|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Ziyaretçi ![]() Misafir ![]() |
![]() Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 15:38 |
merhaba arkadaşlar
Bir konuda özellikle bizden büyük bebek annelerinin yardımına ihtiyacım var ...Bir süredir kafama takılan fakat kendi kendime çözüm bulamadığımız bir meselemiz var:))) Sorun şu ki oğluma şiddet uygulamadan kendini korumasını nasıl öğretmeliyim
O kadar ince çizgi ki bu çizgi oğlum sana vuran olursa sakın haaa vurma yada sana biri vurursa sende vur
![]() Sizden ricam deneyimlerinizi varsa bulduğunuz yazıları bu topik altında paylaşmanız...
Bugüne kadar genellikle oyuncak paylaşımında ufak tefek problemler olurdu almaya çalışsa yada diğer arkadaşı almaya çalışsa birbirlerlerini iterler vs. Bende öyle yapmamasını söylerdim uyarırdım vs..Ama biliyorumki gözüm gibi baktığım saçının teline kıyamadığım oğluma bir gün bir çocuk gelecek vuracak
![]() ![]() ![]() Bu durumda oğlum aynı tepkiyle karşılık verecek yada sessiz kalacak iki durumdada ben ne yapmalıyım ? Siz ne yapıyorsunuz ?
Özlem hanımada soracağım fakat sizin fikirlerinizde çok önemli
Sevgiler
Düzenleyen Ayşen - 05 Oca 2011 Saat 15:39 |
|
![]() |
|
_bilge_ ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2066 |
![]() |
ben hala bu işe çözüm bulamadım nerdeyse 3 yaşında ama herkesten dayak yer
![]() ![]() ben bağırmaya kıyamazken elin çocuğu gelir parçalar kızımı
aslınd anormal olan benim evladım ama
![]() karşı tarafın öğretmesi lazım şiddetin kötü olduğunu, bizim savunmak için öğrettiklerimiz onu şiddete yöneltir diye düşünüyorum
|
|
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
|
![]() |
|
pinar35 ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Puanlar: 1868 |
![]() |
çok güzel bir kon ucnm umarım bize yardımcı olanlar çıkar.
Geçen eltimin kızı da benim kuzuma tokat attı kuzum ağlayarak bana sığındı sadece ya ben olmasaydım o gün yanında ne yapardı acaba :(
|
|
![]() |
|
hilal ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 21227 |
![]() |
Ayşencim ben çoğu yerde yazmıştım bunu eskiden ,bu durumu yaşadığım dönemlerde sanada yazayım..
ama öyle bi uzmandan falan aldığım yardım değildir tamamen kendi düşüncelerim ve uygulamamdır tabi beğenilmeyebilirde..
Benim oğlum daha çok aylar önce bile sürekli dayak yiyen bi çocuktu..aynen senin gibi o kadar koruduğum melek yavrum elin yaramaz çocuğunun kötü muamelesine maruz kalıyordu
![]() üstelik ben o kadar döven iten ısıran gereksiz yere döven çocuklardan çekiniyordumki oğlumda öyle olmasın diye,oğlum aman seni dövselerde gel bana söyle,konuşarak çözeriz dayakla bi yere varamazsın diye tembihliyordum..
taki artık kendinden küçük çocukların,hatta kendinden küçük kız çocuklarının bile oğlumu dövdüğünü,ve oğlumun savunmasızca el kaldırmayıp ağlayarak yanıma gelmesini görene kadar...
Aynen senin gibi çok üzüldüm kalakaldım ne yapacağımı bilemedim,sonra okuldada takip ettim ,öğretmende ablalarda ne kadar korurlarsa korusun mutlaka dayak yiyordu oğlum,ya itiliyordu ya ısırılıyordu
![]() SOnra bi gün bi misafir geldi bize,oyuncak istedi sehada o benim sen başkasını al dedi,çocukta sehanın saçını çekti seha da onu itti,normalde eski ben olsam koşup tutardım ne yapıyosun diye,karışmadım uzaktan izledim,oğlum itti ama öyle kalakaldı çok şaşırdı yavrum hareketine herhalde
![]() ![]() ![]() tabi bazı çocuklar annelerinin müdehalesiyle bile düzelemeyen agresif çocuklar olabiliyor ama bazıları tamamen annenin rahatlığından..
yani velhasıl,enim oğlum şimdi gereksiz asla ama asla çocuk dövmüyor,fakat kendini en azından karşısındakini iterek koruyor ve ben artık müdahele etmiyorum.
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
![]() |
|
Siddartha ![]() Yönetici ![]() ![]() Söylesem tesiri yok... Kayıt Tarihi: 14 Oca 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2546 |
![]() |
http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz
Hülya'nın tam da bu konuyla alakalı son yazısını okumanızı tavsiye ederim... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
bilgecim keşke karşı tarafa anlatabilme imkanımız olsaydı ne yazıkki her anne bu konuda bilinçli olamayabiliyor..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
İnsanın çok canı yanıyor değil mi pınarcım bunu yetişkin biri yapsa belkide kaplan gibi üzerine atlar parçalayasın gelir:)))
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
hilalcim saol canım üşenmedin uzun uzun yazdın ellerine emeğine sağlık..Sanıyorumki bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor sizde bu birazda olsa işe yaramış gibi gözüküyor bizde yada bir başkasında nasıl olur bilemiyorum yani sadece itmesi kendini koruması için güzel bir adım ama işte orada durmayan çocuklarda olabilir...
Diğer arkadaşların görüşlerinide bekliyorum lütfen sadece okumayın paylaşın deneyimlerinizi..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|