Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yalan:(:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyalan:(:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 430
Mesajın Direkt Linki Konu: yalan:(:(
    Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2011 Saat 23:43
merhaba;oglum 35.5 aylık ve sureklı yalan soyluyor.ornegın;gozumun onunde kendısının yaptıgı seylerı daha ben kım yaptı dıe sormadan ben yapmadım ıpek(kuzenı)yada babam yaptı dıyor aksam babası geldıgındede annem yaptı dıyor.sankı dovuyormusuz gıbı kendısıne zarar verebılecek seyı almak ıcın elımı uzattıgımda kendını sakınıyor korkuyor.onun yalan soylemesını tesvık edecek hıcbırsey yapmadık.sadece guzel hos hareketlerını gordugumuzde odullendırdık yanagından operek aferım oglum dıyerek.sanırım bunu cok abarttıkkı kotu bısı yaptıgında ornegın bardak kırdıgında utandıgı ıcın yalan soyluyor.fakat bu yalan hıkayesı cok tehlıkelı bır hal aldı.oglum kreste kalıyor ben calısıyorum.bıkac kez kresten geldıgınde vucudunda morluk gordum.cekıstırılmıs yada tekmelenmıs gıbı.kreste bır arkadası var kresın sahıbının oglu asırı yaramaz cok kavga edıyorlarmıs ama bı okadarda bırbırlerınden ayrılmıyorlarmıs.ne olursa onun ustune atıyor.bugun kresten aldım gozunun tam kenarında jılet kesıgı gıbı yara vardı.tırnakta olabılır ama cızık degıl kesık.kendısı soyledı sormadım acıyor dedı.ne oldu burana dedım mehmet zaıt yaptı dedı.bırde ogretmenım bana vurdu dedı.nasıl yanı dedım tokat kelımesını bılmedıgı ıcın elını yuzune vurarak anlattı.aksam teyzesı geldı aynı seyı oda sordu bu seferde suya atladımhooop dustum dedı.hangısı dogru.ustelık verdıgı yanıtın sorulan soruyla alakası yok tatıldeyken denıze gıttıgınde olan seyı anlatıyor.yanı oglum genellıkle sorulan sorulara cok anlamsız cvplar verıyor.farklı sekıllerde aynı soruyu soruyorum ama yıne takılmıs gıbı aynı cevabı tekrarlıyor mantıksız manasız seyler abuk subuk.oglum cok gec konusmaya basladı.ama bıcok basıt seyı hala kavrayamıyor.yalan nedır ruya nedır nedemektır korkmakla kızmak bunları ayırt edemıyor.3 yasında degılde 1.5 yasındakı cocuklar gıbı ezbere konusuyor.adını soruyoruz abı sısman dıyor.babası 2 gundur yok sehır dısında kardesımın kocasına anında baba demeye basladı.1 gun anneannesıyle kaldı bana aksam geldıgımde anneanne dıyordu.yanı anne teyze bunları bıle ayırt edemıyor.sızce normalmı?bırde oglumun bademcıklerı var yanı buyuk.bu sebeple konusması gec oldu ve tam telaffuz edemıyor dedık ama anlayamamakla konusamamak farklı seyler dıe bılıyorum.lutfen benı aydınlatın ıyı seyler duymak ıstıyorum endıselıyım yardım edın.
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 430
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2011 Saat 00:02
hocam bırde mesela bu aksam yemegınden once seker ıstedı.yemekten sonra dedım anlamadı tekrar tekrar ıstedı hayır dedım bı sekılde unutturdum yemegını yedı ve sonra cıkolata verdım demekkı neymıs oglum cıkolata seker yemekten sonra yenırmıs dedım ellerını yıkarken ama verdıgı cvp hayır yemek yemıycem oldu.tmm oglum yemegımızı yedık sımdı cıkolata zamanı dedım aglamaya basladı yemek yemıycem dıye.oglum yemekten once aglıyodunya seker dıye bende sana sozvermıstım ya yemegımızı yıyelım sonra bak ben sana hemde ne aldım demıstım ya ıste sozumde durdum sende bundan sonra ben sana bıseye tamam dedıgımde aglama bana guven tamammı yalan soylemem sana dıyorum daha cok sınırlendı yemıyceeeeeeem dıye.benı anlamıyor.mesela kardesımın bebegı var o uyurken benımkı ıllada teyzeme gıtcem dıye tutturuyor bak oglum egemen kardes uyuyormus bırazdan uyanır gıderız dıyorum yok.asagı ıncem dıyor ayakkabılarını gıy cıkalım dıyorum anlamıyor aynı seyı tekrarlayıp duruyor cın ezıyetı gıbı cocuk.ya oglum cıkıyoruzya gıyınıyoruz ya sussana tamam dedıkya falan hıkaye.yanı sankı yalan soylemısler buna hep hıc sozunde durulmamıs.boyle olmaması ıcın kısın ortasında sırf soz verdım dıye dısarda yagmur fırtınayken gezmeye cıkardıgım cocuk bunları nasıl alıskanlık halıne getırdı ınanamıyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.