|
Viral mi bakteriyel mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
F.Demir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: Dün Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:08 |
Merhaba Kadir Hocam. 8 buçuk yaşındaki oğlumda 5 gün önce kasık ağrısı basladi, ikinci günü 37 buçuk civarı ateş ile baş ağrısı ve baş dönmesi eklendi, kasık ağrısı nedeniyle hastaneye götürdük kan ve idrar tahlili yapıldı muayene edildi görünürde sıkıntı yok gibi ama ultrason olan hastaneye götürüp baktırın denildi. Ertesi günü ateş 39 bucuklarda devam etti bulantı kusma karın ağrısı eklendi. Bu tarz hastalık çok geçirdik ancak kasık ağrısından dolayı tekrar götürdük tekrar tahlil yapıldı ultrasonda önemli birşey çıkmadı. Bakteriyel bağırsak enfeksiyonu teşhisi ile flagyl isimli antibiyotik verildi. Çocuğumu bu yaşına kadar sizin önerileriniz ile büyüttüm 8 yılda sadece bir kez antibiyotik kullandık. Fakat Dr bakteriyel dedi kan tahlilinde Wbc değeri biraz yüksek çıktı. Boğaz ağrısı YOK dilinde pas koku YOK. Ateş bulantı ağrı devam ediyor. Wbc değerinden dolayı bakteriyel mi virali karar veremedim. Antibiyotik i kullanmalı mıyım?
Wbc 13.02. Referans 4.27-11.4 Normalde bu tarz hastalıklarda hep alt sınırın altında çıkardı.
|
|
Ömerin annesi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117431 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC:11 üstüne "yüksek" diyebilmek, erişkinler için geçerlidir.
Türk Tıp Fakülteleri'nde her yaşa göre farklı WBC değerleri olduğu öğretilmez. 8 yaş için WBC üst sınırıı; 15'dir. Yani çocuğunuzda WBC düşüktür. Türk çocuk doktorlarına çok da itimad etmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|