arkadaşlar merhaba
bende sizinle çok beğenilen turşu yapımını paylaşmak istedim 4 yıllık evliyim 4 yıldır aynı turşu her sene fazla fazla yapıyorum ve kimsenin turşusunu yemem ama seninkini çok beğendim diyen bir çok kişi oldu
denerseniz farkı göreceksiniz...
1. biber
2. fasulye
3. havuç
4. lahana
5. arzuya göre vb malzemeler
6. bizim mutfak turşu yap
7. salisilik asit
8. arzuya göre sarımsak
9. 1 pakete 1 bardak sirke
1. arzuya göre ne isterseniz onu kullanırsınız
2. biber
3. fasulye
4. havuç
5. lahana
6. vs.
7. her ne ise malzemeler yıkanır ve suyu süzülür .....
1. 1-malzemelerin suyu süzüldükten sonra biberlerin baş kısmını alıyorum bidona yerleştiriyoruz
2. biberlerin uçlarından hafif kesik yaptım içine alması için
3. 2-en önemlisi turşumun püf noktasına geliyorum
4. (bizim mutfak turşuyap+salisilik asit)
5. bu iki şey benim turşumun püf noktası
6. bir çok turşu kuru denediysemde bizim mutfak turşuyapın tadi hiç bir şeye benzemiyor (tansaş tan teymin edebilirsiniz)
7. salisilik asit ise turşunuzu eritmiyor diri tutuyor
8. ayrıca reçellerde ve salçada da kullanılıyor koruyucu olarak bozulmasını engelliyor
9. 3- bizim mutfak turşu yapın üzerindeki tarifi uyguluyoruz
10. 1 paketi 1 litre içindir 1litre kaynamış ılımış suyun içinde bizim mutfak turşu yapı eritiyoruz
11. 4-tamamen soğuduktan sonra turşunun üzerine döküp 1 bardak sirke ilave edip salisilikk asiti de döküyoruz
12. kapagını kapatıp bidonu biraz çalkalıyoruz
13. TURŞUMUZ HAZIR
14. 5-arzuya göre içine bir kaç diş sarımsak ,nohut atabilirsiniz
bunuda bir arkadas yapmis sana yardimci olsun diye ekledim sonra hilos siler disardan getirmek yasak cunkume