Merhabalar.Öncelikle bu konuma cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.doğrusu umudumu kesmiştim.Sağolun.
1)Reşit olmayan oğlumun nafaka ve velayet davası 4 şubat 2011 tarihinde karara bağlanmıştı.nafaka bedeli 400 tl tayin edildi.ödemeleri de yapıyordu.4 ay önce emekli olmuş ve 4 aydır da nafaka bedeli gelmiyor.4 Şubat da sonuçlanan mahkeme,tebligatı karşı taraf olan(baba)ya göndermiş ancak baba tebligatı emekli olmadan önce almamış.bunu araştırınca öğrendik.bu nedenle ben temyiz hakkını tebligatı geç alarak kullandığını tahmin ediyorum.
Burada merak ettiğim şey ise tebligatı almasa bile hakimin verdiği karara bağlı olarak nafaka nasıl ödenmez ve hala velayet nasıl babada görünüyor anlayamıyorum bu nasıl bir adalet.mahkeme sonuçlanmıştır.kendisinede bildirilmiştir.
2)Kızımın mahkemesi de 12 Mayıs 2011 tarihinda sonuçlandı.mahkeme ona da 400 tl tayin etti.4 aydır onada nafaka gelmiyor.mecburiyetler kaşısında kızımın okuduğu şehre taşındak.kirada oturuyoruz.Çocuklara nafakaları gelmiyor.maddi anlamda tükendik.çok borç içindeyiz.yani yenide tekrar olacak belki ama adalet bunun neresinde.hakim karar veriyor.nafaka ödenmiyor,velayet mahkemeyi kazanan tarafta görünmüyor.8 yıldır nafaka ödemesi için dava açmadım bu da vatandaşın yanına kar kaldı.neden açmadım ona da açıklık getireyim.baba çok borç içinde olan biri.ben çocuklarımla iyi ilişkileri bozulmasın,çocuklarım bu ayrılığın üzerine darbeler almasınlar dedim.bu arada baba borçlarından kurtulur inşallah dedim.ama asla değişmedi.8 yıl bu.ben 1,5 yıl evvel evlendim.şimdiki eşimde önceki evliliğinden 2 evladına nafaka ödüyor.doğrusu da budur.mahkemel sonuçlandığı halde bizim yaşadığımız bu durumun bir açıklaması var mı Türkiye Cumhuriyetinde.Teşekkür ederim. hala bana yol göstermenize İHTİYACIM VAR.YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR OLURUZ.