Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Turşular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım istiyorum (YAPTIM )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyardım istiyorum (YAPTIM )

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 20:29
ayyyyyy çok tşk ederim...benim dediğim tatlı sivri biber..malzemesi aynı ama..hemen yapıcam..hilal sanada göndereyim canım...reçelin resmini yüklüyorum...Smile
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 20:31
önemli degil isini görsunde bir arkadas yapmis bunuda

Düzenleyen yasemin - 25 Eyl 2009 Saat 20:31

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 20:36
arkadaşlar merhaba
bende sizinle çok beğenilen turşu yapımını paylaşmak istedim 4 yıllık evliyim 4 yıldır aynı turşu her sene fazla fazla yapıyorum ve kimsenin turşusunu yemem ama seninkini çok beğendim diyen bir çok kişi oldu
denerseniz farkı göreceksiniz...
   1. biber
   2. fasulye
   3. havuç
   4. lahana
   5. arzuya göre vb malzemeler
   6. bizim mutfak turşu yap
   7. salisilik asit
   8. arzuya göre sarımsak
   9. 1 pakete 1 bardak sirke
   1. arzuya göre ne isterseniz onu kullanırsınız
   2. biber
   3. fasulye
   4. havuç
   5. lahana
   6. vs.
   7. her ne ise malzemeler yıkanır ve suyu süzülür .....
   1. 1-malzemelerin suyu süzüldükten sonra biberlerin baş kısmını alıyorum bidona yerleştiriyoruz
   2. biberlerin uçlarından hafif kesik yaptım içine alması için
   3. 2-en önemlisi turşumun püf noktasına geliyorum
   4. (bizim mutfak turşuyap+salisilik asit)
   5. bu iki şey benim turşumun püf noktası
   6. bir çok turşu kuru denediysemde bizim mutfak turşuyapın tadi hiç bir şeye benzemiyor (tansaş tan teymin edebilirsiniz)
   7. salisilik asit ise turşunuzu eritmiyor diri tutuyor
   8. ayrıca reçellerde ve salçada da kullanılıyor koruyucu olarak bozulmasını engelliyor
   9. 3- bizim mutfak turşu yapın üzerindeki tarifi uyguluyoruz
10. 1 paketi 1 litre içindir 1litre kaynamış ılımış suyun içinde bizim mutfak turşu yapı eritiyoruz
11. 4-tamamen soğuduktan sonra turşunun üzerine döküp 1 bardak sirke ilave edip salisilikk asiti de döküyoruz
12. kapagını kapatıp bidonu biraz çalkalıyoruz
13. TURŞUMUZ HAZIR
14. 5-arzuya göre içine bir kaç diş sarımsak ,nohut atabilirsiniz



bunuda bir arkadas yapmis sana yardimci olsun diye ekledim sonra hilos siler disardan getirmek yasak cunkume

Yukarı Dön
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 20:43
ohhhh olsun çok güzel gözüküyor...bende turşumu yaptım..ellerine sağlık...afiyetle yiyin...
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 22:17
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza edin.

   1. 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
   2. 1 kilo domates (salçalık)
   3. 1 su bardağı sirke
   4. 15 diş sarımsak
   5. 6 çorba kaşığı kaya tuzu
hayatım boyunca acı yemeyen ben,geçen yaz tam da hamileliğimin ortasında acı düşkünü oldum :) bu turşuya hiç dayanamadım ve hep yedim.siz siz olun hamileyken acı yemeyin ya da sonuçlarına katlanın :)) (ben katlandım ;))
acı severler için muhteşem bir lezzet.ilk kez geçen yaz yaptım çok kısa sürede tükettik.evime gelenlerede tattırınca,hiç kimse tatmakla yetinmedi ve herkese afiyet oldu.arkasından tekrar ve daha çoğunu yaptım ancak o da kısa sürede bitti.ben küçük sarı-kırmızı karışık tombiş biberlerden yaptım.isteyen süs biberde kullanabilir

alintidir
Ben bunu biraz daha farklı yaptım canım.Şu marketlerde satılan sosa benziyor.Ama çok işhat açıyor o başkaWinkWink
Benim tarif şu:1/2 kg acı ince turşuluk biber
                         3 kg domates
                          1 avuç soyulmuş ve tuzla dövülmüş sarımsak
                          1 çay bardağı sirke
                          1 çay bardağı zeytin yağı
                           
Yukarı Dön
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 22:23
seninde ellerine sağlık canım...
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 23:25
ayy esracım saol cnm göndermiş kadar oldunApprove
hemen bakıyorum reçeleClown
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Esra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2009
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 15:17
yardımcı olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim...KizBebek
BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.