Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım çalışan anne
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyardım çalışan anne

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: yardım çalışan anne
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2011 Saat 09:43

hayırlı günler özlem hanım

ben çalışan bir anneyim kızım doğmadan öncede çalışıyordum doğum iznim 3,5 ay bitince çalışmaya tekrar başladım şuanda 15,5 aylık

bu günlerde çıkmazlardayım kızıma kayınvaldem bakıyor onları çok seviyor sağolsunlar çokda anlayışlılar güzelde ilgileniyorlar

ben işten geldiğimde tek meşgalem kızım başka hiçbişyle ilgilenmiyorum izin günüm pazar günü o günlerdede başka şeylerle meşgul olmuyorum kızıma vakit ayırıyorum oynuyorum sevgi gösteriyorum kızımla ilgilenmekden ev işne bile bakmıyorum eksikliğimi kapatabilmek için ellimden geleni yapıyorum ama kızım bana çok düşkün ben varken kimseye gitmiyor sabahtan akşama kadar bakan babaannesine ,halasıyla akşama kadar oynaşır ona bile zordur gittiği benimle bir araya geldiğinde beni bırakmak istemiyor ben tualet ihtiyaçlarımı bile göremiyorum arkamdan ağlıyor  işe gitmek işkence oluyor ne yaptıysam çözemedim ellimde hergün hediyeyle geldim akşama geri dönücem gibi anlatmaya çalıştım işe gitcem dedim ama;  malesef anlamıyor ya da işine gelmiyor duymuyor bile benim o söylediklerimi  6 ayına girdiğinden beri böyle onu başka şeylerle oyalıyoruz ve malesef ki kaçıyorum ne yaptıysam işe gitmeme izin vermedi ağlar olarak hiç bırakmadım mutlaka gönlünü aldım sonra kendimi unututrup kaçtım

bu ara gün içinde anne anne die sürekli tekrarlıyarak beni çağırıyormuş  akşamalrı geç kalınca evi gezmeye başlıyormuş odalara bakarak beni bulamayınca ağlamaya mızırdanmaya başlıyormuş 

sürekli hasta her ay bir rahatsızlığı oluyor  grip boğaz enfeksiyonu vs gibi çok hasas bir bünyesi var iştahı yok çok minyon tipli bir bebek  tüm bunlar üzüldüğü için olabilir mi artık işi bırakma noktasına geldim  işi bırakırsam zor duruma düşeceğiz ama kızımın üzülmesinden psikolejisinden hiçbişy önemli değil  birde kapı felan çaldımı hemen kucağıma gelmeye çalışıyor en ufak sesden korkuyor oysaki ben kendine güveni tam olsun die onunla hep ilgilendim herşeyi en güzel şekilde anlatmaya çalıştım  aynı şekilde kayınvaldemde öyle biz her işi bırakıp onunla ilgileniyoruz bu kadar çok ilgiden mi kaynaklanıyor tüm bunlar

ne olur yardım edin ne yapmalıyım işi bırakmalımıyım eksiğim hatam ne olabilir

biraz uzun oldu ama ancak anlatabildim hakkınızı helal edin

şimdiden teşekkürler saygılarımla

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2011 Saat 11:46
bunu bir hata gibi görmeyin. ancak siz çalıştığınız için kendinizi onu terk etmiş ve suçlu gibi hissettiğiniz için çocuğunuz da sizin onu terk ettiğinizi düşünerek kaygılanıyor. kısacası, siz onu ırakıyor olmaktan öylesine kaygılı olduğunuz sürece o da sizden ayrılmayı doğal bir durum gibi değil de kaygılanılması, kızılması gereken bir durum gibi algılayacak. çalışmak hem ekonomik bir zorunluluk hemde bir varolma biçimi. bunun için kendinizi suçlu, çocuğuna bakmayan kötü bir anne gibi hissetmeniz gerekmez. eve geldiğinizde ilk işiniz onunla ilgilenmek olsun, bu doğru. ama sonrasında eve, eşinize ve kendinize de vakit ayırın. kızınınz başta çok huysuzluk yapsa da bir süre sonra bu gerçeği kabullenecektir. çalışmak, başka işle ilgilenmek size ne kadar doğal gelmeye başlarsa kızınız da bu duruma o kadar kolay alışır ve terk edildiğini düşünmez
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.