Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyusun diye ilaç kullandınızmı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuuyusun diye ilaç kullandınızmı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 19:01
her bebek aynı degil. buyuk oglum gece 2-3 defa kalkardı hicde rahatsız olmazdım. uykusuzluk cekenleri de anlamazdım inanin...
ben kucuk oglumu defalarca dr ye goturdum uykusu icin. kan tahlili idrar tahlili ne varsa yaptırdık. yatagını degistirdim ac yatırdım tok yatırdım rezene anason ihlamur herseyi denedik.
en sonunda dr benim kokumu istedigini soyledi sebeb yok yani..
ben de cok dayandım ama yarım saatte 1 saatte bir kalkmak insanin sinirlerini de etkiliyor..
istah icin de aynı ilaci oneriyor kadir bey uyku icin degilde istah icin olsa kullanır mıydınız ilac???
sonucta bebek icin yemek kadar uyku da cok onemli. yani kendi uykumuz icin degil sadece ilac kullanma sebebi bebek icinde onemli kesintisiz ve rahat bir uyku...
ayrıca hergun kullanmıyorsunuz sadece 4-5 gun uyku duzenini saglayana kadar.
 ...ki ben normalde cok fazla ilac veren biri de degilim dr bi antibiyotik verdi mi baska bi dr ye daha gotururum kesin emin olmak icin. dogal yontemleri sorarım iyilesebilecekse son care ilac .

Düzenleyen snyozt - 05 Eki 2008 Saat 19:04
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 23:51
ayy kıyamam verme kız ilaç filan çocuğa  bir damlacık vücudu var zaten onuda  uyuşturma elbet vardır bulamadığınız bir sebebi biz büyükler bile ilaç kullanmayı sevmezken sübyancıklar neden alsın ki Confused bence bebekler için çaylar var onları dene derim ben 
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 09:49
arkadaşlar dikkat ettiyseniz kadir beye bu konuyla ilgili sorular sıklaşıyor
bu en son çare den çok bir kaçış yoluna doğru gidiyor bence
ilaç bu yaaa dikkatli kullanmak lazım.ateş düşürücülerin bile foyası çıktı ortaya kaldı ki alerji ilacı imiş...
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 12:12
Canım, benim oğlum 15 ayını dolduracak yarın.. Hala gece 4-5 belki daha fazla kez uyanıyor... Yatırmadan önce doyuruyorum elbet ama, biraz da alışkanlık oldu heralde... Anne kokusu istiyor, biraz emiyor ve tekrar uyuyor... Asla ilaç vermeyi düşünmedim... Büyüyünce zaten bırakacak bunları... Emiyorken istediği an emme hakkını elinden almak istemiyorum ben... Nasıl ilk zamanlar gaz sancıları ile boğuştuk o zaman uyumuyorduk bile.. Ama geçti, bu da geçecek emin olun.. Biraz sabır ile üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum.. Çalışıyorsun biraz daha zorlanırsın ama herşey evlatlarımız için değil mi canım...Smile
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 12:18

ben kullanmadım. diş sıkıntılarından dolayı çok uykusuzluk çektik biz.. tabi başta 2 ay da gaz sıkıntısı.. kullanmadım ilaç düşünmedim de.. ama hariçten gazel okumak da istemem.. muhakkak yan etkileri vardır diye düşünüyorum.. ama yorgunluk ve uykusuzluk da kolay birşey değil tabi.. hem de göreceli.. doktor kontrolünde uykuyu düzene sokmak için birkaç günlük ilaç veriminin çok da zararı oldugunu düşünmüyorum açıkçası..

allah kolaylık versin uykusuzluk çeken bütün arkadaşlarıma..

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 834
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 23:19
uykudan yana bende çok çektim.ve hala çekiyorum kızım 16 aylık benim doğumundan beri benim kız 2 satten fazla hiç uyumadı.saat 22.30 gibi yatıyo 08.00 da kalkıyoama bu zaman dilimin de 2 saatte belki ondan bile az uyanıyo hep hele bu aralar rahatsız yarım saatte bir kalkıyoz sabaha kadar 10sefer uyanıyo.çok zor.hep böyle gitcek diyorum ve inan korkuyorumda hasret kaldım uykuya çok değil bi 4 saat deliksiz uyusam daha bişi istemicem.
ama ben hiç ilaç kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum da.dr.verdi ilaçları bile zoraki kullanıyorum.yan etkilerini okuyunca düşünüyorum hangisi daha mantıklı diye.

Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2008 Saat 08:58
valla canım benim oğlumda 2 yaşına kadar gece uykumuz diye bir şey yoktu oğlum emmiyordu eme geceleri çok uyanıp ağlıyordu ve sabaha kadar ayağımda sallnıyordu 2 yaşına kadar uyku nedir bilmedim valla bende doktora bu konuyu danıştığımda at...rax diye bir şurup verdi ama bende hiç kullanmadım dedim dayanırım uykusuz kalırım ama bu ilacı kullanmam dedim çünkü bu ilacı da biliyorum depresyondaki hastalara uyusun diye verilen bir ilaç hiç içirmedim direk çöpe attım kullanamadım açıkcası rahat uyumak adına öyle beyni etkileyebilecek bir ilacı kullanmak istemedim.
  bence sende başka yöntemler dene canım ama çocuğun uyumayacaksa ne yapsan kar etmiyor canım bunu da söyleyeyeim benim oğlum 2 yaşını geçti ayakta sallanmayı bıraktık bitti şükür gece kalkmaları ağlamaları o zamandır gece sadece ya su içmek için ya da çişe kalkar gecede 1 defa ya biraz daha dayanacaksın 14 aylık olmuş az kalmış canım yada başka yöntemler denemeye çalış...
  kolay gelsin canım sana o dönemleri çok iyi bilirim uykusuzluk başka şeye benzemiyor o an insanın sanki nevri dönüyor gözü bir şey görmüyor allah sabır versin canım...
Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 834
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2008 Saat 12:15
bana diyolar ikinciyi düşünüyon mu diye "önce bi uyuyayım şöle bi sabaha kadar deliksiz bilin hemen hamileyim" o kadar yaniLOLLOLLOLLOL

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.