Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardımmmm:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyardımmmm:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 23:10
hocam affınıza sığınarak arkadaş için bişey söylemek istiyorum.arkadaşın çocuğu annenin bu konu ile ilgili olan tedirginliğini anlamışta böyle yapıyor olablir mi acaba?annenin yazılarından çok üzüldüğünü ve tedirgin olduğunu hissediyorum..bunu anneye karşı kullanıyor olabilir mi?bu durumda anne çocuğuna kızmasa bile tatlı dille hadi bebeğim kakamızı yapalım falan dese bile çocuk annedeki o hissi,endişeyi çözünce bu tarz davranıyor olabilir diye düşündüm ..zira arkadaşın kızıda içimde kalsın yapmayacağım diyormuş bazen..
bi sene önce benimde başıma geldi kızım 4 yaşında iken..mesela bende veriyordum zeytinyağını aradan bikaç saat geçince "kakan geldimi kızım"diye soruyordum yok diyince bi saat sonra yine soruyordum falan.sonra bu işi düzeltmek için her bişey verdiğimde ye bunu bak kakan yumuşak gelir falan diyordum.kakan gelirse tutma diyordum.dilimden bu mevzu düşmüyor yanında başkalarınada anlatıyordum..sonra anladım ki ben üstüne düştükçe bunu yapıyor.sonrasında diyetine dikkat ettim ama ona bunu çaktırmadım.kaka lafını bile etmedim,kimsenin yanında konuşmadım. sonra düzeldi..
anneyi böyle görünce kendimi hatırladım (bende  uyuyamaz ve aklımı başka şeye veremezdim)ve affınıza sığınarak yazdım..

Düzenleyen zehra_80 - 31 Oca 2012 Saat 23:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2012 Saat 01:22
Cok haklisiniz, bende hep once konusarak ikna ile halledilmesinden tarafayim. Ama tas gibi sert kaka varsa, ilaclarla yardimci olmanin da faydasi oluyor, cocuga biraz guven geliyor.
Yukarı Dön
SED Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 10:49
Orjinalini yazan: zehra_80 zehra_80 Yazdı:

hocam affınıza sığınarak arkadaş için bişey söylemek istiyorum.arkadaşın çocuğu annenin bu konu ile ilgili olan tedirginliğini anlamışta böyle yapıyor olablir mi acaba?annenin yazılarından çok üzüldüğünü ve tedirgin olduğunu hissediyorum..bunu anneye karşı kullanıyor olabilir mi?bu durumda anne çocuğuna kızmasa bile tatlı dille hadi bebeğim kakamızı yapalım falan dese bile çocuk annedeki o hissi,endişeyi çözünce bu tarz davranıyor olabilir diye düşündüm ..zira arkadaşın kızıda içimde kalsın yapmayacağım diyormuş bazen..
bi sene önce benimde başıma geldi kızım 4 yaşında iken..mesela bende veriyordum zeytinyağını aradan bikaç saat geçince "kakan geldimi kızım"diye soruyordum yok diyince bi saat sonra yine soruyordum falan.sonra bu işi düzeltmek için her bişey verdiğimde ye bunu bak kakan yumuşak gelir falan diyordum.kakan gelirse tutma diyordum.dilimden bu mevzu düşmüyor yanında başkalarınada anlatıyordum..sonra anladım ki ben üstüne düştükçe bunu yapıyor.sonrasında diyetine dikkat ettim ama ona bunu çaktırmadım.kaka lafını bile etmedim,kimsenin yanında konuşmadım. sonra düzeldi..
anneyi böyle görünce kendimi hatırladım (bende  uyuyamaz ve aklımı başka şeye veremezdim)ve affınıza sığınarak yazdım..

arkadaşım ağzına sağlıkkk o kadar güzell anlatmışsın ki kaygılıyım ama yapmadığıı zaman o kadar kötü oluyoruz kiii yapamıyoruzz felan dikkat etmeye çalışcam hatta söylememeye telafuz etmemeye çok teşekkürlerr
Yukarı Dön
SED Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 10:53
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Cok haklisiniz, bende hep once konusarak ikna ile halledilmesinden tarafayim. Ama tas gibi sert kaka varsa, ilaclarla yardimci olmanin da faydasi oluyor, cocuga biraz guven geliyor.

hocam elimden geldiğinceee konuşmaya çalışıyorumm haliyle kaygılıyım çünküü kaka öylee katılaşııyorki tek başına çıkarması mümkün değil özür dilerim . defalarca dediğiniz gibi sanırım kakamız bir hayli kıymetli oldu:(zamanlaaa kendisi aşıcak diyetiyle devam edicem zorda kaldığım zamanlarda başta duphalac olmak üzere ilaçlaa yardımcı olucamm sanırım doğru anladımm herşeyy içinn sonsuzzz teşekkürlerrr saygılar sunarımmm iyiki varsınız hocammmClap
Yukarı Dön
hilal erol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 14:23
merhabalar durumunuzu gerçekten çok üzüldüm. severek kitaplarını okuduğum Prof.Dr. sabiha paktuna keskin kitabında bu konularda şöyle yazmış belki işinize yarar.

büyük abdesti.bebeğin içinden çıkan somut bir nesnedir. bebek kendine ait bir nesneyi kaybetmekten kaygı duyar. kaka konusu hiç açılmaz ise 18.ayda onu bırakabılmeyi başarırlar.
dışkıyı atmak değil adeta korumak istermişsesine yaklaşılır. dışkının gözden kaybolup gitmesine engel olduğu için klozet değil lazımlık tercih edilir. vee ekliyor bebek kakasını lazımlığa yaptığında hemen tuvalete atılmamalı akşam baba geldiği zaman ona gösterilmeli.

isterseniz bir de bu psikolojiyi deneyin tabiki hocamın tavsiye ettiği ilaçlara ek olarak.
inşallah bu sorunu kısa zamanda çözersiniz. allah yardımcınız olsun.
Yukarı Dön
SED Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 15:01
inşlhh cnm 1 hafta normal yaparken kakamızı 1 hafta sıkmaktan yapamıyorr sonrası facia hocam allh razı olsun her zaman yanımızdaaa sizede teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler içinn
Yukarı Dön
SED Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 15:46
hocamm saygılar sunarımm  8 gün çok iidik o kadr düzenli ve o kadar kıvamlıydı ki kakamız hiç ilaçsız sadece zeytinyağı ile işte tamam dedim bu sefer atlatıyoruz galibaaa ve bu süreçte hiç mi hiç konusu bile olmadı kakanın evde tepkisiz kaldım çoğukezz ve işe yaradığını düşünüyorum yanlız aynı şeyleri yemesine rağmen az kakanın acıyacağı hissine düşse sıkıyor ve kabız oluyor:( 3 gün yapmadı yinee :(bendee 8 9 gün yapmadığı günlere ulaşmasın diye çok sert ve taş gibi kocaman bişey oluyor kaka acilde lağmanla çıkartıyorlar anca:(gliserin fitil koydum necburenn:(ne gibi zararı varr hocamm yalvarrım yardımm sonsuzz teşekkürlerrrrCry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 19:02
Dogru yapmissiniz. Aklin yolu birdir. Diyetine dikkat edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.