Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Klinik Psikolog Gonca Şensözen
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YARDIM LÜTFEN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYARDIM LÜTFEN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deriş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: YARDIM LÜTFEN
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 10:10
Merhaba Gonca Hanım,

Oğlum 12 aylık ve ben çalıştığım için 8 aylık olduğundan bu yana anneannesi oğluma bakıyor ve çok iyi anlaşıyorlar.Biz Ankarada yaşıyoruz anneannesi izmirden oğluma bakmak için bizim yanımıza geldi bir süreliğine.Annem haziran gibi oğlumu da alıp izmire götürüp izmirde bakmak istiyor. Annemlerin orda daha çok çocuk var, bahçede vakit geçirebilir,denize gidebilir vs. Ankarada hiç tanıdığımız yok malesef ve bakıcıyı nasıl bulacağımızı ve ona nasıl güveneceğimizi hiç bilmiyorum. Kreş içinde çok erken olduğunu düşünüyorum.Oğlumu annem götürürse psikolojisi bozulacak diye çok korkuyorum çünkü bana çok bağlı.
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?Bu dönemi en hasarsız biçimde geçirebilmemiz için.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
goncasensozen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 23:44
Anneniz, oğlunuzu ne kadar süreliğine götürecek, bu önemli. O sırada sizi ne sıklıkta görecek, bu da önemli. Sizin yaninizda kalip, güvendiğiniz bir bakici ya da kreş ortamina birakmaniz ve anneannesinin zaman zaman gelip, sizlere destek olmasi daha uygun olabilirdi. Anneanne sizleyken bir bakici ya da kreş bulursaniz, bu geçişi daha yumuşak yapmış olursunuz ve çocuğunuz ani bir ayrilik yaşamamış olur. Kolay gelsin
Yukarı Dön
bebeğimveben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 13:51
İyi günler Gonca hanım,
Bebeğim 8 aylık 6aylıktan bu yana geceleri 4-5 saat uyuyan bebek tam tersine saat başı bazen yarım saattebir uynmalara başladı.Ve git gide daha kötü bi hal almaya başladı.anne kokusunu özlüyor dediler yanıma aldım 1-2 gece yattık ama düzelmedi.birlikte yattığımız zaman gözlerini sık sık açıp bana bakıyor sonra uyumaya çalışıyor.çok tedirgin bi hali var. acaba korkuyormu?bu dönemlerde nasıl davranmalıyım?
Yukarı Dön
goncasensozen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2010 Saat 01:23
Selamlar,

Anladığım kadarı ile sizle ilgili bir tedirginliği var. Gitmenizden tedirgin oluyor olabilir; ya da sizi yeterince görmediği için özlüyor ve gece, onun yanında olduğunuz saatlerde bu özlemini gidermeye çalışıyor olabilir. Yaşam düzeninizde ani bir değişiklik olduysa, ondan da etkilenmiş olabilir.
Bebeğin ağlayarak değil, sakinlemiş şekilde uyuması önemlidir. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Yatağına, giymiş olduğunuz ve sizin kokunuzu taşıyan bir fanilayı koymanız (yastığının yanına) onu rahatlatır. Güvende hissetmesini sağlamak gerekiyor.
Tüm bunlara rağmen tedirginliğinde azalma olmazsa, bir uzmanla yüzyüze konuşmanızı tavsiye ederim. Siz hayatınızda zorlu bir dönem yaşıyorsanız ve stresli iseniz, bu da bebeğinizin gerginliğini arttırır.

kolay gelsin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.