Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > Çalışan anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - üzgünüm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuüzgünüm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 17:52
Bende oğlumun koltuğa tutunarak birkaç adım gittiğini annemden öğrendim...Evet bende üzgünüm...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
haticeirmak Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 512
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2008 Saat 14:57

arkadaşlar merhaba,

çok sık mesaj yazamasam da tüm konuları elimden geldiğince okuyup sizlerin tecrübelerinde faydalanmaya çalışıyorum.

Pollyannacılık gibi gelebilir belki size ama “ilk”lerini göremesek bile o ilkleri yaşadığımıza sevinmeliyiz bence.

Ben de çok duygusal bir anneyim ama yaklaşık 1  ay evvel yaşadığım bir olay ders oldu bana:

Bebeğim Arda iştahsız bir çocuk ve büyüme eğrisi de biraz geriden seyrediyor( ben de öyleymişim küçükken ama sonradan semirmişim hem de fazlasıylaJ)

Benal hocaya götürdük geçen ay ve Benal Hanım çocuğun iştahsızlığının yanında bizim anlattığımız hasta hikayemizden sonra bir hastalıktan şüphelendi Arda da olabilecek. MPS diye adını ilk kez duyduğum genetik bir hastalıktan söz etti, tahlil istedi. Ay hastalığı internetten bir araştırdım ki kahroldum resmen idrar tahlili yaptırdık 1 ayda çıkıyo sonucu dediler. 7 derecesi varmış hafif atlatırlırsa çok sıkıntı olmuyomuş ama geç teşhiş ve ağır derece olursa öğrendiklerini falan unutmaya başlıyolarmış, ayakları falan büyüyomuş,yürüme problemi çekip sık sık düşüyolarmış,ilerki zamanlarda yatalak olabiliyolarmış, zeka puanları normal insanlardan düşük oluyomuş, kafa büyüyomuş. Ama nette gördüğüm fotolarda kafalar bariz büyüktü.bunalrı görünce çok moralim bozuldu. Dedim ki kendi kendime “ Allah ım yeterki yemesin ( yada az yesin)  oğlum ama o hastalık olmasın,yürüdüğünü göremezsem naparım”   diye dua ettim.

daha 2 hafta önce belli oldu tahlilin sonucu çok şükür bi şey yokmuş , içim rahatladı ama sonuç belli oluncaya kadar ki zamanda dünya dar oldu bana.

Onun için derim ki bebeğimiz ve biz fiziksel ve mental açıdan sağlıklı olduğumuz müddetçe kafaya da çok takmayalım, bırakalım ilk adımalrı babaanne, anneanne  yada

Bakıcı görsün, biz akşama görelim ama yeter ki o sağlıklı gelişsin. Haksız mıyım?

Arda’m dün 10. ayını doldurdu ve akşam eve gittiğimde annem ( kayınvalidem) “ bugün Arda elini kanepeden bıraktı ve 4-5 adım attı” dediğinde

İlk adımı ben göremedim diye hiç üzülmedim aklıma bile gelmedi aksine yürümeye başladığı için çok sevindim ve bgn hemen kamerayı bizim evden annemlere getirmek oldu ilk işim , o minik adımları ölümsüzleştirmek için ve Allah a şükrettim oğlum yürüyebildiği için ve ben o güsel anları yaşadığım için....

Biliyorum takıntılarından ve pimpiriklerden uzaklaşmak çok zor konu biricik bebeğimiz olduğunda ama Anneliğin tadını çıkaralım....

Sevgiyle kalın anneler.....

Yukarı Dön
nisanaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1014
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 09:29
MRB ARKADAŞIM BENDE ÇALIŞAN BİR ANNEYİM VE BEBEĞİME ANNEM BAKIYO TIPKI SENİN GİBİ NE YAZIKKİ BENDE ÜZÜLÜYOERUM BU DURUMA ÇÜNKÜ BENDE KIZIMIN İLKLERİNİ HEP KAÇIRIYORUM EN ÖNEMLİSİ ONLA BU GÜZELLİĞİ PAYLAŞAMIYORUMStern%20Smile
07/08/2007 12:05
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 01:39
bu gün eşimin yaşadığı bir olay aynen ilk lerini görememesi ve üzülmesiydi
anlatayım
sabah kahvaltı hazırlıorum mutfakta eşimde kızla oynuyor yağmur işine gelirse öpücük atardı ama çok nadir bende soylememişim eşime unutmuşum nasıl olduysaLOLkoşarak kız kacağında yanıma geldiler annesi kızın öpücük atmayı öğrendi bak öğrettim dedi ve yağmurdan yapmasını istedi kızımda babasını taklit ediyo baba atınca kızda atmaya başladı e tabi önceden gördüğüm için şaşırmadım eşim ohh ilk ben gördüm diyince bende dedim onu çoktaaann öğrendi ama işine gelirse yapıyodu dedim eşimin morali bozuldu ama neden bozulduğunu anlamadım belkide ben yanlış düşündüm dedim kendi kendime akşam oldu eşim eve geldi karşıladık babaya öpücuk  ver kızım dedim öptü ama eşimde bu sefer tepki yok neden moralin bozuldu sabah deyince (ne olurdu sanki aaaaa evet öğrenmiş aferim kızıma )deseydin ne olurdu bir ilkinde ben görmüş olsaydım diyince çok üzüldüm hiç aklıma gelmezdi bole bişey çok ama çok üzüldüm o  ole diyince

paylaşayım istedim biraz uzunn oldu amaEmbarrassed
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2008 Saat 12:16
üzülmeniz normal tabi ama önemli olan sağlıklı olmalarıSmilebenim kızım çok gec yürüdü 17 aylıkkenConfusedkendi başına serbest yürütemiyoduk asla bişiylere tutunmadan yürümüyodu..ilk serbest yürümeye başladığında avm de babamıza hediye bakıyoduk ve ben o gün onun peşinde koşturayım derken eşimin bana özel bir günde hediye ettiği teli çaldırdımCryCryo gün orda eşimi bekledik ve baktım eşim kapıda zuhali ona doğru yönlendirdim kendi gitti bıdıl bıdıl babasına ama o anı yaşayamadık üzüntümüzdenCrytel çalınmamış olsaydı babası çok güzel tepki vericek ve çok sevinecektikConfusedama can sıkıntısından sevinemedik bileCryCry

ne diyim tüm hırsızları ALLAH  kahretsin onlarda yaşayamasın hiç ömür boyu mutlu günAngryAngry
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.