Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyumaya alıştırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuuyumaya alıştırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2009 Saat 22:53
merhaba benim oğlum 9 aylık, ben de ağlatma taraftarı değilim. sabretmek daha kolay geliyor: uykusu gelince ( esniyor, kulağıyla oynuyor, gözleri kırmızılaşıyor) altını süper hzıla değiştiriyorum, emziriyorum ya sırada dalıyor ya da tam uykuya geçmiyor ama emmiyor da yatağına koyuyorum, emzik kullanıyoruz, yastığı var ona sarılıyor, tabii her zaman işler tıkırında gitmiyor boğuşuyr, çocuğa bir anda enerji geliyor, tekrar emziriyorum, kucağımda sallıyorum, sesszice ninni söylüyorum, gazı varsa bacaklarını kaldırıp- indirip çıkarmasını kolaylaştırmaya çalışıyorum....uyuyana kadar tekrarlıyorum,oda hep karanlık oluyor, her çocuğun huyu farklı oluyor, mesela bazısı yıkanınca rahatlar uykusu gelir, bizimkisi yıkanınca uykusu açılanlardan, bunu bildiğim için banyosunu uyumasına çok yakın yaptırmıyorum. kolay gelsin
Yukarı Dön
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2009 Saat 11:40
Merhaba
Kızım 20 aylık ama 15 . aydan beri kendi kendine uyuyabiliyor.Önceleri saçlarımla oynayarak uyurdu ve ben karyoladan saçlarımı uzatırdım sırf karyolada uyusun diye. Bu olay gece her uyandığında tekrarlardı. Sonraları ben ellerini kendi saçlarına koymaya başladım ve başlarda hoşuna gitmese de sonraları onu tatmin etti. Çok ilginçtir ki gündüzleri bakıcımız karyolasına koyuyor , karşısında oturuyor ve 10 dak. sonra uykuya dalıyor ama geceleri her ne kadar uykusu da olsa bu kadar kısa sürmüyor. Ne yapıyorlarsa annelere yapıyorlar..Bence bu işte tek olay SABIR.Bir de iyice uykusu gelmesi lazım.O zaman daha başarılı olunuyor sanırım.Kolay gelsin..
Yukarı Dön
kapriss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 11:41
bende aynı konudan muzdarıbim. kızım 11 aylık ayağımda sallayarak uyutuyorum bu alışkanlığını bırakmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 21:53
benim kızımda 7 aylık. saat 9 yatnma saatidir. bu saati alışkanlık haline getirdik. sallanan bi beşiği var yatırıyorum bir kaç dakika sallıyorum uyuyor.LOLLOLLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.