Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
svdsvd
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
|
Konu: Uykuya dalamama Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 09:52 |
Hocam merhaba nolur yardım edin psikolojim altüst oldu artık :((
4,5 aylık oğlum var 4 aya kadar gündüz uykuları 5-10 dk geçmiyordu 4 aydan sonra uyandıktan en geç 2 saat sonra tekrar uyuyor ne yazık ki kucakta gezinerek uyuyor daha doğrusu dalamıyor sürekli ağlıyor en son sızıyor bu bazen bi saati buluyor zorla uyutmuyorum esniyor gözlerini ovuşturuyor
Uyandıktan sonra keyfi yerinde ama 45 dk sonra herşey sil baştan
Yakın zamanda idrar kan kaka tahlili vermiştik sorun yok dendi bi tek kalsiyum yüksek çıktı öbür ay tekrar kan verin bakalım denildi
Dr sordum kullandığı ilaçlar yapabilir dedi dideral suprax devit gaz için sab kullanıyoruz ferrum verdi tekrardan ama ağlayak uyanması başlayınca kestim çok yoruldum artık sürekli bu şekilde ev işi geçtim yemek yicek vakti bulamıyorum anne sütü alıyor kilo alımı iyi açlıktan olcağını sanmıyorum ama hocam bi yorum yapın lütfen teşekkürler
|
 |
svdsvd
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 12:00 |
Hocam yazmayı unutmuşum dün 2 kere acile gittik ağlamasından hiç bi şekilde susmadı bi kaç kere ağlarken sesi kesildi yüzüne üfleyerek normale döndü 2 muayane de sorun yok deniliyor gaz olabilir dendi gaz bu kadar yapar mı çok üzülüyorum sürekli ağlıyor başka dr gitmeme gerek var mı şimdi rötgen ultrason bakılacak istemiyorum doğduğundan beri yeteri kadar girdi zaten :( ama böyle de içim rahat değil ya bi sorun varsa geç kalmak istemiyorum çok uzattım kusura bakmayın
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118420
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 21:05 |
Tahlillerin tumu bosuna yapildi, hicbirine gerek yoktu.
Alti temiz, karni tok; birakin aglarsa aglasin, 3-4 gunde alisir..
SAKIN: Verilen hicbir ilaci kullanmayin.. Oncelikle de; o gereksiz yere verilen, Demir ilacini kesin ve cope atin... Gaz icinde ilac kullanmayin... Gazin sebebi hareketsizliktir. Biraz kucaginizda gezdirin, sirtinin alt kismina,(bezin ustune) alkis yaptiginiz kuvvette vurun.. Ilgili videoyu da seyredin.
|
 |
svdsvd
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 16:25 |
Hocam bugun karaciğerinde ki hemanjiomları kontrol için ultrason çekildi bu sırada böbreklerine de bakıldı 2 ay önce ki böbrek ultrasonu sağ böbrek renal pelvis ap çapı 3,5 mm solda sfu grade 2 dilatasyon mevcut renal pelvis ap çapı 7,6 mm sağ böbrek 53*21 mm parankim kalınlığı 7,5 mm sol böbrek 57*23 mm parankim kalınlığı 8 mm
Bugun çekilen de ise sağ böbrek 58*24 mm sol böbrek 60*25 mm parankim kalınlığı sağda 8 mm solda 8,5 mm solda grade 2 dilatasyon ve renal pelvis ap çapı 6 mm sol böbrek alt polde en büyüğü yaklaşık 2,4 mm boyutta ekojenik refleksiyonlar mevcut kristaloid yönünden takibi önerilir yazıyor
Dr sordum önemli değil sıvı alımına dikkat et dedi günde kaç cc su vereyim sadece anne sütü alıyor bu 2. sonuçta sol böbreğinde iyileşme olmuş mu hocam
Önemli bişey mi bu kristaloid idrar th ve kültürü teniz çıkmıştı ağlaması bundan dolayı olabilir mi gerçi ult orta hat gazlıdır yazıyor gazdan mı
Uzun uzun yazdım hocam kusura bakmayın her kontr yeni bişiler çıkıyor çok üzülüyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 19:28 |
Cocuk buyudukce, bobreklerde buyuyecek... Ayni capta kalacak degiller ya!!
Bosuna oralara tasiniyorsunuz.. Tabiiki her gittiginizde bir "IS" cikaracaklar!! Yerseniz..
Karacigerdeki; Hemangiomlar ne oldu???
|
 |
svdsvd
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 21:32 |
Karaciğerinde ki hemanjiomlar gözükmedi hocam oğlum çok ağladı o sırada ultrason dr mr da belli olur dedi ama kendi dr um gerek yok bi tanesi 3.5 cm di muhakkak gözükürdü dedi inşallah öyledir vücudundakilerde gidiyor inş sonuç alıcaz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 05:40 |
Daha basindan beri US cekimlerinin hicbirine gerek yoktu... Karacigerden tutturamadilar, bobrek cikti.. Bobrekten de tutturamayinca bakalim neler cikaracaklar..
Gidin evinize, bir dahada bunlarin semtine ugramayin.
|
 |