Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - WBC 19.91 idi..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumWBC 19.91 idi..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: WBC 19.91 idi..
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:22
merhaba hocam dün akşam sizi rahatsız etmiştim. kızıma dün akşam 11 de antibiyotik verdik, (au..400)
mesajda da belirtmiştim baş ağrısı, bacak ve karın ağrısı hala devam ediyo. wbc 19,91 idi. bugun sabah ve az önce de antibiyotiği 3. kez verdik. yarın mı görücez etkisini. ateşi hala kontrol altında tutuyoruz. 39.3 gördük ateş düşürücüyü 38.5 te iken vermemize rağmen.bir de burnu tıkalı, horluyo gibi ses çıkarmaya başladı.. sserum fiz. etki etmiyo..cold mix kısmen daha etkili oluyosağolun şimdiden çok teşekkür ederim size..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120353
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:41
Eger teshis yanlis ise; cocugunuz Grip geciriyor ise, bu saatten sonrada atesi devam eder, antibiyotige bosuna devam etmeyin. Atesiniz dustu ise, ilaci bitirin..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 00:50
ateşi düşmedi. az önce 38.8 ölçtük. halsiz ve baş ağrısı devam ediyo. arada karnı da ağrıyo ve 3 gündür kakasını yapmadı. lavmana ragmen. bende migren old. için baş ağrısı nedir biliyorum hocam.
1.kızımın başım neden ağrıyo sorusuna üzülüyorum. dolven kullanmamaız yeterli mi ağrı için. ayağa kalkamıyo ağrıdan. antibiyotiği sabah son kez mi verelim. yarın sabah 4. kez vermiş olucaz 12 saat aralıkla 5 ml.verdik şimdiye kadar..

2. kızım dün 3 defa, önceki gün 2 defa kustu. bugun şükür hiç kusmadı. 2 dilim tost yedi-reçelle, 1 süt dilimi, biraz makarna. bol su tüketiyo biberondan veriyoruz rahat ve çok içsin diye. buna rağmen kusmadı.
bu durumda ne düşünelim. daha kötüyü mü yoksa boşuna mı stres yaptığımızı:(((

şimdi okudum hocam başka bir hastaya wbc si 16.98 antibiyotiğe devam, ateşle ilgilenmeyin" cevabını vermişsiniz.. yarın yine kan sayımı yaptırmayı düşünüyoruz. Cry

Düzenleyen *canımkızım* - 13 Oca 2013 Saat 01:41
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 03:08
Ates; vucudun savunmasidir. Korkulacak bir sey degildir. Tehlikeli olan, atesi yapan bazi hastaliklardir ( Menenjit gibi). Menenjit'in de asisi oldugundan, korkacak bir durum yoktur.Atesi hala devam ettigine gore, ilk WBC olcumu hatali olabilir. Emin olmak icin bir bakmakta fayda var.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 18:26
merhaba KAdir bey, antibiyotiği 4 defa verip bıraktık ateşi düşmeyince. dün klinikte testi kızım durmadığı için yaptıramadık. bugun sağlık ocağına götürdüm. kan aldılar yarın belli olacakmış. dr. un menenjitten şüphelendiğini söyleyince yine muayene ettiler boyun arkası için. bu arada bugün burun akıntısı başladı. su gibi hiç durmadan akıyo. öksürük de başladı. ama ateşi bi türlü düşmüyo. yani ateş düşürücülerle anca düşürebiliyoruz. bu arada geçen salıdan bu yana kaka yapmadı. cumartesi fitil verdiğimde fındık kadar yaptı. ama ateşi düştüğünde yemek yiyebiliyo az da olsa ve bolca sıvı tüketiyo. kaka için fitil kullanalım mı?

acaba hem wbc si yüksek çıkıp hem de viral enf. olan var mıdır? bunun ağır bir grip olduğunu söyleyebilirmiyiz? hocam kafam öyle karışık ki umarım doğru aktarabilmişimdir...

bir de mesela yarın wbc değeri yine yüksek çıktı ne yapalım? öngördüğünüz yapılacak testler var mı acaba? hastaneye yatıralım mı?yarın buraya yazma fırsatı bulamazsam diye peşinen sormak istedim size..

Düzenleyen *canımkızım* - 14 Oca 2013 Saat 19:54
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2013 Saat 15:17
merhaba Kadir bey,kızımı bırakıp gidemedim fakat en azından telefonda lökosit değerinin 8.9 olduğunu öğrendim sağlık ocağındaki hemşireden.(önceki sonuç 19.91 idi)
hocam,
2 günlük antibiyotik kullanımı(cuma gecesi başlayıp pazar sabahı bıraktık) bu düşüşü sağlamış olabilir mi? devam etmemizi önerirmisiniz?çünkü ateşinde değişiklik olmazsa  1 gün sonra bırakmamızı söylemiştiniz. yoksa ilk sonuc(19,91) gerçeği yansıtmıyo olabilir mi? dün sabahtan beri burun ve gözü de akıyo. ateşi 8-9 saatte bir yükseliyo ama 40 lara varıyo. 3. teste gerek var mı?teşekkürler şimdidenStar

Düzenleyen *canımkızım* - 15 Oca 2013 Saat 17:18
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2013 Saat 06:33
Kesin; WBC; 19.91 degeri yanlis veya bir -uckagit- dondu... Menenjit ne alaka??? Simdi her sey  bitti de, is Menenjit ile mi hastalari korkutmaya geldi?? ActHIB asisi yapilmis bir cocukta (Besli karmanin icinde var) nasil menejit olacak???
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.