarla ilgili elinizdeki kararla birlikte icra takibi yapma hakkınız var. Temyiz etmiş olması bu dönemde nafaka ödemesine engel değildir. Tayin edilen nafakayı ödemek zorunda. Oğlunuzun nafakasını ödememesiyle ilgili bir diğer başvuracağınız yöntem ceza davasıdır. İcra takibi yapıp tebliğ edildikten sonra ödemediği her ay ceza davası açma hakkınız var. Nafaka ödememnin cezası hapistir. İcra Tetkik Merciğine şikayette bulunmanız gerekir bunun için.
Yargıtayla yazışma yapabilirsiniz ancak bunun bazı şartları var. Temyiz dilekçesinin elinize ulaştığı tarihten itibaren yasal süre içinde temyize cevap dilekçesi verebilirsiniz verilen kararın onanması için.
Bu arada anlayamadığım bir konu var. Velayet nasıl babada olabiliyor. Velayet kimdeyse o tarafa nafaka ödenir. Yani velayeti kendinde olan bir çocuğa nafaka ödemek mümkün olamaz ki. Velayet size verilmiş olacak ki  cocuga nafaka da tayin edilsin. Bu kısmı benim için biraz anlaşılmaz.
Bu arada vakit buldukça size yardımcı olamaya çalışıyorum zaman zaman işlerimin yoğunluğundan dolayı sık sık siteye giremeyebiliyorum.
Sevgiler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.