Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 807
|
Konu: YEMEK YEMEYEN ÇOCUKLA NASIL BAŞA ÇIKACAĞIZ Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 15:54 |
2.5 yaşındaki oğlum birazda sıcakların etkisiyle yemek yemek istemiyor. Yemek istediği patates kızartması, makarna ve günde iki- üç kayısıdan ibaret. Bi de süt. Diğer gıdalara dokunmak dahi istemiyor. Eskiden köfte, tavuk, pilav, meyve yerdi. Zorlamıyorum. Yemek saatlerini işkenceye dönüştürmemeye çalışıyorum. Arada abur cubur yedirmemek için çalışıyorum. Yemek saatlerini oğluma göre ayarlıyorum. Ama tamam yemezsen kalsın derken bile içim eriyor. Çıldırma üzereyim. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim. Yoksa yakında bizim evde büyük yemek savaşları başlamasından korkuyorum İMDATTTT
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21227
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 16:36 |
bizde aynı durumdayız,ama ben kesinlikle zorlamıyorum,çünkü zaten az seçenekle yemeyide zorla yiyen bi çocuğa sahipken bunuda kaybetmeyi gözr alamam ,kış gelsin düzelir,bu sıcaklarda çocukları bıraın biz büyüklerin bile canı hiç bi şey istemiyor,benim miafirlerim bile geliyor,bize kavun karpuz verin başka bişey istemiyoruz diyolar...burası çöl iklimi resmen,dışarı çıkınca daha apartmandan çıkıp karşıya geçmeden boğazınızdaki tükürük kuruyor,abartmıyorum...bu durumda oğluma ısrar edip onu sevdiği şeylerdende soğutmaktan çok çekindiğim için,teklif var ama ısrar yok...karpuzu seviyor,bol bol süt ve su içiyor,eskiden kahvaltısında yumurtasız kalkmazdı,ben yine dehergün yememesine rağmen pişirip sofraya koyuyorum,hanibelki görünce ister diye,ama yoğurdu tercih ediyor,akşamları yemek varsa yemeği değil pilavı yiyor...
dediğim gibi,yapmayıp zaten yemiyor diye yapmamakatan teklif etmemekten vazgeçmiş değilim..yapıyorum,sofrayı hazırlayıp görsün istiyorum,bazen iki lokmada olsa alıyor ama kesinlikle karnını doyurmayıp ya yooğurt yada karpuz istiyor...bende zorlaqyıp iyice soğurmuyorum...bence kendi haline bıraksan oğlunu daha iyi olucaktır bu sıcak süreçte..iyice boşlayıp yapmazsan yemeği unutup kışında yememezlik yapabilir,ama sen yinede yap spfra hazırla sizin yediğinizi görsün,yediği kadarıyle artık...
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 16:47 |
Kafayı yemek üzereyim. Çeşit çeşit yemek yapıp koyuyorum sofraya. Yemese bile sofraya otursun istiyorum. Kesinlikle oturmuyor. Sofra adabını da unuttu bu arada. Disiplin elden gidiyor anlyacağın. Bazen şeytan diyor gönder kreşe kurallara uymayı mecburen öğrenir orada. Bakıcımızda kıyamır her istediğinde pataes kızartıyor makarna pişiriyor. Evde makarnaları saklıyorum bakkalda markette buluyor. Kadir Bey diyodu ya günde 2-3 köfte büyüklüğünde et yesin diye. Etin tadını unuttu resmen. Geçen gün tavuk göğsünü jülyen doğrayıp galete ununa bulayıp kızarttık. Bak bu da değişik patates çok lezzetli dedim. Tadına bile bakmadan bu patates değil patates orada deyip dolabı gösterdi. Kandurmak da mümkün olmuyor ki :(((
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 16:47 |
Bu arada çöl iklimi dediğin yer neresi ben Antalya'dayım ve sıcaktan kavruluyorum resmen
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 17:04 |
Diyarbakırdayım..Antalyanında sıcağı meşhurdur,ama nem oranı vardır,hoş eğer Adana gibiys berbattır bilirim...ama burası başka,bura dışarı baktığında toz bulutları görüyorsun nefesin kesiliyor...
