|
Virus uzerine virus |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Edzog ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şub 2020 Saat 00:18 |
Hocam selamlar,
Yillar onceki ziyaretimizden soylediginiz bir sozu hatirliyorum ama yanlis mi dogru mu hatirliyorum bir teyit etmek ve daha fazla bilgilenmek istedim. Soyle, dediginizi hatirliyorum; “virus kapan bir vucuda ikinci bir virus giremez. “ Bu bilgi dogru mudur? Cevap verirseniz memnum olurum. |
|
Edzog
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119718 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogrudur.. Vucutta bir virus, hucre icinde, "Replikasyon" bolunmasine basladiginda, Ikinci bir virus giremez.
Viruslarla ilgili makalelerimi, "Yazarlar" kismindan okuyun. Sadece; vucuda girdiginde, ayni zamanda Ikinci bir virus girerse, KKK asilarinda oldugu gibi, o zaman, iki viruse karsi farkli bagisikliklar gelisir. |
|
![]() |
|
Edzog ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cok tesekkur ederim cevap icin.
Yazarlar kismindaki virus ve bakteri ile ilgili makalelerinizi okudum. Sunu aslinda merak ediyorum, Diyelim ki oksuruk basladi ve anladik ki virutik bir hastalik var. oksuruk 2-3 hafta devam ediyor (azalarak olabilir)... oksuruk devam ettigi surece bu virusun hala replikasyon halinde oldugunu mu gosterir? Bu oksuruk uzerine baska bir virus kapma olasiligi hala var midir? |
|
Edzog
|
|
![]() |
|
çizopten ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
Hocam kzim 28 aylik yil basinda agir bir grip gecirdik sanirim o gunden bu yana 3.kezdir yeniden yeniden hastalaniyor.ilki 1 ocak gecesi kesintisiz araliksiz abartisiz diyorum sabah kada esuren oksuruk ve hafif atesle sonrasindaki 2 gun surekli uyumaya calisarak sadece su icerek kucagimda gecirip bikac gun sonrqsinda atesin ve halsizligin azaldigi ancak oskurugun sikligi azlamis olarak ocak ayinin sonuna kadar surdu.tam toparlaniyor derken 2.kez ayni tablo olustu oksuruk kesintisiiz ates ve burun akintisi oksuruk cok inatci ve artik 5 dakikada bir kesinztisiz yine olunca halsizligi de belorgin olunca ayni gun 2 kez acile goturdugumde 2 ayri doktor da gogsu kulagi ve bogazi temiz ates dusurucu ve bol sivi onerdi.hastaliginin 3.gunu her iki gozu acilmayacak kadar yogun capak olmistu.tobrased kullanmama gerek olmadan diger onerilerinze bir gun sonra hafifleyip gecmisti gozundeki.ancak gzounde bisey kalmamis olmasina ragmen kzim gun icinde sanki aniden gelen bi agri gb aaay diyip sol gozunun yan tarafini isaret edio agiriyor dedi.daha dun yeni yeni duzeliyor brun akintisi azaldi oksuruk azaldi derken bu gece atesi yine cikti bruun su gibi akiyor bi iki kez de aksirdi.
|
|
![]() |
|
çizopten ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
Kafam cok karisti bu kadar sik viral enfeksiyon kapmasi normal mi ya da viral mi bu sefer ki de? Gecenlerde genel dyrumu iyiyken bogazina baktigimda sanki sagda bademciginde kucuk bir beyaz nokta vardi ama atesi dili tamamen kaplayan bi beyazligi yoktu onemsemedim.hafif sismis gibiydi oksuruk uzerinde de oyulmis gibi bikac cukurcuk vardi.keyfi yerindeydi sadce oksuruk ve brun akintisi vardi. Bir hafta once arka ust dislerini iki tarafli cikartmaya baslamisti bunlarinin onunla ilgisi var mi?ya da bu kdar uzun suren okusrik ve yine yeniden hastalik ates hali sinuzit ,zaturee olmus olabilri mi?hirilti yok .(1 yildan fazladi hipotiroid nedeniyle tiroid ilaci 25 mg kullaniyoruz.)(kizim okula gitmio ama esim ogretmen ben de saglik ocaginda calisiyroum sirekli biz mi tasiyrouz ona acaba.kalabalik bi ailem var sik sik anneanneye de gidyor.)son durumuyla ilgili ne onerirsiniz.soyleyeceginiz hersey benim icin cok degerli.cok.uzattim.kusura bakmayin.hersey icin tesekkurler.
|
|
![]() |
|
fatma8266 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 463 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatma8266
Benim kizimda da emv ve cmv ayni anda pozitif cikti
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119718 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Edzog: Viruslar yokolduktan sonra da; yaptiklari "Doku harabiyeti" tamir olana kadar, oksuruk devam eder.
O yuzden, SAKIN Griplerde, Astim ilaclari, Oksuruk suruplari ve Grip ilaclari gibi ilaclari kullanmayin. 2- cizopten: Grip geciriyor, sadece anlattiklarimi uygulayin. Ates olmadigi surece, cocugun "Orasina-burasina" BAKMAYIN!! 3- EBV ve CMV, Antijenine mi bakildi, yoksa Antikorlarina mi?? Hastalik gecirilerek, olusan "Antikorlar" (bagisiklik maddeleri) hayat boyu:(+) olurlar. .. LUTFEN: Baskalarinin sorularina, ek sual sormayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Şub 2020 Saat 19:03 |
|
![]() |
|
Cok.cok sagolun hocam yanitiniz icin.simdiye kadar hep sizin onerileriniz dogrultusunda hareket ettim.iyi aksamlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|