|
Uzun süren dirençli ates |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zehram ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağu 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 20:14 |
Merhabalar hocam, pazartesi akşamdan beri kızımda dirençli bir ateş var. Oldukça yüksek seyrediyor. Bunun yanı sıra üşüme, titreme ve kas, eklem ağrısı da var. Bademcikleri çok şişmiş ve burun tikanikligi , oksuruk var. Eski yazı ve yorumlara bakınca grip olduğunu düşünüyorum. Ne yapmalıyım oldukça evhamlı ve panik birisiyim. Acaba influenza mi enfluvir mi kullanmak gerekiyor. Ama çok halsiz ve aşırı iştahsız. Hicbirsey yemiyor, yemek istemiyor. 5 yaş 17 kilo ve 117 cm boyunda.
Hocam bir de burnundaki et çok büyük yani geniz eti değil böyle kafasını kaldırıp bakınca bile gorunuyo kocaman. Hasta olsun olmasın hep horluyor ve ağzı açık uyuyor. Hasta olunca hele hiç burundan nefes alamıyor. Zaman zaman nefesini tutuyo böyle 1/2 saniyelik. Sizce ameliyat gerekir mi. Dr mutlaka KBB görsün ameliyat gerekebilir demişti. Levmont çiğneme tablet yazmisti burun için ama almadım. Sizce almalı mıyım ya da ameliyat gerekli midir çok teşekkür ederim🙏🙏🙏
Düzenleyen Zehram - 18 Nis 2025 Saat 22:21 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Grip, muhtmelen; "Enfeksiyöz Mononükleoz" cinsi viral hastalık. Bu hastalıkta ateş; 5-7 gün sürer.
Tedavisi yoktur, zararsızdır. Nadiren hayal görmeler olur. 2- Enfluvir; hastalığın ilk 3 günü içinde başlanırsa etkili olur. 3- Bu tip şikayetlerle hiçbir hastam ameliyata gitmedi. 4- Levmont gibi Astım ilacları NİYE veriliyor ki??? Tipik Türk doktor illeti!
|
|
![]() |
|
Zehram ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağu 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, dün akşamdan beri ateşi yok çok şükür, halsizligi var istahsizligi var, Dr antibiyotik vermişti boğazı için kullanıyoruz vücudunda döküntü yok, ishali az da olsa var ve öksürük var ama bu hastalık nedir, çok korktum internette okuyunca kalbim yerinden çıkacak gibi. Zararlı mı ya da Allah korusun hasar bırakır mı ne yapmaliyiz
Düzenleyen Zehram - Dün Saat 10:09 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam birde kızımda ateş başlamadan önce yaklaşık 1 hafta kadar önce balgamlı öksürüğü vardı günde birkaç kez, sonrasında abisi hasta oldu dirençli 2 gün ateş vardı sonrasjnda düştü ateşi oglum toparladı. Pazartesi akşam kızımda başladı ateş ve perşembe günü hafiflemisti toplam 3 gün dirençli ateşi vardı. Sonrasında ateş düştü halsizligi ve istahsizligi devam ediyor. Dr antibiyotik başlamıştı devam ediyoruz. Ciğerlerine inmiş biraz diye.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
BEN NE DİYORUM!!!
1- Grip, muhtmelen; "Enfeksiyöz Mononükleoz" cinsi viral hastalık. Bu hastalıkta ateş; 5-7 gün sürer. Tedavisi yoktur, zararsızdır. Nadiren hayal görmeler olur. Siz hala Türk doktorlarına mı inanıyorsunuz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|