Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku-yürümek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku-yürümek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku-yürümek
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 20:33

Merhabalar Kadir Bey

İlk sorum uykuyla ilgili. Kızım yaklaşık 11 aylık (21 mayıs). Şimdiye kadar uyku problemim olmadı. Geceleri emmeye kalkar emip yatardı. Ama son 2 haftadır doğru düzgün uyumuyor. Saat başı kalkıyor. 2 saate bir emiyor arada kalktıklarında memeyi sadece emzik gibi kullanıp kucağımda uyuyor ya da emzik için kalkıyor. Sebep ne olabilir? Oda ısımız biraz sıcak ama (22 derece) çoraplarını çıkarıyorum, kesinlikle inceye yakın tek pijama ve üstüne yorgan değil orta kalınlıkta battaniye (battaniye nevresimli)

İkinci sorum ise yürümekle ilgili. Kızım 10. Ayını 1 hafta geçtiğinde 7-8 adım desteksiz yürümeye başlamıştı. Çok da zevk alıyordu. İki kere biraz şiddetli düştü. Bu düşmeden dolayı da korktu sanırım. Şimdi iki elimizi bırakmadan kesinlikle yürümüyor. Oda da kimse yoksa asla sıralamıyor. Korkuyu atması için ne yapabilirim? Yürümekten korkup bir daha desteksiz yürümek istemez diye aklımızı kurcalıyor.

Çok teşekkür ederek ellerinizden öpüyorum. Kolay gelsin.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 20:56
1-Oda sıcaklığında en kestirme yol, saçlı derinin terleyip terlemediğine bakmaktır.Kafası terliyorsa, üstünü daha da açmanız gerekiyor.
2- Zamana bırakın. Doğrudur, böyle bir düşme çocukta geçici olarak bir çekingenlik yaratır, kendiliğinden geçecek, siz üstüne varmayın.
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 23:44

Doktor bey kafası hiç terlemiyor. Eli, yüzü, kulağı, burnu normal ısıda. Gece emmelerinde sütüm yetmemeye başlamış olabilir mi? Daha önce yazdığım bir sorumda bahsetmiştim. Gündüz emmelerinin azaldığını bırakmasından korktuğumu; siz de çorba öğünlerini kesip emzirmemi, kendim için de bol sıvı tüketmemi önermiştiniz.  Gündüzleri çorba öğünlerini kestim, akşam yemeklerimizden veriyordum onu da kestim emziriyorum. Sebep sütümün azalması olabilir mi?

Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 10:27
Anne sütünün azalması sonucu, kaka kıvamı koyulaşır, hatta top-top, kestane gibi kakalar yapar. Genede şüpheniz kalırsa, süt teklif edin, aç ise, süte saldırır, tok ise, içmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.