patatesin yanına köfte yapıp,süsleyip sunsan..annesin eminim elinden geleni yapıyosundur..ama bakıcınız varmış,öyle her başı sıkıştığında patates makarna verirse çocuk alışmış demekki..önce bakıcıyla bu durumu halletmek gerek sanırım..
madem patatesi çok seviyor,mesela yanına köfte yapsan,sonra köftelerden adamlar yapsan patatesten kollar,sebzelerle gözler falan yanınada biraz pilav koysan süsleyip,çare üretmemiz gerek..
benim oğlumda et yemez,hele bu sıcakta hiç yemiyor,geçen gün pilava kıyma kattım yesin diye,yedi gerçekten,nerde alırsa kardır mantığı yürütüyorum ne yapayım 
Düzenleyen hilal - 20 Tem 2009 Saat 17:17
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 17:28 |
Bakıcı geçen gün makarnaya kıymalı sos yapmış. Ağzında tükürmüş dana. Et yok et yok deyip durmuş. Resmen zeka yarışı yapılıyor evde. Oğlanda hep kazanıyor tabi. Böyle büyüyecekler demekki. Kreşe başlayaınca mecbur yiyecek diye düşünüp kendimi avutuyorum ne yapayım. Buzdolabının halini göresen şaşarsın. Çeit çeşit dolalar dolu, yaprak biber, zeytinyağlı, etli, birini yemezse öbürünü yer dedim. Yok. 3 çeşit tatlı var elini sürmüyor. Köftleleri her seferinde farklı yapıyorum yok. Yemzsen kedilere vericem diyorum da zavallı hayvanları kıskanıp iki lokma yiyiyor.
Diyarbakıra gitmiştik 3 sene önce GAP turunca çok güzel bir şehir ama kupkuru sıcakta feci bunaltır insanı. Sana da kolay gelsin canım :))
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 17:43 |
ewt memleketim çok güzeldir,sıcağı ayrı güzel soğuğu ayrı,herhaliyle seviyorum  alışkanlık olsa gerk,dışarıdan elenler nasıl yaşıorsunuz diyorlar,alışma meselesi,bende aşırı nemli yerlerde çok bunalıyorum..
hepimize klay gelsin,tüm annelere,çocukların bir derdi bitiyor diyeri başlıor,hiç bir zaman aha tam oturdu diyemiyoruz,heleki iştahsız olura en büyük dert.
oğlum bu ay tam 3 yaş oldu,ama 12 kilo  oda benim sayemde bu durumda,çevremde görenler bu çcouk başkasının olsaydı bu durumda olmazdı sen çok ilgileniyorsun diyorlar.öylede zaten,düşün iki ayrdur,doğduğundan beri iki aydır süte alıştı oda nasıl alıştırdım bir ben bilirim bi allah..dönem dönem,bazen hergün et isteyecek seninde oğlun,bazen hiçyemek istemicek,bazen hep süt içmek isticek bi hafta hiç içmicek,bizde öyle değilmiyiz..ben bu haftadrı sevmememe rağmen sabah akşam karpuz yiyorum,acıkıyorumda acıkmıyor değilim ama hiç canım yemek istemiyor..onlarda öyle,vazegeçmemek sürekli hatırlatıp onlara sunmak,ama çok sıkmamak en doğrusu ..bi bakarsın bi ay sonra hergün et yapın bana diyicek :)
|
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7772
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 18:00 |
Hilal ve Esra siz beni anlatiyorsunuz resmen  Biz de Adana'dayiz, buram buram ter dokuyoruz, Elifte oyle, cocuklarin her yeri isilik dolu
Elifi bugun tarttirdim, 2,5 yasinda ve 11 kilo  Süt iciyor sadece. Yemek yemek istemiyor, aslinda sicaklarda etkiliyor da, yine de icim aciyor o yemedikce...
|
|
 |