| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
berkeay
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
|
Konu: vita glukan Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 14:53 |
Hocam Merhabalar,
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için bir kaç kişiden dr ları tarafından vitaglukan şurup tavsiye edilmiş.Sizce bu şurubun yarar veya zararı varmıdır.(Her nekadar forumda takip ediyorum bağışıklık sistemi için vitamini falan önermiyorsunuz ama genede sormak istedim.)
Teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119646
|
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 19:51 |
|
Ilacin ustunu okuyun bir bakayim. Saglik Bakanligindan mi onayli, Tarim bakanligindan mi? Ilaclarla bagisiklik sitemi kuvvetlenmez. Ilacin ustunu (bilhassa ufak yazilari) iyi okuyun.
|
 |
berkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 21:30 |
|
Hocam yanıtınız için çok teşekkürler.Ben bizlere tavsiye edilen şeylerin yararı oldugu kadar zararı olabileceğinide düşünüyorum.Bu yüzden size danışmak istedim.Saygılarımı sunarım.
|
 |
faize
Üye
Puanlar: 35
|
Gönderim Zamanı: 09 Tem 2012 Saat 14:49 |
bir çocuğun bağışıklık sistemi nasıl güçlenir bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkürederim.
|
|
faizepehlivan
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2012 Saat 00:24 |
VÜCUDUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ, DIŞARDAN GELEN MİKROPLARA KARŞI VÜCUDUN TEPKİ GÖSTEREREK BU AJANLARI YOK ETMESİNİ SAGLAR. Bunun içinde, vücudun bunu yapabilmesi için çocuk; ya hastalık geçirecek, yada aşı olacak.
Hiçbir "ot" veya saçmasapan ve çoğunun "Etanol" yani Alkol ihtiva ettiği ilaçlarla bu savunmayı kuramazsınız. Verin bu ilaçlardan birinide, çocuk "Suçiçegi" olmasın da görelim. Lütfen bu saçmasapan ilaçlarla burayı meşgul etmeyin. Hele hele eğer niyetiniz bu ilaçların reklamını yapmaksa, bizim meşhur "Aslan Tabak" gibi foyanız hemen ortaya çıkar.
|
 |
berkeay
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2012 Saat 11:55 |
Hocam öncelikle merhabalar, ben kendi adıma yazmak istedim.Hiç bir ilaç vitamin vs gibi birşeyin reklamını yapmak gibi bir niyetim yok.Saglıklı ve doğal bir ortamda çocugumuzu büyütmeye çalışıyoruz.Benim çocugum 4,5 yaşında şuan 15500 ve boyuda 103 cm.Kreşe başladık eylül hazıran dönemi içersinde 7 normal antibiyotık 1 kezde koruyucu amaçlı antiniyotık aldık.Bu sene benim hastalık konusunda dağıldıgım bir sene oldu.Drlara götürdükmü antibiyotık ve hep vitamin verdiler.Bense bağışıklıgını nasıl güçlendirebilirm diye düşündüm.Netice antibiyotık kullandıkmı bağışıklık güçlenmiyor.Bizlerde sagdan soldan dr lardan duydugumuz seyleri size danışma gereği duyuyoruz çünkü artık kıme güvenecegımızı bilemiyoruz.Bizlere bunları önerenler drlar olmasaydı bu soruları sormazdık bız.Aynı zamanda ne paramızı çöpe atma derdindeyiz nede çocuklarımızın sağlıgıyla oynama.Tabii reklam yapma düşüncemiz ise hiç olamaz.(Örneğin ben önümüzdeki sene ne yapıcam diye şimdiden düşünüyorum, şimdiden meyve suları sıkmaya başladım anaokuluna yazdırcam az ögrenciliyimi secsem diyorum, defalarca dr gitmeler 40 dereceyi bulan ateşler aciller antibiyotıkler çocuumun zaten az olan kılosunun azalması bunlara dayanmak bir anne için çok zor.Burdaki diğer annelerinde bu tarz soruları sorarken amaçlarını reklam yapmak olamdığını düşünüyorum.Neticede en azından ben kendi durumumu net olarak yazdım, neden bu soruları sormuş oldugumuda açıkladığımı düşünüyorum.Saygılarımı sunarım.
|
 |
faize
Üye
Puanlar: 35
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2012 Saat 12:35 |
|
Hocam bizi yanlış anladınız sanırım. Ben de ilaç kullanmaya karşıydım. Sizin yazılarınızı okumaya başladıktan sonra bunu daha iyi anladım. Benim oğlum 4 yaşında çok sık hasta oluyor. Bunun üstesinden nasıl geliriz bünyesi nasıl güçlenir ne yapmalıyım bilmiyorum bu nedenle size o soruyu sordum yanlış anlamanıza üzüldüm.
|
|
faizepehlivan
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Tem 2012 Saat 13:42 |
|
Senelerdir aynı konuları dönüp dolaşıp, tekrar tekrar konuşmak artık çok sıkıcı olmaya başladı. Bir ara "Bitkisel ilac" furyası vardı, gördünüz en sonunda iş nerelere vardı ve kimlere vardı. Bu işlerde en ufak bir müsamaa, en ufak bir hoşgörüyü kimlerin ve nasıl suistimal ettiklerini gördünüz. Gerek bu "ot tacirlerinin" sattığı, gerek "tamamlayıcı tedavı" diye sokuşturduklerı bu tip ilaçların hiçbiri ilmi deneylerden geçmemiş, Ekinezya, St. John's Wort, Laetril gibi üzerinde araştırma yapılıp hicbir etkisinin olmadığı tıbben ispatlanmış ılaçları bile hala sanki bu çalışmalar hiç olmamış gibi pazarlamaya utanmıyorlar. Nerede ise 20 yıl önce Laetril'in etkisinin olmadığı ispatlanmış ve İngilizce Tıp Literatüründe o zamandan beri adı geçmeyen bu ilacın bir tek bizde bahsedilmesi, bizdeki kafa yapısının çok güzel bir örneğidir. Sağlık Bakanlığından onaylı olmayan hiçbir ıiacı kullanmayın, bana da sormayın. Cevabım her zaman HAYIR olacaktır.
|
 |