Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
erenimo
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
|
Konu: Vücutta kızarıklık Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 19:36 |
Hocam merhaba..3 aylık erkek bebeğimin (7 kg-63 cm anne sütü ile besleniyor) önce göbek deliğinin civarında daha sonra da sağ bacağında ve sağ kolunda olmak kaydıyda kızarıklık gibi kuru kabuk bağlamış gibi bişeyler çıktı. Ben önce sıcak tuttuğumu düşünerek her gün banyo yaptırmaya ve üzerini sadece tek kat giydirmeye (malum urfadayım) başladım. Ancak hiç bir faydası olmadı. Resme göre değerlendirirseniz sevinirim hocam.Henüz doktora götürmedim önce size danışmak istedim. Çok teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118384
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 22:28 |
Isilik olmus.. Her gun yikayin, terletmeyin, o olu deriler dokulene kadar devam edecek. Tulbent veya sungerle, hafif kese yapmanizin da faydasi olur.
|
 |
erenimo
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2012 Saat 00:21 |
hocam tekrar merhaba söylediğiniz gibi miniğimi her gün yıkıyor süngerle ovuyorum hafiflediler.ancak benim bir sorum daha var.oğlum son 2-3 gündür idrar sayısında düşme var genel durumu çok iyi sıkıntılı bir bebek değil günde 1-2 defa sarı kaka yapar 2 saatte bir emer uykusu iyi ancak beze hiç çiş yapmıyor sanki örneğin bugün akşam 8 de uyumadan önce bağladığım beze 3-4 saat sonra emmek için uyandığında baktım hiç çiş yapmamıştı dediğim gibi son zamanlar çiş sayısı çok azaldı sıcak memlekette yaşıyorum su vermeme gerek yoktur değil mi? sadece emiyor çünkü ...çok teşekkür ederim hocam
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2012 Saat 00:33 |
Gene sicak tutmaya bagli olarak cocuk, asiri ter ile vucut sivisini attigindan, idrar yapimina az sivi kaliyor. terlemesini durdugunuzda, idrar gene artar. Arada bir su teklif etmeyi unutmayin.
|
 |
erenimo
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 21:07 |
hocam merhabalar..
sizi aynı konuyla ilgili olarak yeniden rahatsız ediyorum.
oğlumu bugün cildiye doktoruna götürmek zorunda kaldık. Çünkü hala bacağındaki ve kolundaki kırmızılık-kabartılar geçmedi.Cildiye dr.si atopik dermatit teşhisi koydu.Atopik dermatitle ilgili geçmişte cevapladığınız bütün sayfaları okudum..cildiye dr.miz Locoid 30 gr krem verdi 5 gün boyunca günde 2 kere sürmemizi söyledi. Genel olarak da cildine sürmemiz için "pahalı" bir Emolium krem verdi yeni çıktığını söyledi. Biz ikisini de aldık çünkü bebeğim kaç haftadır bu şekilde kızarık bir şekilde duruyor.Üstelik kafasını, kaşını, gözünü yırtacak gibi kaşıyor. Vücudunun kaşındığını pek hissetmedim ama kafa, göz, alınını bariz kaşıyor. Gerçekten atopik dermatit mi bu şimdi? Eğer yeni resimler isterseniz tekrar yüklerim hocam bir daha değerlendirirseniz çok sevinirim. Özür dilerim çok uzun oldu..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 23:47 |
Her gun yikadinizmi? Yeni resim gonderebilirseniz, faydali olur.
|
 |
erenimo
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2012 Saat 11:20 |
her gün yıkadım hocam dediklerinizi harfiyen yapmıştım 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2012 Saat 18:29 |
Sicaktan oluyor. Aldiginiz tedbirler yeterli olmayabilir, Klima veya Vantilator kullanin.
|
 |