|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurogretmen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2014 Saat 12:32 |
(umarım fotoğrafı doğru şekilde ekleyebilmişimdir)
kızım 15 aylık, çok terleyen bir yapısı var. sık sık da ter bezi değiştiriyoruz malum.... 4-5 aydır vücudunda (sadece belden yukarısında) bu şekilde parça parça kızarıklıklar oluyor. bepanten sürüp iyileştirmeye ve nemli tutmaya çalışıyorum.... yaraların rengi zamanla soluyor, ama bazen aynı yer tekrar nüksediyor, ya da gövdenin başka bir yerinde oluşuyor. (kısaca bitiremiyorum yaralarını)
egzamaya benzer bir yapısı var.
hocam bu sizce nedir? alerjik bir şey mi, terden mi pişiyor çocuğun vücudu?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ekleyebilmissiniz.
Terden ziyade, sanki temas sonrasi tahris olmus gibi Denemek icin, 3 gun, gunde:2x1 "Ultralan pomat" surun ve sonucu yazin. |
|
![]() |
|
nurogretmen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
![]() 3 günün ardından merhaba hocam. ultralan pomadı günde 2 kez kullandık. kızarıklıkları oldukça soldu, hafif bir iz ve kuruluk kaldı, fotoğraftaki gibi. fiziksel sürtünme ve tahrişe bağlı bir egzama olarak mı kabul ediyoruz bunu hocam? şu aşamada kullanmaya devam etmeme gerek var mı? eğer tekrarlayacak olursa yine aynı şekilde (3 gün) kullanmayı tavsiye ediyorsunuz, değil mi? (yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, tahris olmus. Devam etmeyin, olursa, gene deneyin.
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,ayni görüntü benim oglumda da mevcut yalniz onun sadece yüzünde ve ensesinde.gece ensesi inanılmaz terliyor,uykuya daldigi anda resmen su dökmüş gibi oluyor.daha önce size danistim ultralan onerdiniz hemen geçti fakat tekrarladı.cildiyeye gittik Nerisona-c adında antibakteriyel antifungal topikal kortikosteroid yazan bir krem yazdi uç günden fazla kullanmayan,önemli olan geçirmek değil tekrarlama sini önlemek dedi.neyin yaptigini bir turlu saptayamadim hocam.deterjan dan desem kıyafetlerinin değdiği yerde yok,şampuan sabun desem yine öyle vücudunda başka bir yerde de olur.sadece yastikla temas eden yerler olması sebebiyle yastigini nevresiminideğiştirdim naylon sentetik olmamasına özen gösterdim ama nafile.doktorun verdiği kremde ikinci gün geçirdi fakat yine cikti.yediği içtiği birşeyler alakali olabilir mi acaba hocam?alerji testi kanda bu yasta doğru sonuç vermez cilt testide alti yasindan önce yapılmaz dedi doktor hanim.(bu arada 3.5 yasinda ikiz esi erkek) Çocuğumun yüzü omur boyu yarali mi kalacak kahroldum resmen hocam..
Düzenleyen spancm - 14 Haz 2014 Saat 01:11 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayret, en sonunda, Allerji testlerini ogrenebilmisler...
Ultralan daha emniyetli bir kremdir. |
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ultralan da kulladik iyilesmeme sorunu yok tekrarlama sorunu var bizde..etkeni bulmama yardimci olabilir misiniz acaba..test yapilamayacaksa isim çok zor gibi görünüyor..temasa bagli ya da yedigi ictigi bir şeydense en büyük olasiliklar nedir mesela ? Bir de bu durum belli bir yasta düzelir mi omur boyu çekecek miyiz merak ediyorum.
Düzenleyen spancm - 14 Haz 2014 Saat 23:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu; sebebi tam olarak belli olmayan, ama belli bir yasta tamamen kaybolan bir durumdur. Merak etmeyin, bir zaman sonra kaybolacak.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|