| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
|
Konu: Vücutta bir virüs varken?? Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 23:27 |
Merhaba Hocam,
1- Oğlum 1 yaşında ve bu süreçte 7.ateşli hastalığı ve hepsini ilaç ve antibiyotiksiz atlattık çok şükür;
bu kadar sık ateşli enfeksiyon geçirmesi normal mi??
2- Su anda da 24 saatlik sürecte 38-39 ateş ve kusması mevcut ağızda koku yok anne sütü alıyor fakat onu bile kusuyor, ilaç vermiyorum, burun akıntısı mevcut serrum fizyoljik uyguluyorum...arada azda olsa vişne soda içirmeye çalışıyorum...doğru yoldamıyım??
3- benim merak ettiğim asıl konu şu; zaten ateşsiz başlayan 1 haftadır süre gelen bir burun akıntsı mevcut idi yani gripti. Sizin yazılarınızda vücutta bir virüs mevcutken diğer bir virüs giremez demiştiniz, bende buna mukabil gripken hasta cocuklara temas olaylarına dikkat etmiyordum hata mı ediyorum?? çünkü dün gece ateşi cıktı ve hala sürüyor bu benim ilk rastladığım durum da değil?? mesela 4 hafta önce 1 yaşındaki oğlumla 4 yaşındaki oğlum aynı anda ateşlendiler, 4 yaşındakinin 2 gunu aşkın; 1 yaşındakinin ise 1 gün süren ateşi olduki burun akıntısı hasebiyle griptiler, 5 gün sonra tam burunları kurudu derken tekrar ikisinin de ateşi aynı anda çıktı ve yine ilaçsız sona ermişti, buna da hala anlam verebilmiş değilim anlayacağınz kafam karıstı  beni aydınlatırsanız sevinirim hocam 
Teşekkürler...
Düzenleyen fatmabek - 11 Tem 2010 Saat 23:30
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119489
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2010 Saat 09:32 |
1- Bu kadar sık hastalanması, diğer insanlarla çok yakın temasının olması ve onlardan mikrop kapması ile ilgili. Abisindende bulaşıyor olabilir.
2- Anlattıklarınız nezleye benziyor... Vişne-soda İSHAL olduğunda ...
3- Doğru, bu sebeple, Kızamık ve Suçiçeği aynı şahıta görülmez.. Lenfositlerin salgıladıkları "INTERFERON" maddesi, ikinci virüsün hücre içine girmesini önler.
4- Her bakteriel hastalık illa antibiyotikle iyileşecek diye bir kaide yok, görmeden kesin bir şey söylenemez ama, arada birde bakteri almış olabilirler... Birde yaz mevsiminde hastalıklar kısa ve hafif sürer..
Merak etmeyin, ateşin arkasından burunda akıntı, hapşırma, öksürme gelirse antibiyotik kullanmayın...
|
 |
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Puanlar: 2790
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2010 Saat 12:42 |
Hocam, "arada birde bakteri almış olabilirler" derken viral enfeksiyon mevcutken bakteriyel enfeksiyon da geçirebilir mi demek oluyor??
bakteriyel enfeksiyon sadece insan yoluyla mı bulaşır?? dışarda yemek de yedirmiyorum?? ama oral dönemden cıkamadı hala herseyi ağzına alıyor terlik altları dahil 
bu arada ateşte 2.gun 38 den aşağı düşmüyor kusma devam ediyor burunu yoğun kulağına vurmasın diye iliadin ped uyguluyorum, kakası herzamankinden cıvık ama ishal değil, su içmiyor sadece anne sütü alıyor yemek konusunda da iştahsız değil fakat yese de kusuyor dediğiniz gibi bakteriyel enfeksiyon da ilaçsız atlatılabilir, 3.gunun sonunda da ateş devam ederse dr.a gitmeyi düşünüyorum şimdilik beklemedeyim, ateşi düşürmek için değil de cok rahatsız olursa uyku uyuyamadığı için ibufen vermeyi düşünüyorum...
Teşekkürler
Düzenleyen fatmabek - 12 Tem 2010 Saat 16:09
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 10:38 |
|
Evet, İnterferon, bakteriler üzerine etki değildir. Bu sebeple, bazı çocuklar, Kızamık geçirirken Zatürre olabiliyorlar... Sularla, yemeklerle alınan mikroplar, ishal yapar.. Mesela, dondurma ile boğaz enfeksiyonu yapan ( Gram +) bakterileri alamazsınız zira bunlar soğuğa karşı son derecede hassastırlar ve hemen ölürler. Buna mukabil, ishal yapan ( Gram-) bakteriler soğuğa karşı dirençlilerdir ...Mikroplar en fazla yemeklerin uygunsuz şartlarda bekletilmeleri ile olur... ( Eskiden, bu tip zehirlenmelere, kalaysız bakır ın sebep olduğu iddia edilirdi... Halbuki hiçbir tıp kitabında "BAKIR ZEHİRLENMESİ" DİYE BİR ZEHİRLENME YOKTUR...
|
 |
omerim
Üye
Puanlar: 96
|
Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 12:22 |
|
aaa hocam bakiri guvenle kullanabilir miyiz? bakir caydanlik almak isteyip alamiyordum.
|
 |
zeynebin annesi
Katılımcı Üye
Puanlar: 182
|
Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 15:35 |
hocam bir yerde kalaysız bakır için oksitlenme yapabilir o zaman kullanılmamalı diyordu..yeni bakır tencere filan aldım.kalayı çıktı,tamam zehirlenme yapmayacak,anlaşıldı.peki kalayı çıktığında temizliğine daha fazla mı dikkat etmek gerekiyor..eskiler neden kalaysız kaptan çok korkmuş acaba? bir anlatsanız çok sevineceğim:)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2010 Saat 10:04 |
|
Bilmiyorlardıki... Mikropları bilmediklerinden, bunların yaptığı hastalıkları ; bakır zehirlenmesi, üşütme, nazar, ceryanda kalma, kuşun kanadından yel kapmakla, terinin üstünde soğuması ile izah ediyorlardı.. Hatta Raşitizm hastalığını bile bilmiyorlardı, Raşitik çocuklara "- bunu amcası, teyzesi erken oturttu, bastırdı, geğreri battı-" diye değerlendiriyorlardı... Doktorların çoğu bile hala bunları doğru dürüst bilmez... İlk 6 ay bebeği oturtmayın diyen bir sürü doktor var.. Bakır kap içinde gıda parçacıkları karırda, bunlarda mikrop ürerse, bir zehirlenme olur ama bu "Kimyasal" bir zehirlenme değil, mikrobiktir..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2010 Saat 10:05
|
 |