Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yemek yememe
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyemek yememe

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
devrimtipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: yemek yememe
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2008 Saat 22:52
tekrar merhaba,

bir sorunumu daha paylaşmak istedim sizlerle: kuzey aynı anda hem yürümeye başladı, hem 3 dişi birden çıktı. hem de yeni bir ortama girdi, tatildeyiz oğlumla, annannenin yazlığında. tatilin ilk 2-3 günü aynı düzende yemek yiyordu: kahvaltı, meyve, çorba, meyve, akşam yemeği. ilk dişini farketmemizle yemek yemeye paydos demesi bir oldu. şu anda sabah zar zor kahvaltı yapıyor, peynir asla yemiyor, hayatını meyve ve domates salatalıkla geçiriyor. günlerdir ne çorba içti ne de doğru düzgün bir şey yedi. arada köfte yiyor. yoğurt zaten zar zor yiyordu artık o da yok. hatta beğenmediği şeyleri direk tükürüyor :) sizce ne yapmalıyım. neşesi ve enerjisi yerinde diye dert etmemeye çalışıyorum ama yine de içimde bir şeyler yemek yemeli diye beni dürtüyor.

diş çıkarma sonrası iştahı düzelir mi sizce? benzer şeyler yaşayan var mı? bir de tabi gece 10 kez emmek için uyanıyor. gece uykum yok sayılır. sabaha kadar onu emzirmekle pışpışlamakla geçiyor gecelerim. eşim de yok yanımda. anlayacağınız durum fena.

hepinize sevgiler.

Düzenleyen devrimtipi - 14 Tem 2008 Saat 22:53
Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1054
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2008 Saat 23:29
MERHABASmile öncelikle kolay gelsin diyorum benim kızımında dişi çıkarken öle ateş falan olmadı ama genelde bebeklerin çoğu bu dönemde iştahsız oluyorlar hele bide emiyorsa daha zor çünkü sadece emmek istiyorlar bence korkma çünkü geçici bir dönem mutlaka bi süre sonra beslenmesi düzene girer şimdiden bol iştahlı günle diliyorumKizBebek
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 13:41
dis cıkarma doneminde normal sende zorlama cok fazla zorlarsan hep kacar yemek yemekten. gece yatmadan iyice doyur devam maması kullanmanı tavsiye ederim o tok tutuyor ben gece yatmadan once veriyorum. 11 aylık olmus bebisin sutu sulandırıpta ver yavas yavas sutun tadına da alıssın.
umarım cabuk atlatırsınız bu donemi...

Düzenleyen snyozt - 15 Tem 2008 Saat 13:43
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 14:04

Arkadaşım rahat ol,diş çıkarma döneminde iştahsızlık hep karşılaşılan bir durum.Birde malum yaz ve sıcaklar fena biz bile yemek yemek istemiyoruz...

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 6026
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 14:19
Çocuklarımızın yemek yememesi en büyük üzüntülerimizden biri. Doktorlar acıkmasını bekleyin diyorlar da hangimiz durabiliyoruzConfused Her çocuk farklı yaşıyor diş çıkarma dönemlerini.Sana kolaylıklar diliyorum. Sevdiği şeyleri yiyorsa hiç değilse onları ver şimdilik, buradan bebeklere özel tariflerden değişik tadlar vermeyi dene.

Sağlıkla huzurla büyüsün yavrun...
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3462
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 15:13
evet canım diğer arkadaşlarında dediği gibi diş çıkartırken çok normal zaman zaman hepimizin çocuklarında olmuştur zaten zorlama illa yedirmek için gerçekten işe yarıyor ben yemek istemediğinde vermedim kısa süre sonra tekrar denedim yine yemediyse bir müddet sonra tekrar çok acıkınca yiyorlar biz bile hasta olunca canımız bişey istemiyor onlarda aynı  şeyleri yaşıyorlar geçmiş olsun canım
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
Yukarı Dön
devrimtipi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 20:53
hepinize teşekkürler. kuzey yemek yemiyor ama lüzumsuz bir şey varsa yemek için deli oluyor. örnek: kuruyemiş, bisküviler, cips... tabi ki bunları vermiyorum. o zaman da ağlayıp mızlıyor. şimdiden başladı yani inada. umarım eve dönünce eski düzenine döner.

sevgiler
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2008 Saat 23:45
kolay gelsin canım. zor bir dönem tabi. ama iştah zamanla düzene girer, hiç değişmeyecekmiş gibi gelir bu durum ama inan birgün değişiyor. allah güç kuvvet versin ve bu günleri unuttuğun zamanları görmeni nasip etsin. Çınar şu anda 4. azısını çkarıyor ve biz de tatildeyiz.. bu iştahsızlık durumunu biz de yaşadık ama ben çok fazla takılmadım bu konua. kilo bile verdi. ama sonunda bir iştah geldi k sorma.. insan çok seviniyor yemeye başlayıncaWink imdi 3 gündür gene çok iştahsız ama düzeleceğini biliyorum. ben sıkma canını derim, her çocugun oluyor böyle durumlarıWink tekrar kolay gelsin
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.