Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: YAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 15:38
merhaba arkadaşlar

Bir konuda özellikle bizden büyük bebek annelerinin yardımına ihtiyacım var ...Bir süredir kafama takılan fakat kendi kendime çözüm bulamadığımız bir meselemiz var:))) Sorun şu ki oğluma şiddet uygulamadan kendini korumasını nasıl öğretmeliyim

O kadar ince çizgi ki bu çizgi oğlum sana vuran olursa sakın haaa vurma yada sana biri vurursa sende vurConfused ...Bunlar doğru cümleler değil peki sizce nasıl anlatmalııym bunu ...nettede araştırdım okuduğum kitaplardada net bir cevap çıkmadı karşıma...

Sizden ricam deneyimlerinizi varsa bulduğunuz yazıları bu topik altında paylaşmanız...

Bugüne kadar genellikle oyuncak paylaşımında ufak tefek problemler olurdu almaya çalışsa yada diğer arkadaşı almaya çalışsa birbirlerlerini iterler vs. Bende öyle yapmamasını söylerdim uyarırdım vs..Ama biliyorumki gözüm gibi baktığım saçının teline kıyamadığım oğluma bir gün bir çocuk gelecek vuracak AngryAngry Ouch

Bu durumda oğlum aynı tepkiyle karşılık verecek yada sessiz kalacak iki durumdada ben ne yapmalıyım ? Siz ne yapıyorsunuz ?

Özlem hanımada soracağım fakat sizin fikirlerinizde çok önemli

Sevgiler

Düzenleyen Ayşen - 05 Oca 2011 Saat 15:39
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2066
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 15:43
ben hala bu işe çözüm bulamadım nerdeyse 3 yaşında ama herkesten dayak yerCryAngry
ben bağırmaya kıyamazken elin çocuğu gelir parçalar kızımı
aslınd anormal olan benim evladım amaTongue
 karşı tarafın öğretmesi lazım şiddetin kötü olduğunu,  bizim savunmak için öğrettiklerimiz onu şiddete yöneltir diye düşünüyorum
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
pinar35 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1868
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 15:45
çok güzel bir kon ucnm umarım bize yardımcı olanlar çıkar.
Geçen eltimin kızı da benim kuzuma tokat attı kuzum ağlayarak bana sığındı sadece ya ben olmasaydım o gün yanında ne yapardı acaba :(
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 15:49
Ayşencim ben çoğu yerde yazmıştım bunu eskiden ,bu durumu yaşadığım dönemlerde sanada yazayım..
ama öyle bi uzmandan falan aldığım yardım değildir tamamen kendi düşüncelerim ve uygulamamdır tabi beğenilmeyebilirde..
Benim oğlum daha çok aylar önce bile sürekli dayak yiyen bi çocuktu..aynen senin gibi o kadar koruduğum melek yavrum elin yaramaz çocuğunun kötü muamelesine maruz kalıyorduTongue
üstelik ben o kadar döven iten ısıran gereksiz yere döven çocuklardan çekiniyordumki oğlumda öyle olmasın diye,oğlum aman seni dövselerde gel bana söyle,konuşarak çözeriz dayakla bi yere varamazsın diye tembihliyordum..
taki artık kendinden küçük çocukların,hatta kendinden küçük kız çocuklarının bile oğlumu dövdüğünü,ve oğlumun savunmasızca el kaldırmayıp ağlayarak yanıma gelmesini görene kadar...
Aynen senin gibi çok üzüldüm kalakaldım ne yapacağımı bilemedim,sonra okuldada takip ettim ,öğretmende ablalarda ne kadar korurlarsa korusun mutlaka dayak yiyordu oğlum,ya itiliyordu ya ısırılıyorduTongue
SOnra bi gün bi misafir geldi bize,oyuncak istedi sehada o benim sen başkasını al dedi,çocukta sehanın saçını çekti seha da onu itti,normalde eski ben olsam koşup tutardım ne yapıyosun diye,karışmadım uzaktan izledim,oğlum itti ama öyle kalakaldı çok şaşırdı yavrum hareketine herhaldeLOLma canı acımıştı farkettim isteyerek yapmamıştı fakat çocuk yanından uzaklaşmıştı ve bunu kendi kendine farketti..sonrada ben de farkettim aslında çocuğumun ezilmesinin sebebi kendi değil benimTongueo günden sonra çok ileri derecede ki kavgalarına karışmıyorum artık,mutlaka takiip ediyorum birbirilerini çok kötü acıtacak şekilde değilse kendi hallerine bırakıyorum çünkü oğlum birde erkek çocuğu kendini koruması gerek..en büyük hatayı ben yapmışım yani..onu çocuklar döverken rahat anneleri yerlerinden kıpırdamazken ben kalkıp oğluma dayağın ne kötü şey olduğunu anlatmaya çalışıyorumTongueama çocuk bunlar ve benim oğlumu yetiştirdiğim gibi herkes özenli yetirştirmiyor..ya öyle rahat anneler varki çocukları evde terör estiriyor hem çocuklara hem evin eşyalarına falan çıt çıkarmıyorlar deli oluyorum..benim oğlum gittiğimiz yerde asla sıkıntı yaratmaz bana,hatta herkes der senin gibi çocuğu olan kırk kişi ağırlarız diye..
tabi bazı çocuklar annelerinin müdehalesiyle bile düzelemeyen agresif çocuklar olabiliyor ama bazıları tamamen annenin rahatlığından..
yani velhasıl,enim oğlum şimdi gereksiz asla ama asla çocuk dövmüyor,fakat kendini en azından karşısındakini iterek koruyor ve ben artık müdahele etmiyorum.
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 16:09
http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz

Hülya'nın tam da bu konuyla alakalı son yazısını okumanızı tavsiye ederim... Wink
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 20:42
bilgecim keşke karşı tarafa anlatabilme imkanımız olsaydı ne yazıkki her anne bu konuda bilinçli olamayabiliyor..Unhappy yada anne belkide elinden geleni yaptı ama değişik faktörler var ? her anne yavrusu için en doğruyu en güzeli yapmak ister ama bu her zaman mümkün olmaz...
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 20:45
İnsanın çok canı yanıyor değil mi pınarcım bunu yetişkin biri yapsa belkide kaplan gibi üzerine atlar parçalayasın gelir:)))Tongueama işte sözkonusu olan bir çocuk ...ne yapabilirsin ki ..Anne olarak çabamız  kendini koruması için neler yapabileceğimizi öğrenmek her açıdan yavrumuzu hayata hazırlayabilmek ...
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 20:48
hilalcim saol canım üşenmedin uzun uzun yazdın ellerine emeğine sağlık..Sanıyorumki bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor sizde bu birazda olsa işe yaramış gibi gözüküyor bizde yada bir başkasında nasıl olur bilemiyorum yani sadece itmesi kendini koruması için güzel bir adım ama işte orada durmayan çocuklarda olabilir...

Diğer arkadaşların görüşlerinide bekliyorum lütfen sadece okumayın paylaşın deneyimlerinizi..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.