Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza edin.
1. 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
2. 1 kilo domates (salçalık)
3. 1 su bardağı sirke
4. 15 diş sarımsak
5. 6 çorba kaşığı kaya tuzu
hayatım boyunca acı yemeyen ben,geçen yaz tam da hamileliğimin ortasında acı düşkünü oldum :) bu turşuya hiç dayanamadım ve hep yedim.siz siz olun hamileyken acı yemeyin ya da sonuçlarına katlanın :)) (ben katlandım ;))
acı severler için muhteşem bir lezzet.ilk kez geçen yaz yaptım çok kısa sürede tükettik.evime gelenlerede tattırınca,hiç kimse tatmakla yetinmedi ve herkese afiyet oldu.arkasından tekrar ve daha çoğunu yaptım ancak o da kısa sürede bitti.ben küçük sarı-kırmızı karışık tombiş biberlerden yaptım.isteyen süs biberde kullanabilir
alintidir