Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardımlarınızı bekliyom
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyardımlarınızı bekliyom

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sonmez_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: yardımlarınızı bekliyom
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 12:50
S.a Ben 6 buçuk gebeyim.ilk gebeliğim.25 yaşındayım ama bebek bakımı ile ilgili hiçbir fikrim yoktu doğrusu.bizimkisi cahil cesareti galiba.2 buçuk ay gibi bir süre sonra bir bebeğe sahip olacağım inş.Bunun için hazırlıklara nerden başlamalıyım anlamadım.2 3 gündür bilg.başından ayrılmıyor,gerekli bebek ihtiyaçları neler.bebek bakımı nasıl olacak,doğumda ,sonrasında neler olacak okuyup araştırıp duruyorum.anne olunca anladım programının birçok röportajını izzledim ve bir kitaap listesi oluşturup sipariş ettim.ama onunla bitmiyor ki.bir çok aşama var.baktım işin içinden çıkamıyorum.sonra dedim ki neden bende paylaşmıyorum.benim gibi olan bir sürü insan vardır.beni benim gibi olandan başkası anlayamaz dedim.ve bu  başlığı açtım belki tam yeri deil belki bu başlıktan açılmıştır bilemiyorum ama deneym ediniyorum inş.

Düzenleyen yasemin - 19 Oca 2012 Saat 13:11
Yukarı Dön
sonmez_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 12:53

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.nerden başlamalıyım.Confused

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 13:16
hastane _çantasini hazirlamakla ba$la bence :)
dogum ve sonrasinda yaninda bi bilen olursa iyi olur ( anne abla gibi tecrubeli biri yani ) olmasada dunyanin sonu deil :)
giysilerini 0 ay çok alma , 1-3 ay al bolca

yatagi kuveti $ampuani bezi kremi falan hazir olsa iyi olur
dogdukdan sonrada gordukçe gider eksiklerini  alirsin yada aldirirsin
yani yatagi giyecegi bezi hazir olsun yeter
ilk aylar yiyip kusup yatiyolar zaten :)

Yukarı Dön
sonmez_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 13:33

çok teşekkür ederim maral..not ettim dediklerini,ayrıca ''yiyip kusup yatıyorlar'güzel bir yaklaşım..relaks olmak gerekiyor diyorsun.

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 13:49
:) evet:)
iki çocukla edindigim tecrubeyle sabittir
bebekde olsalar bu dunyaya uygun olarak dunyaya geliyolar( premature , hasta vs deilse tabi )
kendine guvenebilecegin birde dr bul pediatr yani, aylik kontrolune goturursun, o degerlendirir geli$imini her yonden ,sorun varsa soyler zaten.. sonra buyudukçe ya$ina uygun oyuncak alirsin ,kitap okursun ogretirsin vs, ama once biraz buyumesi lazim
Wink
bebekelr kusar genelde, gaz dan, SIK emzirmeden , vs , kilo aliyorsa sorun yokdur..
Yukarı Dön
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 945
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 13:56
bende yeni anneyim doğum öncesi çok fazla araştırma yaptım  hazırlandım ama şöyle söyleyeyim söz konusu annelik olunca iç güdüler bebeğini gözlemlemen ve kısa sürede tanıman bi çok şeye bedel bebeğimi kollarıma aldığımda bütün bilgilerim uçtu gitti nasıl bakıcam kaygısı yerleşti beynime ama sonra sonra edindiğim bilgiler su yüzüne çıktı ufak bi detay bebeğinin poposunu ılık suyla ıslattığın pamukla temizleyebilirsin gaz çıkartmayı zaten bilirsin bezinin üzerine alkış yapar gibi avcunu biraz kavis yaparak pıtpıtlıyorsun bide bebeğin her istediğinde emzirmelisin aklıma gelenler bol çıtlı badide tavsiyem ilk günlerde bez değiştirirken çok ıslattık biz LOL minik bi tecrübe 
Yukarı Dön
sonmez_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 13:58
Anladım bebek pdr sini ilk senden duydum bak,bu da önemli bencede.önem veririm böyle şeylere,herşeyi bir uzmandan,bir bilenden öğrenmek gerekli.olduğum yerde böyle imkanlar yok.yani hamilelik kursları filan varmış bazı şehirlerde.aslında evlenmden önce de kurslara gidilmeli.herşşeyin bir kursu var sonuçta dikişten,nakışa vs..
Yukarı Dön
sonmez_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 14:07
Tebrik ederim Allah Hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin.Aslında bundan sonra işler başlıyor öyle değilmi.Anne olmak,eş olmak,arkadaş olmak,çalışan olmak vs..Sorumluluklar ve roller artıyor,ama birçok rolun zaten içindeyiz.Anne olmak inş.zor bişey değildir yaaa...:)))(kafam karıştı yine toparlayamadım cümleyi)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.