| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
b.ege
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 333
|
Konu: vucudundaki kırmızı döküntü Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 00:13 |
|
hocam oğlum 5 yaşında. 2 gündür boğazım ağrıo diyodu hafif bi soğuk algınlığı geçirıo.dünden beri vucudunda kaşıntılar oluştu.sabahta baktğımda yüzünde vucudunun heryerinde kırmızı döküntüler vardı(6.hastalık gibi).acıle götürdüm hemen.boğaz enfeksiyonundan dolayı olunsan döküntülermiş 4 tane ilaç verdi.alerji için surup verdi.ne olduğunu bile bilmiorum almadım çünkü.ama boğaz ağrısıyla beraber birde kusması var.balgam kusuo yemek yedikçe.bu vucudunda oluşan kırmızılıklar nedir acaba dr a götürüp kan tahlili yaptırmalımıyım sizin cvbınıza göre hareket edicem.çünkü 5 senedir sizin sayenizde oğlum ilaçsız ve sağlıklı büyüyor çok teşekkür ederim
|
|
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119805
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 03:50 |
|
6. Hastalik; 2 yasindan sonra OLMAZ....
Tarifiniz; KIZIL hastaligina benziyor, bir "Strep-A Testi" yaptirin, (+) gelise, tek bir defa; Deposilin6-3-3 ignesinden vurdurun, 12 saatte her seyi iyilesir. Verilen hicbir ilaci kullanmayin.
StrepA tesi (-) gelirse, onemli bir sey degil demektir, hicbir ilac vermeyin, kendiliginden duzelir..
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 18:23 |
|
hocam çok teşekkür ederim yanlız ben dr a bu testi istiyorum dediğimde neye dayanarak bu testi istiyosun dicek.kızık hastalığ olabilirmi acaba diyip bu testimi istesem burdaki dr lar gerçekten çok cahil.kendilerinden daha çok bilen olunca bunları kaldıramıorlar :(
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 20:09 |
|
Deyin, utanmasi varsa, utanir. AMA MUTLAKA TESTI YAPTIRIN.. Gerekirse, parasini siz verin, is CIDDIDIR...
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 09:45 |
|
hocam sabahtan dra gittik ssk olduğu için strep a testi yokmuş boğaz kültürü yaptı.strep a dan daha güvenilir olduğunu söledi.sonuçlar 2 güne çıkcakmış.sonuç olumsuz olursa antibiyotik kullan yoksa kullanmana gerek yok dedi.vucudundaki kırmızılıklar geçmek üzere.öksürükten dolayı balgam kusması gece oluo.sonuçlar çıkıncaya kadar bana derseniz sterp a yı mutlaka yaptırın nerde yapılıosa gidip yaptırcam heryerde olmuomuş öle dedi dr.sonsuz teşekkürler
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 18:40 |
|
O bogaz kulturunun, sonucunu bile beklemeyin, siz kendiniz StrepA testini yaptirin, gec kalacaksiniz... Niye dedigimi yapmazsinizki... SSK, basiniza daha masrafli isler acacak...
Bununla ilgili makale ve soru-cevaplari MUTLAKA okuyun.
|
 |
b.ege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 19:52 |
|
tamam hocam araştırıyorum.3 hastane aradm yok diyorlar test için.şimdi oğlumun vucudundaki kırmızlıklar geçti.boğaz ağrısıda pek yok yemek yemeye başladı.sadece yüzünde birazcık kırmızılıklar var.öksürükte gece boğazı kuruyunca oluo devamında balgam kusuyo
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 20:58 |
|
Gecirdigi hastalik eger; KIZIL ise, el ve ayak tabanlarinda, deri soyulmalari olacak..
Artik, bu saatten sonra,Strep A Testi yaptirmaniza gerek yok.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2014 Saat 21:00
|
 |