Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyutamiyrumm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyutamiyrumm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: uyutamiyrumm
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2008 Saat 16:32
merhaba Özlem hanim,
yaklasik 1 haftadir ne yapsam aksam yatirinca oglumu uyutamiyorum biraz düzene girdi diyordum,cok üzülüyorum ve sinirlerim cok geriliyo ogluma bagiriyorum biliyorum sabirli olmam lazim ama yaklasik 2 saat sürüyo uyukuya gecmesi.. 13 aylik, uykusu oldugu halde uyumuyo.. zaten 8 9 ayina kadarda cok zor uyuyodu.. dis cikarmiyo agrisi yok uykusu kesin var ama oynicak oluyo gülüyo oraya buraya saldiriyo gözünü ovaliyo ama uyumuyo ne yapmam lazim yada neyi yanlis yapiyorum acaba ?? yardimci olurmusunuz..tesekkürler..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2008 Saat 23:23
yanlış yaptığınız bir şey yok sadece bebeğiniz büyüdükçe uyumak yerine etrafını seyretmeyi tercih ediyor. çevrenin ve eğlenceli şeylerin farkına vardıkça uyumaya direnecektir. ancak kızmanız bu konu yoluyla ilgi çektiğini algılamasına neden olacağından uyumamayı bir inat ilgi çekme konusu yapabilir. zor ancak sakin olmaya çalışın ve uyuması için yatağın başına dikilmeyin oyuncaklarını verip içeri gidin ve uzaktan izleyin. bir süre sonra düzene girecektir
özlem
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2008 Saat 11:25
Ozlem hanim, benim kizim da yarin 22 aylik. Bu sorun bizde de var. Ayaktayi sallamayi biraktigimdan beri gece 01:00, 01:30 u buluyor uyumasi... Tekrar ayaga almak istemiyorum o yuzden bu saatlere kadar uyutmaya calisiyorum. Erken de yatirsam gecte yatirsam 12'den asagi uyumuyor. Dun aksam babasi uyutmaya calisti, hikaye anlatti, konustu.  Banamisin demedi uyumadi. Tekrar ben aldim yanima, ne kadar guzellikle dil doktuysem uyumadi. En son kizdim ondan sonra arkasini dondu uyudu.... Guzellikle uyumasi icin konustukca o daha cok konusmak istiyor. Kendi basina yatmiyor, dediginiz gibi oyuncaklarini vermek yalniz birakmak ise yaramiyor. Isigi kapatip ben yatiyorum, diye yatiyorum bu sefer de yanima gel diye agliyor, ya da yanima geliyor aglayarak... Ama oyle mizildanma gibi degil, gecenin o vakti sopayla dovmusum gibi bagirarak agliyor. Aynen arkadasin dedigi gibi, uykusu var ama surekli kendisiyle konusmami istedigi icin uyumuyor. Konusuyorum yine de uyumuyor.

Su son bir haftada uyku konusunda sinirlerimi cok fazla zorlamaya basladi... Ben ne yapayim?

Düzenleyen Elif Hansa - 24 Kas 2008 Saat 11:27
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2008 Saat 23:44
özlem hanim yalniz hic birakamiyorum bütün oyuncaklari yatagindan disari atiyo oynamiyo  hele yatagindan biraz uzaklastimmi bagirarak agliyo sakinlesmiyo emzikde hic emmedi nasil davrancami sasirdim arkadasin dediklerinin bende yapiyorum ama banamisin demiyo insallah düzene girer dediginiz gibi sakin olmam lazim..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2008 Saat 23:46
yanınıza geldikçe sakin ama kararlı biçimde yatağına götürüp bırakacaksınız. odasında bir koltukta sesizce oturabilirsiniz konuşsa bile cevap vermeyin ışığı tamamen kapatmayın . sizle konuşma, oynama , yatağınıza gelme umudunu yitirince uyuyacaktır. elbette bir günde olmayacakama kararlılığınız sürdürün. uykunun gerekli olduğunu siz biliyorsunuz ama uyku çocuğunuz için sizsiz ve eğlencesiz geçirilecek sıkıcı bşr zaman. ikna olması kolay olmayacak
özlem
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2008 Saat 15:07

Özlem hanim yine bizUnhappy dediklerinizi yapsamda yok olmadi..yatagina birakinca kendi zaten cikamiyo ben koltuga oturunca hatta yatagindan uzaklasinca aglamaya basliyo ve susmuyo gece gece cok aglatmakda istemiyorum.. kucakda dolasip koltuga beraber uzanip yat uyu diyorum, bi yatiyo yanima bi kalkip bakiniyo agliyo gülüyo sariliyo ama koltukdan inmiyo; öyle baya bi zaman sonra uyuyo ve yatagina koyuyorum bazen uyuyo bazende yataga koyunca tekrar uyaniyo,yine basa dönüyoruz hele bu iki gün saat 2 uyaniyo 5-6 kadar uyumuyo hic halim kalmadi naapcami sasirdim buda bi dönem gececek diyip kendimi teselli ediyorum bazende cok gergin olup kiziyorum gececekmi özlem hanim budurum gecicimi? daha ne yapabilirim bana biseyler diyin onlari yapayim yanlis bisey yapmiyayim nezaman yatip uyucak sabaha kadar.. benim davranisimdan dolayi sonraki yaslarda uyku problemi olusurmu? yanina yatip konusuyor biseyler anlatiyorum ozaman susup dinliyo yoksa hep kendine ninni söyler gibi "iniliyo"  kusura bakmayin uzun oldu tesekkür ederim

Düzenleyen meral75 - 11 Ara 2008 Saat 15:14
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 18:04
bu dönemin geçici olduğu doğrru ama ne yazık ki kolay geçmeyecek. ağlatamya kıymak gerçekten zor ancak ağlamak üzüntüden değil istediğini yaptırabilmek için. bunu aklınızdan hiç çıkarmayın. ve istedfiğini yaptırdığı sürece ağlaması devam edecek. yatağa yatırıp koltuğa oturduğunuzda ilk gün bir saat ağlarsa İKİNCİ GÜN BU SÜRE 45*50 DK. OLUR TA Kİ TÜM UMUTLARI KESİLene kadar. ğlaraken onu yalnız bırakmayın, bunun için küçük ancak odada kalmak şarkı söylemek veya çalmak yeterli olacaktır.kolay gelsin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.